Ντουντούκα
Το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ... Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Ο κ. Μαρινάκης είχε και έχει όραμα για τις Ακαδημίες»

«Ο κ. Μαρινάκης είχε και έχει όραμα για τις Ακαδημίες»
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 - 08:22
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην παρουσία του πλάνο για την επόμενη ημέρα της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας. Η παρουσίαση έγινε στο Ρέντη με θέμα το μάλλον της Ακαδημίας και τους στόχους που έχουν τεθεί για το... αύριο. Με τον Κριστιάν Καρεμπέ να δίνει το στίγμα.

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογράμμισε: «Όταν ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε την ομάδα, ήθελε να έχει παγκόσμια απήχηση η Ακαδημία. Να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Είχε και έχει όραμα για τις Ακαδημίες. Γι' αυτό περάσαμε στην μεταβατική περίοδο και με την έλευση του Ρικάρντο Πέρες. Πρέπει να δώσουμε στα νιάτα και το νέο ταλέντο, τη θέση που τους αρμόζει. Θέλουμε να υπάρχει μία μεγάλη σφραγίδα της Ακαδημίας μας, στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη.

Δουλεύουμε ακόμα πράγματα. Θέλουμε να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά των Ακαδημιών. Για να γίνουν πιο καλά παιδιά και σωστοί άνθρωποι αλλά και καλοί επαγγελματίες. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και αυτά τα τουρνουά είναι σημαντικά. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι βασική η επικοινωνία. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε έτσι».

Στο θέμα του μπάτζετ, ο Καρεμπέ ξεκαθάρισε: «Όταν μιλάμε για Ακαδημία σκεφτόμαστε την επένδυση και το πόσο σημαντική είναι. Δεν έχει να κάνει με ποσά».

Σε ό,τι αφορά την πρωτοποριακή κίνηση με την προετοιμασία της Κ19 στην Αγγλία και το Νότιγχαμ, ο Γάλλος επισήμανε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Είναι σημαντικό που δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά της Ακαδημίας μας να ταξιδέψουν έξω από την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν πως το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και είναι σημαντικό που τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να γνωρίσουν τη νοοτροπία και να αποκτήσουν εμπειρίες. Είναι σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι όλες οι αγγλικές ομάδες όπως η Έβερτον και η Μάντσεστερ Σίτι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά την συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Όλοι γνωρίζουν τις καλές σχέσεις που έχουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και η απάντηση της Νότιγχαμ ήταν άμεση και θετική και έτσι όλες οι άλλες αγγλικές ομάδες δέχτηκαν επίσης με χαρά τη συμμετοχή μας. Είναι μεγάλα τα ονόματα και οι αγγλική σύλλογοι που θα πάρουν μέρος και είναι σημαντικό που θα βρίσκονται και τα δικά μας παιδιά γιατί θα λάβουν γνώσεις τις οποίες θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Είναι μέρος της στρατηγικής μας, ξεκινάμε αρχικά με την Κ19 και έχουμε σκοπό να το επεκτείνουμε και να το κάνουμε στο μέλλον και με την Κ17 και να επεκταθούμε περισσότερο. Το καθήκον μας είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας, να μάθουμε από τους καλύτερους και όταν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν».

Διαβάστε επίσης