Στον μηδενισμό του Ολυμπιακού για τη συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στον αγώνα με τον ΠΑΟ, προχώρησε το ΑΣΕΑΔ, μετά την ένσταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός.

Το αθλητικό δικαστήριο πήρε την απόφαση να μηδενίσει τον Ολυμπιακό, βασιζόμενη στους ισχυρισμούς του ΠΑΟ, που έκαναν λόγο πως ο Ολυμπιακός είχε δηλώσει τραυματία την παίκτρια για τον αγώνα της Ελλάδας με τη Ρωσία, αλλά στο ματς με τον ΠΑΟ αγωνίστηκε κανονικά.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απόφαση, καθώς η ΕΟΚ είχε πιστοποιήσει τον τραυματισμό της Μάλτση, με τον Ολυμπιακό να περιμένει πλέον την επίσημη θέση της ομοσπονδίας μετά από αυτό που έγινε.

Και να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε με τον τίτλο «Πρωτόγνωρη απόφαση». Το παιχνίδι δεν έχει καταχωρηθεί καν στον Παναθηναϊκό. Μηδενίζεται μεν ο Ολυμπιακός, αλλά παραμένει… ηττημένος ο Παναθηναϊκός. Ουσιαστικά μία αναμέτρηση χωρίς νικητή.

Το φοβερό στην όλη υπόθεση, είναι ότι το ΑΣΕΑΔ αρκέστηκε στην «ανακοίνωση» κάποιων ιστοσελίδων και την τοποθέτηση της ιστοσελίδας τη ΕΟΚ η οποία μιλούσε για τον τραυματισμό της Μάλτση, την ίδια ώρα που οι γιατροί που εξέτασαν την αθλήτρια είχαν δώσει το «πράσινο φως» για την αγωνιστική της ετοιμότητα. Πράγμα που σημαίνει ότι ουδέποτε κόπηκε ελέω τραυματισμού, αλλά εξαιτίας της απόφασης του τεχνικού τιμ της Εθνικής Ελλάδος.