Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 - 20:38

Πάλι... τούμπα

Πάλι... τούμπα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο Μονακό, η Ferrari, είδαμε όλοι μας πώς άφησε πίσω της σε μεγάλη απόσταση τη Mercedes, αλλά στον Καναδά είδαμε διαφορετικό... έργο. Μια Mercedes η οποία δεν είχε κανέναν αντίπαλο στο οδόστρωμα και τους δύο οδηγούς της, Χάμιλτον και Μπότας, να κάνουν άνετα το 1-2. Παρατηρούμε πως το φετινό πρωτάθλημα είναι άκρως ανταγωνιστικό. Πότε κερδίζει ο ένας, πότε ο άλλος και έως τώρα, στα επτά γκραν πρι που έχουν διεξαχθεί, τα τρία τα έχει κερδίσει ο Φέτελ, άλλα τρία ο Χάμιλτον και ένα ο Μπότας. Δύο ομάδες πρωταγωνιστούν, Ferrari και Mercedes, αλλά είχαμε χρόνια να δούμε τόσο μεγάλο ανταγωνισμό σε ένα πρωτάθλημα.

Και φαίνεται πως έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα για τους δύο μεγάλους μονομάχους του φετινού μαραθωνίου, καθώς ακολουθούν διαφόρων ειδών γκραν πρι. Γρήγορα, αργά, στενά, φαρδιά και ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η κάθε ομάδα, θα αυξάνει τις πιθανότητές της να επικρατήσει. Δεν είναι όπως πριν από μερικά χρόνια, που ανεξάρτητα από την κατάσταση της Mercedes, αυτή κέρδιζε (σχεδόν) πάντα. Ακολουθεί στις 25 Ιουνίου το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν με τα πετρέλαια. Εχει μια μεγάλη ευθεία αυτή η πίστα και θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιος είναι ο ταχύτερος σε «ωμή» ταχύτητα.

Γιατί θα δώσει σε όλους μας μια σαφή εικόνα για το ποια ομάδα έχει το πιο γρήγορο μονοθέσιο. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται στις 16:00 ώρα Ελλάδας και επειδή δεν είναι Μονακό, Αυστραλία ή Ουγγαρία, θα έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για την κατάσταση των ομάδων σε ένα πιο ολοκληρωμένο γκραν πρι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/06/2017)