Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό που έζησαν ήταν μοναδικό (pics+vid)

Αυτό που έζησαν ήταν μοναδικό (pics+vid)
Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 - 11:00

Είκοσι παίκτες από τις νικήτριες ομάδες του «Coca Cola Cup», πήγαν στο Ρέντη και αυτό που έζησαν, θα έχουν να το λένε για καιρό. Καθώς είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στην ουσία για ένα 48ωρο σαν να είναι οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας. Είδαν από κοντά ό,τι βλέπει ένας επαγγελματίας, έβγαλαν φωτογραφίες, άκουσαν τους υπεύθυνους να τους λένε κάποια πολύ σοβαρά πράγματα και σίγουρα οι στιγμές που έζησαν εκεί, ήταν μοναδικές.

Αναλυτικά το θέμα που υπάρχει στο olympiacos.org

Σάββατο 27 Μάϊου, ώρα 11:30. Το πούλμαν της ΠΑΕ Ολυμπιακός φτάνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς επιβάτες. Η ομάδα δεν έχει αγώνα αλλά στον προαύλιο χώρο περιμένουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Η πόρτα ανοίγει και επιβιβάζονται ένας ένας. Προορισμός: Προπονητικό Κέντρο Ρέντη. Στόχος: Μάθηση και διασκέδαση. Οικοδεσπότης: Ολυμπιακός.



Στη διαδρομή από τον «ναό» του Ολυμπιακού, το «Γ. Καραϊσκάκης» στο «σπίτι» του συλλόγου, το Προπονητικό Κέντρο Ρέντη, τα 20 παιδιά που έχουν επιβιβαστεί στο πούλμαν που έχει απ’ έξω ένα τεράστιο σήμα της ομάδας του Πειραιά, συζητούν για το σπουδαίο δώρο που κέρδισαν.



Τα παιδιά είναι 20 ποδοσφαιριστές από τις νικήτριες ομάδες του «Coca Cola Cup» της περιόδου 2016-17 οι οποίοι κερδίζοντας στα γήπεδα της Ελλάδος την 1η θέση εξασφάλισαν ένα μοναδικό διήμερο στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη.



Το πούλμαν φτάνει στην οδό Λεγάκη στο Ρέντη και η μπάρα στην πύλη του Προπονητικού Κέντρου σηκώνεται. Τα παιδιά είχαν παρακολουθήσει πέρσι το video του Olympiacos Tv από την διανομή των νικητών της περιόδου 2015-16 στο Ρέντη. Άλλο όμως να το βλέπουν και άλλο να το ζουν.

Τους θριαμβευτές του που είναι από τις ομάδες «Κουράγιο Βαγιεκάνο», «Freestylers» και «Αστέρας» περιμένουν στο Ρέντη τα στελέχη της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και φυσικά τα στελέχη από το Εμπορικό τμήμα της ΠΑΕ. Το «θερμό» καλωσόρισμα λιώνει… τον πάγο και τα παιδιά αρχίζουν να νιώθουν σαν το σπίτι τους.



Τα παιδιά παίρνουν την αγωνιστική εμφάνιση του Ολυμπιακού, το προπονητικό σετ της ομάδας, αυτόγραφα των αγαπημένων τους παικτών και αφίσες της ομάδας. Από το δωμάτιο ιματισμού οδηγούνται στα ενδότερα του Ρέντη. Η πόρτα ανοίγει και εισέρχονται στα δωμάτια των Πρωταθλητών. Τα δωμάτια του Καμπιάσο, του Ντομίνγκεζ, του Φορτούνη και των άλλων αστεριών του Ολυμπιακού έχουν πλέον νέους κατόχους!

Οι νικητές αφού τακτοποιούνται «τρέχουν» στο σαλόνι της α’ ομάδας για να ξεκινήσει η ξενάγηση στο Προπονητικό Κέντρο. Κάθε πόρτα και έκπληξη. «Δεν υπάρχει αυτό το γυμναστήριο», λέει ένα παιδί και ένα άλλο ζητάει να χρησιμοποιήσει την σάουνα. Στον ιδιαίτερο χώρο κάθε ομάδας, στα αποδυτήρια, όλοι «τρέχουν» να κάτσουν εκεί όπου είναι το όνομα του αγαπημένου τους παίκτη. Κάποιοι τα καταφέρνουν. Κάποιοι όχι. Μετά από την ξενάγηση τους περιμένει άλλη μια έκπληξη. Ο Λεόνε, η μασκότ του Ολυμπιακού, είναι εκεί και τους περιμένει για να τους καλωσορίζει και να βγει φωτογραφίες μαζί τους.



Για να αντέξουν όμως έως το βράδυ πρέπει να γεμίσουν… μπαταρίες. Το εστιατόριο της α’ ομάδας «φιλοξενεί» τα 20 παιδιά και το πλήρες γεύμα τους είναι ήδη σερβιρισμένο στην τραπεζαρία. Μετά από δυο ώρες ξεκούρασης και ύπνου αρχίζει το παιχνίδι. Μάθημα Νο 1 «Τακτική και Ανάλυση» από την αναλύτρια της Ακαδημίας κα Φαλίδα και εν συνεχεία προπόνηση στο γυμναστήριο της Ακαδημίας με τον γυμναστή κ. Κολοκυθά ο οποίος έχει γίνει … σκιά τους. «Κύριε αυτός είναι ο Ζιοβάνι», ρωτάει ένας και ο άλλος απαντά «Εγώ λίγο τον θυμάμαι. Ήταν μάγος». «Να και ο Τουρέ. Δεν θυμόμουν ότι έχει παίξει στον Ολυμπιακό», ακούγεται να λέει ένας άλλος. Τα παιδιά βλέπουν τις μορφές των παικτών στους τοίχους του γυμναστηρίου της Ακαδημίας. Ο Ζιοβάνι, ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ, ο Τουρέ, ο «Τζόλε», ο Σαβιόλα…



