Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να παίξουμε ως Ολυμπιακός, αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της ομάδας» (vid)

«Να παίξουμε ως Ολυμπιακός, αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της ομάδας» (vid)
Τρίτη, 8 Μαΐου 2018 - 16:59

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

H K17 του Ολυμπιακού βρίσκεται σε ακόμη έναν τελικό Final 4 μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Ξάνθης στον ημιτελικό του πρωταθλήματος.

Ο Τάσος Θέος μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τους Ακρίτες στο gavros.gr και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ματς της Τετάρτης (09/05), υπογραμμίζοντας ότι όλοι είναι προσηλωμένοι πλέον σε αυτό το παιχνίδι, προκειμένου να πάρουν το τρόπαιο.

Ο προπονητής των Εφήβων των Πειραιωτών, αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη από τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τις συνεχόμενες επιτυχημένες χρονιές της ομάδας.

Τέλος, υποστήριξε ότι τα παιδιά αυτά αποτελούν το μέλλον της ομάδας και όλοι ελπίζουν και σε αυτή τη φουρνιά να υπάρξουν πολλοί παίκτες που θα μπορέσουν να αγωνιστούν και γιατί όχι να καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς με την Ξάνθη:

«Σίγουρα πάντα σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην απόδοση των παιδιών. Βγάλαμε κάποια χαρακτηριστικά από αυτά που δουλεύουμε μέσα στη χρονιά. Είχαμε αρκετό άγχος, λόγω του ότι είμασταν φαβορί αλλά και στο κομμάτι λειτουργίας του παιχνιδιού έπρεπε να ήμασταν λίγο καλύτεροι. Κρατάμε ότι βγάλαμε πολλά από αυτά που θέλουμε σαν ομάδα. Κρατάμε επίσης το μηδέν στην άμυνα που είναι σημαντικό, καθώς δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου από την Ξάνθη. Τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο και κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα, με την ίδια τακτική προσέγγιση, αλλά θέλουμε να βγάλουμε περισσότερο ταλέντο, περισσότερο συνδυαστικό παιχνίδι, όπως σε όλη τη χρονιά».

Για το αν έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός:

«Σε αυτές τις ηλικίες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Θέλαμε το γκολ και να είμαστε πιο επιθετικοί, πιο πιεστικοί. Από τη στιγμή που είχαμε σκοράρει νωρίς το διαχειριστήκαμε και τακτικά το ματς. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να τους περάσεις κάποια στοιχεία σε αυτό το κομμάτι, αλλά ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά στην ομαδική λειτουργία και στην τακτική. Ήμασταν πολύ καλά στο γήπεδο και όταν έγινε το 2-0, το δεύτερο μέρος έγινε πιο εύκολο στο κομμάτι λειτουργίας».

Για την παρουσία πολλών στελεχών του Ολυμπιακού (Πέδρο Μαρτίνς, Κούλης Δουρέκας, Κώστας Καραπαπάς) στον αγώνα:

«Σίγουρα όταν είναι όλα τα στελέχη εδώ της ομάδος και δείχνουν όντως ότι στηρίζουν αυτά τα παιδιά από την μία εμείς ξέρουμε ως προπονητές ότι μεταφέρεται περισσότερο άγχος και πίεση στα παιδιά. Το είχα μέσα στο μυαλό μου αυτό. Αλλά είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ότι όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι εδώ κοντά σε αυτά τα παιδιά, που είναι το μέλλον της ομάδας. Φυσικά όλη τη χρονιά, και η διοίκηση και ο πρόεδρος στηρίζουν αυτή την προσπάθεια με στόχο αυτά τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές, να εξελιχθούν και ως άνθρωποι. Θέλουμε να τους δούμε όπως τα προηγούμενα παιδιά που χαρήκαμε, να δούμε και από αυτή τη φουρνιά που είναι πολύ αξιόλογη και πιστεύω ότι θα βρεθούν και αυτοί οι παίκτες κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα με σωστή δουλειά, με σωστή καθοδήγηση και χαμηλά την μπάλα για να φτάσουν εκεί που πρέπει βάση του ταλέντου τους.

Για τον τελικό της Τετάρτης (09/05):

«Σε έναν τελικό θα παίξουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Θέλει καλή διαχείριση, σωστή τακτική, καλή καθοδήγηση. Αλλά για να μην κρυβόμαστε θα μετρήσει και το ταλέντο και ποιος το θέλει περισσότερο. Εμείς σαν Ολυμπιακός ξέρουμε από τέτοια παιχνίδια. Απλά χρειάζεται να κάνουμε βήμα-βήμα, να προετοιμαστούμε την μία ημέρα που έχουμε για να εμφανιστούμε ως Ολυμπιακός».

Για το αν ο Ολυμπιακός κράτησε δυνάμεις στο 2ο ημίχρονο με την Ξάνθη:

«Όχι, δεν θα το έλεγα αυτό. Ήταν κομμάτι της τακτικής μας. Από τη στιγμή που έχεις το σκορ δεν θέλεις να ανοίξεις το παιχνίδι και περιμένεις τον αντίπαλο. Απλά η λειτουργία της Ξάνθης οδήγησε σε ένα ματς, το οποίο δεν μας άφησε και εμάς να δούμε την επιθετικότητά μας. Όταν είναι όμως ένας αγώνας νοκάουτ θα πρέπει να διαχειριστείς το υπέρ σου αποτέλεσμα και αυτό κάναμε. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, παρόλο που θα μπορούσαμε να βγάλουμε πιο πολλά πράγματα, όπως είπα προηγουμένως, αλλά μετράει η νίκη και εύχομαι να τα βγάλουμε στον τελικό».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στον 8ο τελικό του Final 4 στα τελευταία 10 χρόνια που βρίσκεται σερί στην τελική φάση της διοργάνωσης:

«Αυτό δείχνει όλα αυτά τα χρόνια πως δουλεύει ο Ολυμπιακός, πως στηρίζει την Ακαδημία του, πως βοηθάει αυτά τα παιδιά που έρχονται από όλη την Ελλάδα και κάθε ημέρα υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο να εξελιχθούν και να φτάσουν εκεί που πρέπει. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σωστούς χαρακτήρες, κάτι το οποίο η διοίκηση του Ολυμπιακού δίνει έμφαση. Φυσικά, το αποδεικνύει με την παρουσία και στα Final 4 και στους τελικούς και με τα πρωταθλήματα. Καλά είναι όλα αυτά, όμως εμείς θα χαρούμε περισσότερο σαν προπονητές και όλο το επιτελείο της Ακαδημίας αν θα δούμε περισσότερους παίκτες στην πρώτη ομάδα».

Διαβάστε επίσης