Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ηθική δικαίωση για τους κόπους των παιδιών»

«Ηθική δικαίωση για τους κόπους των παιδιών»
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 - 18:53

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κάθε λόγο να είναι περήφανος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΠΣ Ηπείρου έχει ο Γιώργος Μητσιόπουλος. Ο επικεφαλής της Σχολής του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» γι’ αυτή την ιδιαίτερη επιτυχία, η οποία ήρθε μόλις στην πρώτη χρονιά συνεργασίας του Αστέρα Ιωαννίνων με τους «ερυθρόλευκους».

«Το άξιζαν τα παιδιά, γιατί σε νίκες και σε ήττες βγαίνουν πάντα κερδισμένα. Είναι μια ηθική δικαίωση των κόπων τους όλα αυτά τα χρόνια. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σωστά. Προσπαθούμε να τους μεταφέρουμε τις παραστάσεις που έχουμε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτή η επιτυχία μας δίνει ώθηση για να μπορέσουν να φτάσουν σε ανάλογο σημείο και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας μας», λέει για τη νίκη (4-1) επί του ΑΟ Γιάννινα, στον τελικό της περασμένης Τετάρτης, που διεξήχθη στο ΠΕΑΚΙ. Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για τον δεύτερο τίτλο, σε επίπεδο ΕΠΣΗ, στην ιστορία του Αστέρα».

«ΙΔΑΝΙΚΟ TIMING»

Όπως υπογραμμίζει, το πρωτάθλημα ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αμέσως μετά το άκρως επιτυχημένο Scouting Camp του Ολυμπιακού στην πόλη. «Το timing ήταν το κατάλληλο. Μάλιστα, το Σάββατο (10/06), όταν τα στελέχη της Ακαδημίας ήρθαν στην πόλη απ’ τη Θεσσαλονίκη, ήταν η μέρα που παίζαμε στον ημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1). Δεν πρόλαβαν να δουν το ματς, αλλά χάρηκαν πολύ για την πρόκριση στον τελικό».

Τα συγκεκριμένα παιδιά (γεννηθέντα το 2003 και το 2004) συμμετείχαν κανονικά και στο Camp, που διεξήχθη στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στον ημιτελικό και τον τελικό! «Το Σάββατο έπαιξαν στον ημιτελικό, Κυριακή και Δευτέρα συμμετείχαν στο Camp και την Τετάρτη αγωνίστηκαν στον τελικό. Την ημέρα εκείνη οι κ. Νάνος, Τοπολιάτης και Αμανατίδης μας έστειλαν μηνύματα και μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Τα μεταφέραμε στα παιδιά. Τους είπαμε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, να παίξουν ποδόσφαιρο».

Η ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ!

Μάλιστα, υπήρξε και ένας αθλητής που έκλεψε την παράσταση κυρίως για την αυταπάρνησή του. Ο εξτρέμ, Δημήτρης Ναούμης, υπέστη κάταγμα στο χέρι κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, ωστόσο παρακάλεσε τους πάντες να παίξει, παρά τις ενστάσεις του γιατρού. Εν τέλει, όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά σκόραρε κιόλας! «Ηθελε πολύ να αγωνιστεί, παρά τις ενστάσεις του γιατρού, διότι ήταν μια επιβράβευση για τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς. Δεν μπορούσαμε να του το στερήσουμε. Αυτή η αυταπάρνηση είναι σημαντικό στοιχείο για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να παίξει επαγγελματικά», δηλώνει ο Γ. Μητσιόπουλος.

«ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ»

Ερωτηθείς για τις εντυπώσεις από το Scouting Camp, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. «Εδωσαν το ‘‘παρών’’ περισσότερα από 280 παιδιά, από Ηπειρο, Γρεβενά, Καστοριά και άλλες περιοχές. Την πρώτη μέρα μόνο στο απογευματινό τμήμα υπήρχαν 110 παιδιά, παρότι έριχνε χαλάζι! Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η ανταπόκριση. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού νομίζω ότι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Είδαν και κάποιους παίκτες που έχουν πάρα πολύ καλά στοιχεία. Ο κόσμος έμεινε επίσης πολύ ικανοποιημένος, βλέποντας σε τι επίπεδο δουλεύουν τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού».

Όπως αναφέρει, η συνεργασία με τους Πειραιώτες είναι άψογη: «Εχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον Ολυμπιακό σε όλους τους τομείς, παρότι είναι μόλις η πρώτη μας χρονιά. Κανείς δεν ξεχνά την υποδοχή που επιφύλαξαν 120 παιδιά στην αποστολή της πρώτης ομάδας, όταν ήρθε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ. Γνώρισαν σημαντικές φυσιογνωμίες του χώρου, όπως ο κ. Καρεμπέ. Το Σάββατο είδαν από κοντά μια σπουδαία προσωπικότητα, όπως ο κ. Ιμπαγάσα, αλλά και προπονητές όπως οι κ. Βούζας, Τοπολιάτης, Πάντος, Θέος, Παπαπαναγής, Βενιαμίν, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία».

Διαβάστε επίσης

Ξεκινάει το Olympiacos Summer Camp!

Ξεκινάει το Olympiacos Summer Camp!

Την Δευτέρα 19/6 το Προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο camp, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23/6.