Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ηταν απίστευτα αυτά που είδα στο Ρέντη»!

«Ηταν απίστευτα αυτά που είδα στο Ρέντη»!
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017 - 16:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ο τρόπος και οι συνθήκες με τις οποίες δουλεύει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο τμημάτων υποδομής ξεχωρίζουν, όπως τονίζει ο Κοσμίν Μπαρκαουάν. Ο τεχνικός της Κ13 της Σχολής από τη Θεσσαλονίκη και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ΠΑΟΚ και ΟΦΗ μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας, αλλά και για τη δουλειά στα «ερυθρόλευκα» τμήματα υποδομής.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Εδωσαν και την ψυχή τους. Το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι φτάσαμε αήττητοι μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου. Ανέλαβα τη συγκεκριμένη ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Οι παίκτες μας δούλεψαν πάρα πολύ και να είστε σίγουροι ότι πάντοτε αυτά είναι τα αποτελέσματα όπου υπάρχουν πολλή δουλειά και σοβαρότητα. Το ζητούμενο, όμως, τώρα είναι να έχουμε και συνέχεια», αναφέρει ο 39χρονος τεχνικός και συνεχίζει:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν μας ενδιέφεραν τόσο τα αποτελέσματα όσο η προετοιμασία αυτών των παιδιών. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα παίξουν ποδόσφαιρο στο μέλλον ή όχι. Ομως, η δουλειά μας σε αυτές τις ηλικίες είναι να τους προετοιμάζουμε, ώστε να έχουν περισσότερες ελπίδες για το κάτι παραπάνω στη σταδιοδρομία τους. Καλές οι επιτυχίες στους αγώνες, όμως η βάση για το μέλλον είναι η προπόνηση. Αν αυτά τα παιδιά τα επόμενα 2-3 χρόνια δεν κάνουν καλή προπόνηση, μετά η συνέχειά τους στον χώρο του ποδοσφαίρου θα είναι δύσκολη».

Οπως υποστηρίζει, η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Μακεδονία έχει... πολύ ταλέντο, αλλά υπάρχει και ένα πρόβλημα: «Ταλέντο υπάρχει, πάντα υπήρχε. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο πώς δουλεύονται αυτά τα ταλέντα. Οι περισσότερες ομάδες δεν το κάνουν στις σωστές βάσεις. Ολες όσες αγωνίζονται στη Superleague πρέπει να έχουν πολλά παιδιά από πίσω, για να υπάρχει μέλλον. Οι μικροί είναι σαν το διαμάντι. Δεν αρκεί μόνο να το βρεις, πρέπει να το κατεργαστείς σωστά».

Ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει θέσει εξαιρετικές βάσεις, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος: «Προσωπικά δεν γνώριζα τι βάσεις έχει θέσει ο Ολυμπιακός σε θέματα υποδομών, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο που επισκέφτηκα το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Αυτά που είδα εκεί είναι απίστευτα. Είναι καταπληκτικές οι εγκαταστάσεις».

Η προσπάθεια που γίνεται στη Σχολή της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη και τα αποτελέσματα ορατά, αλλά ο δρόμος για τον Ολυμπιακό δεν είναι πάντα στρωμένος με... ροδοπέταλα. «Η περσινή χρονιά είχε αρκετά εμπόδια, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα. Οι γονείς μάς στήριξαν και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια μέχρι η Σχολή να αρχίσει να λειτουργεί όπως επιθυμούμε. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες. Ομως τα παιδιά που είναι μαζί μας αγαπούν πάρα πολύ τη Σχολή», υπογραμμίζει ο Ρουμάνος, καταλήγοντας πως θα ήθελε να συνεχίσει το έργο του στη Σχολή.

Διαβάστε επίσης

«Συγχαρητήρια σε όλους» (pic)

«Συγχαρητήρια σε όλους» (pic)

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έδωσε συγχαρητήρια στην Κ17 για την 3η θέση στο «International Reze Tournament», που διεξήχθη στη Ναντ της Γαλλίας.

Τρίτη στη Ναντ η Κ-17 (pics)

Τρίτη στη Ναντ η Κ-17 (pics)

Στα πέναλτι έχασε την πρόκρισή της στον τελικό του «International Reze Tournament» η Κ-17, η οποία ολοκλήρωσε αήττητη την πορεία της.