Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η συνέπεια της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας

Η συνέπεια της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 - 14:35

Μια Ακαδημία όπως είναι αυτή του Ολυμπιακού έχει έναν βασικό στόχο. Να δίνει στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσουν, όταν έρθει η ώρα, να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη ομάδα. Η παραγωγική διαδικασία από την αρχή, από τις μικρές ηλικίες, μέσω της οποίας επανδρώνεται στην πορεία ο σύλλογος με παιδιά από τη βάση του, από τα «σπλάχνα» του. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός στο κομμάτι των Ακαδημιών έχει να επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι τίτλοι, τα ηλικιακά πρωταθλήματος είναι το ένα σκέλος αυτής της πετυχημένης διαδικασίας. Το δεύτερο είναι τα παιδιά που βγαίνουν μέσα από αυτή τη διαδικασία και φτάνουν μια ημέρα στην πρώτη ομάδα, έχοντας εκπαιδευτεί σωστά, έχοντας αποκτήσει τις εμπειρίες που προϋποθέτει αυτή η προσπάθεια για να κάνουν το επόμενο βήμα.

Αυτό συμβαίνει και φέτος. Άνετα οι ομάδες Κ17 και Κ15 του Ολυμπιακού εξασφάλισαν την παρουσία τους στα Final-4 των αντιστοίχων διοργανώσεων. Στα πρωταθλήματα Εφήβων και Παίδων, αντίστοιχα. Με τα παιδιά να κάνουν μέσα στη χρονιά σημαντικά βήματα προς τα μπρος, να προοδεύουν και να γίνουν όλο και καλύτεροι. Κι αυτό αποτελεί την ουσιαστική επιτυχία. Απλά, όταν φορά την ερυθρόλευκη φανέλα έχεις πάντα τους υψηλότερους στόχους.

Αλλά κι αυτό έχει τη λογική του. Διότι τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να συνηθίσουν στην πίεση, για να μπορέσουν μετά από μερικά χρόνια, έχοντας και τα προσόντα, να βρεθούν στην πρώτη ομάδα όπου η πίεση είναι πολύ υψηλοί και οι στόχοι πάντα η κατάκτηση τίτλων. Όλα όσα μαθαίνουν μέσα στην Ακαδημία είναι ένα σχολείο για το μέλλον τους.

Διαβάστε επίσης