Τα παιδιά ανταποκρίνονται άριστα στο γυμναστήριο, στην προθέρμανση, και έφτασε η ώρα του γηπέδου. Ο προπονητής κ. Τοπολιάτης μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Θεοδώρου τα περιμένουν στα αποδυτήρια. Γνωρίζονται και ο κ. Τοπολιάτης τους εξηγεί μοναδικά την προπόνηση στον πίνακα. Ενθουσιάζονται. Η μπάλα κυλάει στο χόρτο και το παιχνίδι αρχίζει… Κανείς δεν θέλει να φύγει από το γήπεδο αλλά είναι απαραίτητη η αποκατάσταση με την χρήση της εξωτερικής (παγωμένο νερό) και της εσωτερικής πισίνας, πάντα υπό την επίβλεψη των φυσιοθεραπευτών της Ακαδημίας.

Οι νεαροί ηλικίας 13 έως 19 ετών γνωρίζονται και με τον εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού και Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Καραταΐδη τον οποίο δεν θυμούνται να παίζει ποδόσφαιρο. «Να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Μόνο έτσι θα πετύχετε τους στόχους σας», ακούγεται από τον «σοφό» αρχηγό. Ακολουθεί το δείπνο των Πρωταθλητών, ένα ωραίο video στην αίθουσα σεμιναρίων και μετά ύπνος. Η πρώτη ημέρα έχει τελειώσει αλλά το όνειρο συνεχίζεται…



Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα 08:00. Οι Πρωταθλητές ξυπνούν νωρίς, τρώνε πρωινό ετοιμάζονται για μια νέα ημέρα γεμάτη γνώση. Στην αίθουσα σεμιναρίων τους περιμένει ο Αθλητικός Ψυχολόγος της Ακαδημίας κ. Ζαρώτης και η Διατροφολόγος κα Αργυροπούλου. Το σεμινάριο έχει ωραίο θέμα και τα παιδιά ρωτούν και μαθαίνουν για πράγματα που είναι απαραίτητα σε κάθε άνθρωπο και κάθε αθλητή!



Στο γυμναστήριο της α’ ομάδας, δίπλα στα μηχανήματα και κάτω από τις «ψαρωτικές» φωτογραφίες από τους αγώνες και τις εκδηλώσεις του κόσμου, έχουν στηθεί νέα μηχανήματα από την “Life Ergo”. Οι 20 αθλητές αξιολογούνται από τους ειδικούς. Οι εργομετρικές μετρήσεις είναι πολύ καλές και τα αποτελέσματα αποτυπώνονται και στην οθόνη αλλά και στο χαρτί. Μετά από τα εργομετρικά τους περιμένει στα αποδυτήρια ο προπονητής και παλαίμαχος άσος της ομάδας κ. Πάντος όπου τους μιλάει για τα «θέλω» και τα «πρέπει» των αθλητών. Τα παιδιά ακούν με ευλάβεια τα λόγια του κ. Πάντου, ο οποίος μαζί με τον προπονητή κ. Σοφιανό, τα παρακινούν να βγουν και πάλι στο γήπεδο γι’ αγώνα. Στο ματς «πέφτουν» κορμιά. Κανείς δεν θέλει να περάσει αυτή η ώρα…



Το φαγητό τους όμως τους περιμένει στην τραπεζαρία. Οι ώρες μετρούν αντίστροφα. Ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών κ. Νάνος μαζί με τους συνεργάτες του περιμένει τα παιδιά στο σαλόνι της α΄ ομάδας για να συζητήσουν για την μοναδική εμπειρία που έζησαν στο Ρέντη. Η ώρα του αποχαιρετισμού έφτασε. Τα παιδιά είδαν τόσα πολλά μέσα σε λίγες ώρες. Έζησαν κάτι μοναδικό, γνώρισαν νέους ανθρώπους, μίλησαν με τα παιδιά της Ακαδημίας που «φιλοξενούνται» στο Ρέντη και πήραν «γεμάτα» τον δρόμο της επιστροφής αφού ευχαρίστησαν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τους έκαναν να νιώσουν πως είναι στο σπίτι τους. Την Αθήνα, τον Αιμίλιο, τον Θοδωρή, την Έλσα, την Χριστίνα, την Χέλμη και όλους όσοι συνέβαλαν στο να ζήσουν το … όνειρο αυτά τα παιδιά.



Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που βίωσαν αυτή τη μοναδική εμπειρία: Παππάς Βελισάριος, Τσαλούχος Αναστάσιος, Μουστάκας Γιάννης, Χολίδης Γιώργος, Ντέτσκας Σταύρος, Κυριακίδης Κώστας, Χειλετζάρης Φάνης, Τσαφταρίδης Σάββας, Λουφάκης Σίμος, Ντουνιάς Γιώργος, Αλχάσα Γιώργος, Σουλολάρι Αλτίν, Ντόντης Γιώργος, Μανής Νίκος, Προύντζος Δομίνικος, Βασιλόπουλος Ιωάννης, Σιδηρόπουλος Παύλος, Τζήκας Κωνσταντίνος, Κουλτούκης Σταύρος, Λάλος Δημήτρης.



Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης

Προς... Λιλ η Κ-14

Προς... Λιλ η Κ-14

Για τη Λιλ της Γαλλίας ταξίδεψε την Παρασκευή η Κ-14 του Ολυμπιακού προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «Trophy Roger Heneman» που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Παρουσιάζεται το 3ο Piraeus Sports Camp

Παρουσιάζεται το 3ο Piraeus Sports Camp

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του 3ου Piraeus Sports Camp στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, Camp που έχει τη στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.