Ντάλα καλοκαίρι και χαζεύουμε το θρύλο στα φιλικά προετοιμασίας αναμένοντας τον πρώτο αγώνα, λογικά, με την Παρτιζάν.

Οι μεταγραφές της ομάδας είναι όλες στοχευμένες και με παίκτες που φαίνεται ότι κάνουν τη διαφορά συγκριτικά με πέρυσι. Εμένα η αδυναμία μου είναι φυσικά ο Καρσελά, αν και πιστεύω πως τη μεγάλη διαφορά θα την κάνει ο Οφόε.

Το σημαντικότερο είναι ότι έχουν γίνει με ποδοσφαιρική λογική και από τον άνθρωπο που είναι ευθύνη του να φτιάξει την ομάδα. Οπως και με τον Χάσι έτσι και με τις μεταγραφές ο Ουσίγιος εκτελεί βάσει σχεδίου. Ποδοσφαιρικός σχεδιασμός από τον σωστό άνθρωπο, από τον επαγγελματία σε αυτή τη δουλειά. Ολα μέχρι εδώ λειτουργούν άψογα, έτσι όπως πρέπει. Βέβαια το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο άθλημα και το αποτέλεσμα τα κρίνει όλα. Γνωστή και η ρήση για την π… μπάλα.  

Η μηχανή του Ολυμπιακού ακόμα κουρδίζεται, ακόμα και με τα καινούργια εξαρτήματα θα χρειαστεί χρόνος να λαδώσει και να λειτουργεί όπως περιμένουμε.

Το σημαντικό τώρα είναι να παρουσιαστεί τόσο καλός όσο θα χρειαστεί για να προκριθεί. Να περάσουμε και μετά ο χρόνος θα είναι σύμμαχος μας για να δούμε τον πραγματικό φετινό Ολυμπιακό.

Οι βάσεις μπήκαν νωρίς και με σωστή λογική. Ο Ολυμπιακός θα είναι και φέτος ο καλύτερος στην Ελλάδα και θα έχει περισσότερες πιθανότητες για να διακριθεί στην Ευρώπη. 

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/07/2017)