Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 - 16:14

Πάει κι αυτός...!

Πάει κι αυτός...!

Από πέρυσι τόνιζα όταν αρκετοί έγραφαν ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί με τίποτα να επαναλάβει το κατόρθωμα της Κωνσταντινούπολης στο επερχόμενο F4 του Λονδίνου ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε αφού όχι μόνο δεν ξέρουμε το αν και κατά πόσο θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός αλλά δεν γνωρίζουμε και το τι πρόκειται να κάνουν οι άλλες μπασκετικές "υπερδυνάμεις".

Από τον περασμένο Μάιο είχα γράψει στον ΓΑΥΡΟ και στο gavros.gr ότι η Μπαρτσελόνα είναι πολύ δύσκολο να παρουσιαστεί καλύτερη από την Μπαρτσελόνα που αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό ενώ για την ΤΣΣΚΑ που εδώ και καιρό γνωρίζαμε πως έχασε τον Σισκάουσκας λόγω του ότι σταμάτησε το μπάσκετ, κριτήριο θα αποτελούσε το τι πρόκειται να πράξει ο Αντρέι Κιριλένκο που είναι και το μεγάλο βαρόμετρο της "αρκούδας".

Και εντελώς ξαφνικά ο πρόεδρος της ομάδας του στρατού Αντρέι Βατούτιν δήλωσε πως ο AK47 επιστρέφει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Αυτό ήταν. Οι ρώσοι φόρεσαν μαύρες πλερέζες ενώ η υπόλοιπη μπασκετική Ευρώπη στενοχωριέται (και όχι άδικα) που φεύγει ένα κόσμημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ για να επιστρέψει στην άλλη όχθη του ατλαντικού. Προσωπικά σαν Ολυμπιακός χαίρομαι αφάνταστα καθώς όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες αποδυναμώνονται πλην της δικής μας.

Και σας ρωτώ εγώ. Από που και ως που και με ποιο δικαίωμα κάποιοι λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη στο επόμενο Final Four και με ποια επιχειρήματα το κρίνουν αυτό αφού η δική μας ομάδα είναι η μόνη που όχι απλώς κράτησε όλο τον βασικό κορμό της αλλά και τον δυνάμωσε κιόλας.

Πρέπει λοιπόν να το πάρουν απόφαση κάποιοι. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα δώσει το παρών στην επόμενη διοργάνωση στο O2 arena, όχι μόνο θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης αλλά σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να λέμε αν θα είναι το μεγάλο φαβορί για τον συγκεκριμένο τίτλο. Μέχρι τότε κάποιοι θα μπορούν να οραματίζονται τον συγκεκριμένο τίτλο. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ.

 

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ποια είναι η μεγαλύτερη στιγμή του μπασκετικού Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια;