Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόκριση στον τελικό στα πέναλτι, αντί για θρίαμβο στην κανονική διάρκεια

Πρόκριση στον τελικό στα πέναλτι, αντί για θρίαμβο στην κανονική διάρκεια
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 - 10:24

ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ στα πέναλτι με 5-3 (0-0) στην κανονική διάρκεια και να πάρει μια πανάξια πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Μια πανάξια πρόκριση πανηγύρισε η ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού στον τελικό του Σαββάτου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας με 5-3 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα και της παράτασης).

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και άξιζαν την πρόκριση από τη κανονική διάρκεια του αγώνα κόντρα στους Θεσσαλονικείς τελικά δικαιώθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, ευστοχώντας σε όλες τους τις εκτελέσεις. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ιωάννης Νικοπολίδης, ο οποίος κράτησε την παράδοση του πατέρα του, Αντώνη Νικοπολίδη και κατάφερε να αποκρούσει το 4ο πέναλτι του ΠΑΟΚ στέλνοντας τους Πειραιώτες στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Πλέον, οι Εφηβοι του Θρύλου συγκεντρώνονται στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να σηκώσουν τη φετινή πολυπόθητη κούπα.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερες τελικές προσπάθειες. Κυκλοφόρησε την μπάλα καλύτερα, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 33’ ο Τσερκώνης είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ, η μπάλα, όμως, πέρασε εκτός. Οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να απαντήσουν, αλλά το πλασέ του Γαϊτανίδη, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Χατζή από δεξιά, κατέληξε στην αγκαλιά του Νικοπολίδη, ενώ στη συνέχεια (45’) το σουτ του Λυρατζή πέρασε άουτ. Ο Θρύλος δεν άφησε... αναπάντητες τις καλές στιγμές του άουτ και άγγιξε το γκολ στο 45’, όταν ο Φυτόπουλος έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση, όπως και το πρώτο, παίζοντας αρκετά συντηρητικά διαφυλάσσοντας το μηδέν στα μετόπισθεν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό όταν στο 63’ ο Ντουμάνης βρέθηκε σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Συλλέκτη όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο 70’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Ντουμάνη και πάλι να είναι άστοχος από κοντινό σημείο, μένοντας έτσι το 0-0. Στο 78’ οι Πειραιώτες έφτασαν ξανά κοντά στο να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, με τον Βοΐλη να σεντράρει από δεξιά, ο Ντουμάνης να βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, όμως ο Συλλέκτης κατάφερε να εξουδετερώσει και πάλι τον κίνδυνο για τους Θεσσαλονικείς. Στο τελευταίο 10λεπτο του ματς οι δύο ομάδες έγινα και πάλι αρκετά προσεκτικές, με συνέπεια να μείνει το τελικό 0-0 και το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Στην παράταση ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 103’ ο Νεοφυτίδης, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να δώσει την πάσα, η οποία θα ήταν μισό γκολ για την ομάδα του, όμως η μπάλα απομακρύνθηκε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα αν και στο 110' ο Τσιριγώτης έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, όμως το σουτ του σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών των Θεσσαλονικιών. Ετσι, το ματς θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν άτυχοι στην τελική προσπάθεια.

Στη διαδικασία των πέναλτι από πλευράς Ολυμπιακού έυστοχοι ήταν οι Νεοφυτίδης, Φέκκας, Γαλούπης, Τσιριγώτης και Παπαδόπουλος, χαρίζοντας την πρόκριση στον Θρύλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαργαρίτης, Γαλούπης, Παπαδόπουλος, Ράμα, Φυτόπουλος, Ντουμάνης, Τσερκώνης (106' Παπαγγελής), Βοϊλης (91' Nεοφυτίδης), Κατσούκης (88' Μαρτίνης), Ζιάκας (81' Φέκκας).

ΠΑΟΚ: Συλλέκτης, Λυρατζής, Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Βουτσάς, Σαλαμούρας, Μανιώτης, Τσιγγάρας, Χατζής (46' Γκαργκαλατζίδης), Γαϊτανίδης, Δούμτσης.

Διαβάστε επίσης

«Συγχαρητήρια στα παιδιά»

«Συγχαρητήρια στα παιδιά»

Ο Τάσος Θέος, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του μετά την επικράτηση στα πέναλτι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δείτε και τις δηλώσεις του Ιωάννη Νικοπολίδη.

«Το... μήλο ωριμάζει»

«Το... μήλο ωριμάζει»

Περήφανος για τον γιο του ο Αντώνης Νικοπολίδης, που αποκρούοντας πέναλτι στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, έστειλε την Κ-17 στον τελικό του Final 4.