Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:12

Ο Λιανός και το δάνειο...

Ο Λιανός και το δάνειο...

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, τότε τραπεζίτης, πλήρωνε τις δόσεις και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείου του ατζέντη Τ. Δελημπαλταδάκη

Ο Λιανός και το δάνειο του (πρώην) μάνατζερ του Περπέρογλου

Οπως πιθανόν όλοι γνωρίζετε, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, ο κ. Ηλίας Λιανός είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου και επιπροσθέτως υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών της Proton bank.

Μάνατζερ του μπασκετμπολίστα Περπέρογλου, όταν ο παίκτης μεταγράφηκε από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι οι Αγγελόπουλοι είχαν κάνει μεγάλη πρόταση για να τον φέρουν στον Ολυμπιακό, αλλά και πάλι τότε ο φίλος μου ο Ηλίας τούς είχε… ξεγελάσει, ήταν ο Τάσος Δελημπαλταδάκης!

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος για την Proton που έφερε στη δημοσιότητα «ΤΟ ΒΗΜΑ» τον Δεκέμβριο του 2011, ο κ. Λιανός υπό την ιδιότητα του μετόχου της Proton, αλλά και «ως πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας συμμετέχοντας στη διαδικασία έγκρισης των δανείων του πιστούχου», μεσολάβησε προκειμένου ο κ. Τάσος Δελημπαλταδάκης, ο μάνατζερ δηλαδή του Περπέρογλου τον οποίο ο κ. Λιανός είχε… στείλει στον Παναθηναϊκό, να πάρει δάνειο ύψους 650.000 ευρώ!

Η διασύνδεση είναι προφανής, ωστόσο επειδή είμαστε ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ, ας δεχτούμε ότι πρόκειται για κάτι… ανθρώπινο, για μία ενέργεια που σε πολλές περιπτώσεις προκύπτει μέσα από τη φιλία και τη δυνατότητα του καθενός να εξυπηρετήσει τον άλλον! Και ας δεχτούμε ακόμη ότι ο κ. Δελημπαλταδάκης με βάση τα οικονομικά του στοιχεία δικαιούτο το δάνειο. Δεν θα το αμφισβητήσουμε…

Εκείνο, όμως, που πραγματικά δημιουργεί ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ είναι ότι βάσει του πορίσματος των ελεγκτών της τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Ηλ. Λιανός εμφανίζεται ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ από ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ, το ποσόν των 260.000 ευρώ (!!!) προκειμένου να αποπληρωθούν δόσεις και ληξιπρόθεσμοι τόκοι του δανείου των 650.000 ευρώ που είχε πάρει ο κ. Δελημπαλταδάκης!!!

Με απλά λόγια δηλαδή, για όποιον δεν το κατάλαβε, ο Ηλ. Λιανός όχι μόνο μεσολάβησε στην τότε τράπεζά του για να πάρει ο μάνατζερ του Περπέρογλου το δάνειο, αλλά όταν αυτό ο κ. Δελημπαλταδάκης για λόγους που δεν γνωρίζουμε αδυνατούσε να το αποπληρώσει, τότε ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου από ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του λογαριασμό το ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕ!!!

Και είναι προφανές πως η ενέργεια αυτή του κ. Λιανού υποδηλώνει μία πιο στενή σχέση! Δεν πας να δώσεις δηλαδή στον καθένα με τον οποίο συνεργάζεσαι στην ΠΩΛΗΣΗ ενός ΠΑΙΚΤΗ της ομάδας σου 260 χιλιάδες ευρώ έτσι απλά για λόγους φιλευσπλαχνίας!

Εγώ δεν λέω ότι η ενέργεια αυτή σημαίνει κάτι… Ομως ως ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ κίνηση του κ. Λιανού δεν μοιάζει και ως η πλέον ενδεδειγμένη. Να δίνεις δηλαδή δάνεια από την τράπεζά σου και να τρέχεις μετά ο ίδιος να τα αποπληρώνεις δεν είναι κάτι σύνηθες, ούτε πρέπον ούτε έτσι ασκείται ορθά η επιχειρηματική δράση!

Ας προσέχει, λοιπόν, ο κ. Λιανός, όχι μία, αλλά πολλές φορές, όταν βγαίνει δημοσίως και μέμφεται τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού κρίνοντάς τους μάλιστα για την επιχειρηματική τους δράση.

ΥΓ.: Λέτε τελικά εκείνο το «όνειρο» που είχα δει με τον Ροναλντίνιο να βγει αληθινό; Γιατί από αυτή τη στήλη γράφτηκε πριν από μερικές ημέρες -ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΗ ΣΤΙΓΜΗ- ότι ο Βραζιλιάνος σταρ στα 32 του χρόνια είναι ελεύθερος και ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε δυνητικά να τον χτυπήσει, καθώς ο παίκτης αγαπάει την Ελλάδα και θα ήθελε, αν δεχτεί μία σοβαρή πρόταση, να έρθει. Ηρθε, λοιπόν, στην Ελλάδα ο αδερφός του και μάνατζέρ του, ενώ την ίδια στιγμή ο Κ. Καραπαπάς με δηλώσεις του αφήνει το θέμα ανοικτό…

ΥΓ.2: Πάντως με Ροναλντίνιο και Πίνο στα άκρα και τον Μασάντο επιτελικό χαφ, με τον τρομοκράτη Τζιμπούρ κορυφή, θα χαθεί η μπάλα… Μακάρι να γίνει το ΜΠΑΜ με τον Ροναλντίνιο, μακάρι να έρθει και να παίξει αυτό που ξέρει και ο Κολομβιανός, που στη μέρα του μπορεί να χαζέψει μία ολόκληρη άμυνα!

ΥΓ.3: Αφήνω τα «όνειρα» και τις ιδανικές ενδεκάδες που έχω στο μυαλό μου και προσγειώνομαι στην πραγματικότητα. Σήμερα πάμε για νίκη πάση θυσία. Το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα δεν χάνεται, όμως για να το πάρουμε πρέπει να… φτύσουμε αίμα. Μαζί μας όλοι παίζουν σαν τα σκυλιά, σκίζονται και μάλιστα σε ένα γήπεδο μαύρο χάλι, βαρύ από τη βροχή, δεν μπορείς να περιμένεις καλό ποδόσφαιρο, ούτε κυκλοφορία της μπάλας. Σήμερα πρέπει να πέσουν κορμιά, γιατί αλλιώς δεν περνάς από πουθενά!

ΥΓ.4: Κατά τη γνώμη μου σωστά ο Κοντρέρας έμεινε στην Αθήνα. Δεν μπορείς να ρισκάρεις σε βαρύ μάλιστα γήπεδο, έναν βασικό σου παίκτη που μόλις επιστρέφει. Τον Χιλιανό τον χρειαζόμαστε με τη Σάλκε, όπως και τον Ιμπαγάσα που νομίζω ότι και αυτός πρέπει να προφυλαχτεί.

ΥΓ.5: Ας δούμε και αυτό τον Ιταλό, τον Γκρέκο, τι ψάρια πιάνει σε δύσκολο γήπεδο και όχι στο χαλί του Καραϊσκάκη, όπου τα πάντα είναι πιο εύκολα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/09/2012)

 

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Δεν υπάρχει ενεργή δημοσκόπηση