ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή την εβδομάδα τελειώνουν τα ψέματα και οι διακοπές των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο με προπονητή τον Μπέσνικ Χάσι. Ο νέος κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας αμφισβητήθηκε πριν καν αναλάβει την τεχνική ηγεσία και πριν καν τον δούμε να κάθεται στον πάγκο και να τον κρίνουμε όλη από τη δουλειά του. Ο 45χρονος προπονητής ξέρει τι φορτίο αναλαμβάνει, ότι έρχεται σε μία ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πως στον κόσμο της δεν αρκούν μόνο οι τίτλοι, αλλά και το ωραίο θέαμα. Γνωρίζει πως το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, αλλά από την άλλη έχει και αυτός ένα μεγάλο κίνητρο.

Ο Μπέσνικ Χάσι φάνηκε και στην επίσημη παρουσίασή του ότι έχει μελετήσει πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Είπε και ο ίδιος πως έχει δει παιχνίδια της ομάδας και έχει ήδη μία εικόνα για τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του. Παραδέχτηκε και αυτός ότι η επιτυχία του στα προκριματικά ήταν το διαβατήριο για να έρθει στον Ολυμπιακό. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι για τον σύλλογο να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League. Πέρσι το καλοκαίρι, όταν ο Θρύλος γνώριζε τον αποκλεισμό, εκείνος έβαζε στους ομίλους τη Λέγκια.

Ηταν μία τεράστια επιτυχία για την πολωνική ομάδα, όμως την ίδια ώρα ήταν απογοητευτική στο πρωτάθλημά της. Βέβαια για να είμαστε και σωστοί, από τον Ιούνιο μέχρι αρχές Σεπτέμβρη έπαιξε 18 παιχνίδια, αριθμός που είναι πολύ μεγάλος για το συγκεκριμένο διάστημα. Οπως και να ’χει και για τον ίδιο τον Χάσι αποτελεί τεράστιο κίνητρο να πετύχει στον Ολυμπιακό. Του παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία να καθίσει στον πάγκο μίας μεγάλης ομάδας. Εχει αντιληφθεί πως το σημαντικό είναι η πρόκριση, αλλά τη διαφορά με τους προκατόχους του θα την κάνει με το καλό θέαμα.

Είναι μεγάλο κίνητρο για τον Μπέσνικ Χάσι να πετύχει σε έναν μεγάλο και απαιτητικό σύλλογο. Εχει αρχίσει τη δουλειά, μελετάει έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό και καλείται να πάρει αποφάσεις για όλα. Ο Αλβανός προπονητής έχει ήδη κάνει τις εισηγήσεις του, έχει ήδη πιάσει δουλειά, απλά από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει και τις προπονήσεις. Και επί προσωπικού να το πάρει, έχει να δώσει πολλές απαντήσεις ο Αλβανός κόουτς και θέλει να αποδείξει πράγματα ειδικά στους Πολωνούς. Οπως και να ’χει, όμως, η πραγματικότητα είναι πως τόσο ο Χάσι όσο και οι ποδοσφαιριστές θα κριθούν μέσα από τη δουλειά τους, τα αποτελέσματά τους και φυσικά την εικόνα τους.

Εγιναν λάθη απ’ όλους

Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχτηκαν παίκτες και Σφαιρόπουλος που έκαναν δώρο αυτό το πρωτάθλημα στον ΠΑΟ. Για να είμαστε σωστοί, όμως, χθες οι «πράσινοι» το πήραν δίκαια. Ηταν καλύτεροι, είχαν μεγαλύτερη ενέργεια και θέληση για τη νίκη και κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός σε όλη τη σειρά έδειξε ότι δεν είχε κουράγιο. Είχε αδειάσει η ομάδα και προφανώς για να συμβεί αυτό κάτι έγινε λάθος, κάτι δεν λειτούργησε σωστά, κάποιος/κάποιοι φταίνε. Ολα αυτά πρέπει να διορθωθούν και πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή, να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Και για να κλείσουμε το θέμα με το μπάσκετ, προσωπικά δεν αγάπησα τον σύλλογο για τους τίτλους του. Αλλωστε όταν ήμουν πιτσιρικάς ζούσαμε πέτρινα χρόνια. Τον αγάπησα γι’ άλλους λόγους!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/06/2017)