Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012 - 22:47

Έχει «δεθεί» με την ομάδα

Έχει «δεθεί» με την ομάδα

Όταν ο Έισι Λο υπέγραφε πέρυσι το καλοκαίρι στην Παρτιζάν δεν μπορούσε να σκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο θα έκλεινε για τον ίδιο η χρονιά. Το Βελιγράδι δεν του άρεσε καθόλου και το γεγονός ότι ουδείς μιλούσε αγγλικά, ώστε να μπορεί να αλλάξει δυο κουβέντες, τον έστειλαν τα Χριστούγεννα πίσω στις ΗΠΑ, αποφασισμένο να μην επιστρέψει. Εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός έψαχνε γκαρντ για να αντικαταστήσει τον «λίγο» Κεϊλίν Λούκας, ο Ντούντα επέμενε για τον Αλεξάνταρ Ράσιτς της Λιέτουβος Ρίτας, η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε και κάπως έτσι ήρθε ο Λο στον Πειραιά. Πέντε μήνες αργότερα πήρε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας κι έφυγε για τις ΗΠΑ λέγοντας λίγες, αλλά σταράτες κουβέντες: «Θέλω να παίξω στο ΝΒΑ γιατί νιώθω ότι εκεί ανήκω. Αν δεν προκύψει κάτι και επιστρέψω στην Ευρώπη, θα το κάνω για τον Ολυμπιακό».

Ο Λο δεν θα υπέγραφε σε μία ομάδα του ΝΒΑ απλώς και μόνο για να επιβεβαιώσει τον εαυτό του, αλλά ήθελε να πάει σε μία ομάδα που να έχει ρόλο. Κάτι τέτοιο δεν βρέθηκε κι έτσι και την ερχόμενη σεζόν θα φοράει τα ερυθρόλευκα προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στην περιφέρεια του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός στο πεντάμηνο που έμεινε πέρυσι στον Πειραιά πρόλαβε να δεθεί με την ομάδα και τους συμπαίκτες του, δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι έκανε ένεση για να αγωνιστεί στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, ενώ γκρίνιαζε απίστευτα που δεν χρησιμοποιήθηκε στους δύο πρώτους τελικούς του πρωταθλήματος λόγω του τραυματισμού του. Δεν υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί να κάνουν τέτοιες θυσίες και να ρισκάρουν τόσο πολύ.

Ο Λο βοήθησε πάρα πολύ τον Βασίλη Σπανούλη, αφού όντας εξαιρετικός δημιουργός προβλημάτιζε πολύ συχνά την αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα να υπάρχει μονίμως ένας αμυντικός πάνω του, άρα ένας λιγότερος που θα έδινε προσοχή στον Σπανούλη. Γενικότερα ο Λο με τη διείσδυσή του άνοιγε χώρους για τους συμπαίκτες, αλλά όποτε χρειαζόταν έδειχνε και το επιθετικό του ένστικτο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον πρώτο αγώνα στην Τοσκάνη επί της Σιένα όπου ο Σπανούλης αποβλήθηκε στο 35’ με πέντε φάουλ. Ο Λο... πάτησε τον διακόπτη, «ντύθηκε» σκόρερ και με συνεχόμενα προσωπικά καλάθια χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».

 

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Δεν υπάρχει ενεργή δημοσκόπηση