Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σημαντικές νίκες για την ιστορία της ακαδημίας»

«Σημαντικές νίκες για την ιστορία της ακαδημίας»
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 - 15:07

Ο Αντώνης Βατουσιάδης μιλάει για τη νίκη της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν στο Μόναχο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική του Youth League, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι και τον Νίκο Γαβαλά.

Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων», εκφράζει την πίστη του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αποκαλύπτει τα όνειρά του, ενώ αναφέρεται και στον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας του Μάρκο Σίλβα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη.

Αναλυτικά, όλα όσα δήλωσε ο Βατουσιάδης:

Έχετε πετύχει δύο νίκες επί της Μπάγερν στην φάση των ομίλων του Youth League. Τι δείχνουν αυτές οι επιτυχίες για την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού;

«Αυτές οι δύο νίκες είναι πολύ σημαντικές για την ιστορία της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Δείχνει ότι δουλεύουμε καλά και το καλό ομαδικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Πιστεύω ότι είναι μία καλή σεζόν και αυτή όπως και πέρυσι που είχαμε πάει πολύ καλά και μπορούμε να προκριθούμε με λίγη τύχη και να πετύχουμε τον σκοπό μας. Να πάμε πιο κάτω στην Ευρώπη».

Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεστε την Άρσεναλ. Είναι εφικτός ο στόχος της νίκης απέναντι σε ένα πολύ καλό σύνολο όπως είναι η αγγλική ομάδα.

«Πιστεύω πως είναι εφικτό γιατί είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, όπως και η Άρσεναλ είναι καλή ομάδα, αλλά πιστεύουμε και στην ομάδα μας και έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες μας και είναι εφικτό γιατί και εκεί είχαμε πάει πολύ καλά και είχαμε τρεις άτυχες στιγμές από στημένες φάσεις και δεχθήκαμε τρία γκολ αλλά το είχαμε παλέψει. Πιστεύω ότι μπορούμε να το παλέψουμε και τώρα και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Συμφωνείς ότι η εξαιρετική παρουσία της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού στο Youth League, επιδεικνύει την πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου;

«Φυσικά και γίνεται καλή δουλειά. Όλοι οι προπονητές που έχουμε στην ακαδημία ήταν παλιοί ποδοσφαιριστές, επαγγελματίες κάποιοι και κάποιοι όχι, γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα και μας βοηθάνε όσο μπορούν καλύτερα».

Πόσο δύσκολο είναι το μεταβατικό στάδιο από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα;

«Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο το μεταβατικό στάδιο, το θέμα είναι ο ρυθμός. Υπάρχει μία διαφορά ρυθμού στους Νέους και την πρώτη ομάδα. Αν δουλέψει πολύ καλά πιστεύω ότι μπορείς να ανταποκριθείς και στην πορεία να είσαι μέλος της μεγάλης ομάδας».

Το όνειρο που θέλεις να ζήσεις με τον Ολυμπιακό ποιο είναι;

«Να παίξω ένα ντέρμπι. Με τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ με την πρώτη ομάδα».

Την Κυριακή η πρώτη ομάδα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, ο αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" βρίσκεται στην τρίτη θέση, προέρχεται από ένα καλό σερί στο πρωτάθλημα. Έχει τέσσερις νίκες συνεχόμενες στις οποίες έχει κερδίσει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και μάλιστα την ΑΕΚ εκτός έδρας. Τι εικόνα έχεις για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού;

«Πιστεύω ο Αστέρας κάνει καλή δουλειά. Είναι πολύ καλά δουλεμένοι στο τακτικό κομμάτι και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Πιστεύω όμως ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τον κερδίσει γιατί είμαστε σαφώς καλύτεροι».

Διαβάστε επίσης

3-0 τον ΠΑΟ η Κ13 του Θρύλου

3-0 τον ΠΑΟ η Κ13 του Θρύλου

Οι ποδοσφαιριστές του Φώτη Παπαπαναγή, έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, παίρνοντας μια εύκολη νίκη επί του ΠΑΟ.