Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακαδημία εφάμιλλη του γίγαντα του ελληνικού ποδόσφαιρου!

Ακαδημία εφάμιλλη του γίγαντα του ελληνικού ποδόσφαιρου!
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 - 23:04

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη Ακαδημία στην Ελλάδα. Κάτι το οποίο δεν χωράει αμφισβήτησης. Οι «ερυθρόλευκοι» ακολουθούν τα πρότυπα των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη και γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει να ρίξουν μεγάλο βάρος στα «σπλάχνα» του συλλόγου.

Πράγμα το οποίο έχει πραγματοποιηθεί, ειδικά από την ημέρα που ανέλαβε την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι Πειραιώτες προσπαθούν διαρκώς να εξελίξουν την Ακαδημία τους, συνειδητοποιώντας ότι εκεί είναι το μέλλον, δημιουργώντας παίκτες όπως ο Ρέτσος, ο Νικολάου, ο Ανδρούτσος, ο Βρουσάι, καθώς και πολλοί άλλοι.

Η νέα επιτυχία της Κ17 του Θρύλου, με την κατάκτηση του 3ου σερί πρωταθλήματος μόνο έκπληξη δεν αποτελεί. Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια οι Πειραιώτες να μην τα πηγαίνουν όπως θα ήθελαν στο κομμάτι των αποτελεσμάτων, ωστόσο, έχουν κατορθώσει και πάλι να κατακτήσουν δύο κούπες από το τμήμα των Εφήβων.

Πλέον, ο Θρύλος έχει κατακτήσει συνολικά 14 τρόπαια σε επίπεδο Ακαδημίας, 6 στην Κ19, 6 στην Κ17 και 2 στην Κ15, με τον 2ο ΠΑΟΚ να έχει συγκεντρώσει 10, τον Παναθηναϊκό 4, την Ξάνθη 4 και τον Άρη 3.

Το 40% των τροπαίων που έχουν διεκδικήσει οι Πειραιώτες με άλλα λόγια έχουν ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

Ωστόσο, όλοι όσοι είναι και δουλεύουν για την Ακαδημία του Ολυμπιακού γνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ο μοναδικός σκοπός τους. Εκείνο που τους ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο είναι η ανάδειξη παικτών, σωστών προσωπικοτήτων, οι οποίοι θα μπορέσουν να χτυπήσουν στο μέλλον την πόρτα της πρώτης ομάδας. Κάτι το οποίο γίνεται πράξη ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Και για την πραγματοποίηση των παραπάνω απαιτούνται οι κατάλληλες εγκαταστάσεις. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μακράν της 2ης τις καλύτερες προπονητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Δίνοντας τη δυνατότητα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές να πάρουν πολύτιμα εφόδια και εμπειρίες που θα τους είναι χρήσιμες σε όλη τους τη ζωή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δαπανήσει για τις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ, τις οποίες χρησιμοποιεί τόσο η πρώτη ομάδα όσο και όλα τα τμήματα της Ακαδημίας του συλλόγου. Με διαρκείς βελτιώσεις, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα των κορυφαίων ομάδων.

Ο ηγέτης των Πειραιωτών έχει κατορθώσει να βρίσκεται η Ακαδημία του Ολυμπιακού δικαίως στις ελίτ Ακαδημίες της Ευρώπης, όπως τόνισε και ο ίδιος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Κ17.

Με το μόνο σίγουρο να είναι ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει μία Ακαδημία εφάμιλλη του μεγέθους του, μία Ακαδημία οδηγό για το αύριο και το μέλλον του συλλόγου!

Διαβάστε επίσης