Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακόμη μία επιτυχημένη χρονιά για την Ακαδημία του Θρύλου! (pics)

Ακόμη μία επιτυχημένη χρονιά για την Ακαδημία του Θρύλου! (pics)
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 - 19:57
Αρθρογράφος: Δημήτρης Κρούσκος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός από το 2010, όπου βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο τιμόνι της ομάδας, έχει κάνει τεράστια άλματα ως προς την εξέλιξη της Ακαδημίας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχει καταστεί σαφές ότι στηρίζουν πολλά στους νεαρούς αθλητές από τα φυτώρια του συλλόγου, τους οποίους επιθυμούν να προετοιμάσουν, ώστε να μπορούν τα επόμενα χρόνια να ανδρώσουν την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Και το 2018 που φεύγει ήταν μία ακόμη χρονιά, όπου οι Πειραιώτες κατάφεραν να αναπτύξουν την Ακαδημία τους, ακολουθώντας τα πρότυπα των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη.

Ο Ολυμπιακός θέλει να δημιουργήσει παίκτες που θα γίνουν αρχικά καλοί άνθρωποι, αλλά και ικανοί ποδοσφαιριστές, παρέχοντάς τους τα πάντα, ώστε να τα καταφέρουν.

Πάμε, όμως, να θυμηθούμε, κάποιες από τις κορυφαίες στιγμές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού το 2018.

Ευκαιρίες και στην πρώτη ομάδα!

Ο Ολυμπιακός, αρχικά, συνέχισε, και αυτή τη χρονιά που φεύγει, να δίνει ευκαιρίες στους παίκτες από τα φυτώρια του συλλόγου, οι οποίοι συμμετείχαν αρκετές φορές τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες της πρώτης ομάδας. Κάτι το οποίο δεν συνέβη τυχαία. Το αντίθετο. Μέσα από τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων της Ακαδημίας, αλλά και φυσικά με το ταλέντο που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες.

Πρωτάθλημα με Ολυμπιακή ψυχή από τους Έφηβους!

Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μεγάλη αναφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Κ17 του Ολυμπιακού το 2018. Οι Έφηβοι του Θρύλου κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο Αγρίνιο, κάνοντας μία επική ανατροπή στον τελικό με τον ΠΑΟ, τον οποίο νίκησαν τελικά στη διαδικασία των πέναλτι, δείχνοντας ότι έχουν πάρει τη νοοτροπία και το πνεύμα του νικητή, το οποίο τους έχει μεταλαμπαδεύσει ο Ολυμπιακός. Ο Θρύλος από το 2010 έφτασε έτσι στα 12 πρωταθλήματα σε επίπεδο Ακαδημίας, τα οποία μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Ρικάρντο Πέρες και αλλαγή φιλοσοφίας!

Όμως όπως σας αναφέραμε και προηγουμένως, ο Ολυμπιακός θέλει συνεχώς να βελτιώνεται, να αυξάνει το επίπεδό του. Γι’ αυτό τον λόγο προχώρησε στην απόκτηση του Ρικάρντο Πέρες αυτό το καλοκαίρι, αλλάζοντας τη φιλοσοφία της Ακαδημίας των Πειραιωτών προς το ακόμη καλύτερο. Ο Πορτογάλος προπονητής της Κ19, αλλά και διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού έχει καταφέρει με τις εμπειρίες και τις γνώσεις του να μεταφέρει στους παίκτες της ομάδας την νοοτροπία που θα πρέπει να έχουν, βρισκόμενοι στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας, στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν σκληρά, ώστε να μπορέσουν να πάρουν μία ευκαιρία, αλλά και να καθιερωθούν τα επόμενα χρόνια στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών. Αυτός είναι ο στόχος του Πέρες, του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού και φαίνεται ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπορέσει να υλοποιηθεί, με πάρα πολλούς παίκτες από την «ερυθρόλευκη» Ακαδημία να διαθέτουν αδιαμφισβήτητα τεράστιο ταλέντο.

Πρωταγωνιστές εντός και εκτός γηπέδων!

Φυσικά, εκτός από πρωταγωνιστές εντός των αγωνιστικών χώρων, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες έχει σημασία να τονίζεται σε αυτούς τους παίκτες ότι το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουν σωστές προσωπικότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι Πειραιώτες για ακόμη μία χρονιά επισκέφτηκαν πάρα πολλούς επιμορφωτικούς χώρους, ενώ πρόσφεραν και βοήθειες σε πολλές περιπτώσεις σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η κορυφαία ομάδα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού!

Σημαντική στιγμή του 2018 για την Ακαδημία του Ολυμπιακού αποτελεί και η συνέχεια της ειδικής ομάδας της Ακαδημίας, «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», με τον Θρύλο να δίνει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να χαμογελούν, να διασκεδάζουν παίζοντας ποδόσφαιρο με τα χρώματα τη αγαπημένης τους ομάδας. Και κάνοντάς τους να κοιτάζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία και όνειρα το μέλλον.

Μία οικογένεια ακόμη και στις άσχημες στιγμές

Μία ακόμη στιγμή, δυσάρεστη, που στιγμάτισε την Ακαδημία του Ολυμπιακού το 2018 ήταν ο τραυματισμός των Νικήτα Νικόλη και Θάνου Κωστανάσιου, δύο παίκτες που έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία, όμως στάθηκαν άτυχοι. Ωστόσο, αξίζει να σταθούμε στην άψογη αντιμετώπιση που έλαβαν από τους ανθρώπους των Πειραιωτών, οι οποίοι συνεχίζουν να τους στηρίζουν, παρέχοντάς τους ό,τι χρειάζονται. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια και αυτό ξεκινάει από την Ακαδημία μέχρι την πρώτη ομάδα και όλους τους εργαζόμενους των Πειραιωτών.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε, επίσης, σε κάποια μεγάλα παιχνίδια που έκαναν οι Πειραιώτες, σε κάποιες πολύ σημαντικές τους νίκες μέσα στο 2018, ωστόσο, δεν θέλουμε να σας κουράσαμε περισσότερο.

Το σημαντικό και αυτό που μετράει είναι ότι η Ακαδημία του Ολυμπιακού έδειξε και μέσα στο 2018 ότι συνεχώς μεγαλώνει, κάτι το οποίο θα συνεχίσει να κάνει και τα επόμενα χρόνια με στόχο να καταφέρει να αναδείξει νέους Ρέτσους, οι οποίοι θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης