Τι πιθανότητες υπήρχαν μετά τη μέτρια έως κακή εμφάνιση στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό, ο Ολυμπιακός, 48 ώρες μετά να παρουσίαζε ανάλογα σημάδια; Λίγες έως μηδαμινές! Οι Πειραιώτες -στην εμφάνιση των οποίων ίσως να έπαιξε τον ρόλο του και το όνομα του αντιπάλου- όντας σοβαροί και πιστοί στο αγωνιστικό τους πλάνο στα 3/4 του αγώνα, έβγαλαν το χρέος και πλέον μπορούν να ξεκουραστούν, καθώς μεσολαβεί μία εβδομάδα μέχρι το παιχνίδι με τη Φενέρ στην Πόλη, αλλά και να δουλέψουν σε σημεία του παιχνιδιού τους που απαιτείται βελτίωση. Μέσα σε αυτό το διάστημα, άλλωστε, αναμένεται να ξεκινήσει σιγά-σιγά προπονήσεις και ο Γιανγκ.

Για να γυρίσουμε στο χθες, όμως… Αν δεν είχε μεσολαβήσει το 3ο δεκάλεπτο (14-20 επιμέρους), όπου οι «ερυθρόλευκοι» χάλασαν την ισορροπία τους σε άμυνα και επίθεση και επέτρεψαν 1-11 επιμέρους από τον Αρη για να γίνει το 47-28… 48-39, ίσως να μιλάγαμε από διαφορετική βάση. Γιατί στο 3ο δεκάλεπτο έφτασαν σε σημείο να βγάλουν μέχρι και απάθεια με χαρακτηριστική φάση στο 48-39, όταν ο Γιάνκοβιτς διέσχισε όλο το γήπεδο μέχρι να καρφώσει ανενόχλητος, με τους «ερυθρόλευκους» όχι απλά να τον κοιτάνε, αλλά να έχουν και μία σκέψη «θα πάει ο άλλος».

Ολο αυτό ευτυχώς είχε ημερομηνία ταχείας λήξης και δεν χαλάει τη γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν και σοβαρός, και μυαλωμένος στο υπόλοιπο διάστημα, κάνοντας μάλιστα και ιδιαίτερη διαχείριση στο ματς και δουλεύοντας σωστά αυτήν τη φορά (σε σχέση με τη Ρόδο) το ροτέισόν του.

Οι Πειραιώτες από νωρίς στο ματς άνοιξαν την άμυνα του Αρη με το τρίποντό τους, αλλά και το καλό πάσινγκ γκέιμ που είχαν, ενώ στο 2ο δεκάλεπτο έγινε το έλα να δεις. Αν και έμειναν για τρία λεπτά χωρίς σκορ, εξαιτίας δικών τους λαθών και όχι τόσο της άμυνας του Αρη, ξέσπασαν για τα καλά με 5/6 τρίποντα από το 15 ως το 20 του αγώνα. Προσέξτε, όμως: Την ίδια ώρα είχαν κρατήσει σε αυτό το διάσημα τον Αρη στους 2 πόντους (από το 4ο/4 δίποντο του εξαιρετικού χθες Καββαδά), όπως μάλιστα είχαν πράξει στο 1ο δεκάλεπτο όπου είχαν αφήσει τους φιλοξενούμενους στους 9 αυτούς στα πρώτα 5.30 λεπτά. Θέλετε κι άλλο; Πήραν 15 πόντους από τρανζίσιον και όπως είπαν οι αντίπαλοι θα είχαν πάρει άλλους τόσους αν δεν πατούσαν φρένο. Το τρανζίσιον ήρθε, όμως, με 11 κλεψίματα παρακαλώ. Δεν ήρθε τυχαία. Μπήκαν τόσο αποφασιστικά που στο 1ο δεκάλεπτο, ο Αρης μετά το 9-9 δεν μπορούσε καν να εκδηλώσει επίθεση. Με το που πέρναγε το κέντρο έβλεπε χέρια απλωμένα παντού. Ετσι μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Τώρα, ξεκούραση, χαλάρωση, δουλίτσα και προετοιμασία για τη Φενέρ. Να δούμε και εμείς ήρεμα τον Γολέμη να βραβεύει τους… φιλάθλους που μπαίνουν στο παρκέ στις απονομές.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/02/2017)