Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το υπερσύγχρονο «στολίδι» του Ολυμπιακού (vid)

Το υπερσύγχρονο «στολίδι» του Ολυμπιακού (vid)
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 - 12:10

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μεγαλύτερο ρόλο για τη δημιουργία μιας πολύ καλής ομάδας που θα φέρνει αποτελέσματα έχει η προετοιμασία της και οι συνθήκες που αυτή γίνεται. Πλέον, οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη διαθέτουν όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να διατηρούν τους παίκτες τους στην κατάσταση που επιθυμούν, να προλαβαίνουν τραυματισμούς, να παρέχουν με λίγα λόγια τα πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από τις προπονητικές τους εγκαταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να μην έχει και εκείνος ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, καθώς ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το 2010 και έπειτα έχουν ρίξει πολύ μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Το προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, με το υπερσύγχρονο «στολίδι» του Ολυμπιακού στο Ρέντη να αποτελεί ένα από τα καλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι άνθρωποι των Πειραιωτών γνωρίζοντας ότι μέσα από τις προπονήσεις και από τη δουλειά στο προπονητικό κέντρο θα μπορέσουν να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεν έχουν σταματήσει να αναβαθμίζουν και να εξελίσσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, ακολουθώντας τα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ. Μάλιστα, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Παύλου η εξέλιξη και η αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου των Πειραιωτών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με επόμενα έργα να είναι η δημηουργία γηπέδου φούτσαλ, καθώς και βιβλιοθήκης. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν οι παίκτες τους να έχουν τη δυνατότητα πέρα από τη δουλειά να διασκεδάζουν, να ενημερώνονται, κυρίως για τους παίκτες της Ακαδημίας που χτίζονται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Το «στολίδι» του Ολυμπιακού έχει βοηθήσει στην βελτίωση της εικόνας των «ερυθρόλευκων» τα τελευταία χρόνια μέσα από τη δουλειά που γίνεται. Παράλληλα, αποτελεί και κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές να ντυθούν στα ερυθρόλευκα και να έχουν την ευκαιρία και εκείνοι να προπονηθούν και να δουλέψουν σε ένα από τα κορυφαία προπονητικά κέντρα της Ευρώπης, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι τους.

Η αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου του Θρύλου δεν πρόκειται να σταματήσει, προκειμένου να μπορέσει η διοίκηση της ομάδας να παρέχει ακόμη περισσότερα στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό επιτελείο του συλλόγου. Αυτό βέβαια, δεν γίνεται ανέξοδα, αλλά αντίθετα έχουν δαπανηθεί πάρα πολλά χρήματα, ώστε να επιτευχθεί και να συνεχιστεί. Τα εκατομμύρια που δαπανώνται δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση δημιουργίας ενός ακόμη μεγαλύτερου συλλόγου, ενός πανίσχυρου Ολυμπιακού και φυσικά η επιλογή αυτή έχει την σφραγίδα του ηγέτη του Θρύλου Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μέσα από το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, αναπτύσσεται και μία καλύτερη Ακαδημία, η οποία αποτελεί επίσης στόχο των Πειραιωτών, να επενδύσουν δηλαδή στο ταλέντο που υπάρχει στα φυτώρια της ομάδας. Οι νεαροί παίκτες μπορούν να δουλεύουν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξή τους. Και αυτό άλλωστε φαίνεται μέσα από την ανάδειξη των τελευταίων ετών κορυφαίων ποδοσφαιριστών από την Ακαδημία της ομάδας, με πιο τρανταχτό παράδειγμα να αποτελεί η περίπτωση του Παναγιώτη Ρέτσου.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ακολουθεί τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, καθώς ανήκει και εκείνος στην ποδοσφαιρική ελίτ, με τον ηγέτη του Θρύλου και τους συνεργάτες του να είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να ενισχύσουν το σύλλογο σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης