Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμφαση σε τακτική και φυσική κατάσταση

Εμφαση σε τακτική και φυσική κατάσταση
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 - 20:07

Ακόμη μία ημέρα διπλών προπονήσεων για τις Κ-20 και Κ-17 του Ολυμπιακού, οι οποίες συνεχίζουν για 9η ημέρα την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν στα Χάνια του Πηλίου.

Τη σημερινή ημέρα, Παρασκευή οι Νέοι και οι Εφηβοι του Θρύλου προπονήθηκαν με το βάρος να πέφτει στην τακτική και στη φυσική τους κατάσταση.

Η ομάδα Νέων σ' όλη την διάρκεια της προετοιμασίας της στο Πήλιο χρησιμοποιεί το σύστημα STAT Sports το οποίο καταγράφει το χρόνο που κινούνται στην υψηλή κόκκινη ζώνη, την ταχύτητα, τις υψηλές εκρηκτικές κινήσεις, την αλλαγή κατεύθυνσης αλλά τις επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις των ποδοσφαιριστών. Οι αθλητές φορούν ένα μαύρο φανελάκι και όλα τα δεδομένα τους καταγράφονται στο GPS που είναι ενσωματωμένο.

Το πρόγραμμα αυτό είναι από τα πιο εξειδικευμένα στον κόσμο και το χρησιμοποιούν μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Η Κ-17 από την άλλη χρησιμοποιεί το Polar για τις μετρήσεις των ποδοσφαιριστών της στην διάρκεια της προπόνησης.

Στο μεταξύ την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν και ψηφοφορίες στις δυο ομάδες για την ανάδειξη των αρχηγών της νέας περιόδου. Η όλη διαδικασία έγινε παρουσία των μελών του προπονητικού τιμ και οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τους αρχηγούς τους. Στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων μίλησε σχετικά ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταϊδης ο οποίος διατέλεσε για πολλά χρόνια αρχηγός στον Ολυμπιακό.

Στην Κ-20 αρχηγοί θα είναι ο Στάθης Λάμπρου, ο Μάριος Βρουσάι, ο Κώστας Κηπουρός και ο Γιάννης Αγγελόπουλος ενώ στην Κ-17 ο Γιώργος Φέκκας, ο Νίκος Γκοτζμανίδης, ο Απόστολος Μαρτίνης και ο Γιώργος Τασιάς. Κατά την διάρκεια της 9ης ημέρας παρουσιάστηκε και μοιράστηκε στους ποδοσφαιρικός ο εσωτερικός κανονισμός της Ακαδημίας.

Το Σάββατο οι δυο ομάδες της Ακαδημίας μας θα δώσουν φιλικά παιχνίδια. Η αρχή θα γίνει με την Κ-17 η οποία θα υποδεχτεί στις 09:30 τον Θησέα Αγριάς στα Χάνια Πηλίου ενώ στις 18:00 η Κ-20 θ' αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων με τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Διαβάστε επίσης

Φιλική νίκη για την Κ17

Φιλική νίκη για την Κ17

Η ομάδα του Τάσου Θέου νίκησε με 2-0 τον Θησέα Αγριάς Βόλου – Μπουλάρι και Μούγιος τα γκολ του Θρύλου.

Όλη η Ελλάδα μια ομάδα!

Όλη η Ελλάδα μια ομάδα!

Οι Νέοι του Ολυμπιακού απαρτίζονται από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από 15 διαφορετικούς νομούς της Ελλάδος.