ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Οι πολλές αλλαγές δεν φέρνουν την ευτυχία. Ο Ολυμπιακός επέλεξε και το καλοκαίρι και τον χειμώνα να ενισχύσει το ρόστερ με πολλούς ποδοσφαιριστές, όμως η συνεισφορά τους δεν είναι ανάλογη με την φήμη που τους ακολουθούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα στην Super League, εντούτοις μόλις το 1/3 έχει προέλθει από τις μεταγραφές.

Μιλάμε για 13 από τα 44 γκολ, που έχουν σκοράρει οι Πειραιώτες, καθώς τα υπόλοιπα 31 γκολ τα έχουν σημειώσει οι παίκτες που ήταν από πέρυσι στο έμψυχο υλικό της ομάδας. Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι οι Εμενίκε και Καρσελά αποχώρησαν χωρίς να… ματώσουν τα αντίπαλα δίχτυα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Οτζίτζα Οφόε και ο Ζιλέ έχουν πετύχει από ένα γκολ!

Και μπορεί ο Ταχτσίδης να σκόραρε στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά στην Super League  επίσης δεν έχει καταγράψει κάποιο γκολ, όπως και ο Κέβιν Μιραλάς, του οποίου η έλευση σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων του Θρύλου.

 Αντιθέτως, ο Ούρος Τζούρτζεβιτς έχει βάλει 4 γκολ και η έκπληξη προέρχεται από τους Σισέ (3 γκολ) και Ένγκελς (2 γκολ). Από τους νεοφερμένους έχουν σκοράρει επίσης και οι Κούτρης (1 γκολ) και Χατζισαφί (1 γκολ).

Στην ουσία το βάρος έχουν σηκώσει οι πιο παλιοί ποδοσφαιριστές με τον Ανσαριφάρντ να ηγείται έχοντας 13 γκολ και τον ακολουθούν οι Φορτούνης (7 γκολ) και Μάριν (6 γκολ). Επίσης ο Πάρντο έχει 2 γκολ και από ένα έχουν σημειώσει οι Ελαμπντελαουί, Μποτία και ο Φιγκέιρας, που αποχώρησε τον Ιανουάριο.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ξεκάθαρο πως οι μεταγραφές του καλοκαιριού και του χειμώνα δεν έχουν συνεισφέρει όσα θα περίμενε η διοίκηση και ο κόσμος.

ΤΑ 44 ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΝΕΟΙ

ΠΑΛΙΟΙ

Τζούρτζεβιτς 4

Ανσαριφάρντ 13

Σισέ 3

Φορτούνης 7

Ενγκελς 2

Μάριν 6

Οτζίτζα 1

Πάρντο 2

Ζιλέ 1

Ελαμπντελαουί1

Κούτρης 1

Μποτία1

Χατζισαφί 1

Φιγκέιρας 1

ΣΥΝΟΛΟ 13

31