Σε κυπριακή ιστοσελίδα μίλησε ο διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Κυριάκος Καραταΐδης. Με αφορμή τα δοκιμαστικά που γίνονται στο νησί, ο πρώην παίκτης του Θρύλου, αναφέρθηκε πως για την ανάπτυξη των Ακαδημιών, μεγάλο ρόλο έχει παίξει ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ πρόσθεσε πως για να παίξει κάποιος στον Ολυμπιακό, θα πρέπει να δουλέψει πολύ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο balla.com.cy

«Νομίζω ότι η επίσκεψή μας κάθε χρόνο στο νησί δεν είναι ούτε επικοινωνιακό τρικ ούτε εθιμοτυπική. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τις σχολές μας βεβαίως, αλλά από την άλλη είναι καθαρά αξιολόγηση και εντοπισμός ταλέντων. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι στο νησί η καρδιά του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ έντονη. Οι σχολές μας έχουν σχεδόν 700 παιδιά. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Με την παρουσία ενός πραγματικά πολύ έντονου σταφ, νομίζω τα ονόματα από μόνα τους δείχνουν πως δεν ήρθαμε απλά για επικοινωνιακούς λόγους. Έχουν όλοι πολύ σημαντικό ρόλο μέσα στο οργανόγραμμα της ακαδημίας, ο κ. Βούζας, ο κ. Ιμπαγάσα, ο κ. Πάντος, ο κ. Παπαπαναγής, ο κ. Θοεδώρου, ο κ. Αμανατίδης. Από μόνο του αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι αυτό, για το οποίο ήρθαμε αυτό το τριήμερο στο νησί. Νομίζω ότι θα δούμε γύρω στα 200 παιδιά, τα οποία είναι αξιολογημένα με πολύ καλά στάνταρ και επιδόσεις. Παιδάκια που φοράνε το σήμα του Ολυμπιακού, αλλά έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και ευελπιστούν αύριο, μεθαύριο – υπάρχουν πλέον τόσα πρότυπα – να ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματα στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη και να διεκδικήσουν από ένα πιο σοβαρό ρόλο το όνειρο να φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού», δήλωσε αρχικά ο άλλοτε αρχηγός της ομάδας και μέλος του τιμ των ακαδημιών πλέον.

Για την ανάπτυξη των ακαδημιών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι αυτονόητο και ταυτόσημο με τη φιλοσοφία της ομάδας και με το μεράκι και την αγάπη του προέδρου, του κ. Μαρινάκη, και του διευθύνοντος συμβούλου, της ψυχής της ομάδας, του κ. Παύλου, που μας προσφέρει τα πάντα. Οι συνθήκες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανένα κλαμπ της Ευρώπης. Γι’ αυτό θεωρώ ότι όλα αυτά τα παιδιά που εντάσσονται, αξιολογούνται, έχουν τις καλύτερες συνθήκες. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν φτάνει, να μπει ένα ταλέντο εκεί μέσα. Ξέρει ότι θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά, με πολύ έντονο συναγωνισμό, έτσι ώστε με όλα αυτά που προσφέρει η ομάδα γιατί όχι να παίξει και στη μεγάλη ομάδα».

Το τι συμβουλές δίνουν μορφές, όπως ο Καραταΐδης, στα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές; «Θεωρώ ότι μέχρι κάποια ηλικία, μέχρι την U17, ο ρόλος μας δεν είναι μέσα από τη θέση του προπονητή. Είσαι δάσκαλος, είσαι παιδαγωγός, διαμορφώνεις τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα του παιδιού κι αυτός έχει να κάνει και γενικότερα με τον χαρακτήρα του μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον όπου ζει, μέσα από το σχολικό περιβάλλον. Δεν είναι εύκολο. Οι συμβουλές μας είναι ξεκάθαρες. Το όνειρο του να γίνεις ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό θέλει πολλή δουλειά. Είναι τυχερά, το έζησα κι εγώ, γιατί κάνουν κάτι που αγαπούν πάρα πολύ. Αλλά από μόνο του αυτό δεν φτάνει, χρειάζεται και δουλειά. Το σημαντικότερο είναι αυτό, να δουλέψουν πάρα πολύ κι από εκεί και πέρα μακάρι να τα καταφέρουν. Σίγουρα δεν θα παίξουν όλα τα παιδιά ποδόσφαιρο. Αλλά θεωρώ ότι μέσα από το ποδόσφαιρο διαμορφώνουν ένα χαρακτήρα και αύριο μεθαύριο που θα βγουν στη ζωή, αυτά τα παιδιά θα είναι πιο έτοιμα από άλλα».

Δείτε το βίντεο