Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πίστη στη φιλοσοφία μας, είμαστε στο σωστό δρόμο»

«Πίστη στη φιλοσοφία μας, είμαστε στο σωστό δρόμο»
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 - 20:38

Για την προετοιμασία της Κ19 του Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα της Αγγλίας μίλησε ο Ρικάρντο Πέρες, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο match programme της αναμέτρησης των Πειραιωτών με την Κράσνονταρ.

Ο προπονητής της ομάδας Νέων του Θρύλου τόνισε ότι το γεγονός ότι οι Πειραιώτες προπονήθηκαν και έπαιξαν ματς στην Αγγλία κόντρα σε κορυφαίες ομάδες μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το όνομα του συλλόγου στο «Νησί», ενώ έδωσε και πολύτιμα εφόδια σε όλους τους παίκτες της ομάδας.

Ο Ρικάρντο Πέρες επισήμανε επίσης ότι υπάρχει πίστη στη φιλοσοφία που υπάρχει στην Ακαδημία, υπογραμμίζοντας ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο σωστό δρόμο και στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Αναλυτικά…

Για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία σε αγγλικό έδαφος:

«Ήταν μία πάρα πολύ καλή εμπειρία για όλους μας. Με την πρόταση που παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο τον περασμένο Μάρτιο, είχαμε στο μυαλό μας δύο πράγματα. Να προσφέρουμε στους παίκτες μας την εμπειρία του να παίζεις με ομάδες του εξωτερικού ούτως ώστε να προετοιμάζονται καλύτερα για το επόμενο επίπεδο που είναι αυτό του επαγγελματισμού και δεύτερον να επεκτείνουμε τη φήμη και το όνομα του συλλόγου, ειδικότερα στην Αγγλία. Πιστεύω πως πετύχαμε και τους δύο στόχους μας, παίξαμε παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Είχαμε δύσκολα ματς γιατί αρκετές φορές αντιμετωπίσαμε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, κάτι βέβαια που αιτηθήκαμε από το ξεκίνημα, γιατί αυτό αυξάνει τη δυσκολία και προετοιμάζει τους παίκτες μας για τη συνέχεια, τους δείχνει τι πρέπει να βελτιώσουν και τι κάνουν ήδη καλά.

Μέσω του τύπου του παιχνιδιού που θέλουμε να ακολουθούμε τώρα και στο μέλλον, είδαμε πως είμαστε σε καλό δρόμο και 100% πιστοί στη φιλοσοφία που έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι και θέλουμε να έχουμε στη συνέχεια».

Για τα πέντε φιλικά παιχνίδια στην Αγγλία:

«Ήταν πολύ καλή εμπειρία, ειδικότερα σε δύο τομείς. Καταρχάς για την προσέγγιση που έπρεπε να έχουν οι παίκτες στα «μεγάλα» ματς που θα ακολουθήσουν. Επικεντρωθήκαμε πολύ στο κομμάτι της νοοτροπίας. Ακόμα, η φιλοσοφία που είχαμε στον τρόπο παιχνιδιού μας, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε πως βαδίζουμε σε σωστό δρόμο. Αντιμετωπίσαμε την Μάντσεστερ Σίτι και την Έβερτον για παράδειγμα, ή μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες όπως η Νότιγχαμ και η Μπέρμιγχαμ, έχοντας στη σύνθεση μας πέντε παίκτες από την Κ17! Πρέπει να πω πως όλοι είχαν πολύ καλή απόδοση ατομικά, ειδικότερα αν πάρουμε υπόψη μας τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσει ο καθένας αλλά και σαν ομάδα».

Για το πνευματικό κομμάτι των παικτών μετά από μία τέτοια εμπειρία:

«Μία παράμετρος που πρέπει να προσέξουμε πολύ μετά από αυτή την εμπειρία, είναι να κρατήσουμε τους παίκτες στο ίδιο μονοπάτι, από το οποίο ξεκίνησαν. Το μυαλό είναι πολύ σημαντικό, για αυτό θα έχουμε ακόμα δύο φιλικά με πολύ δυνατούς αντιπάλους μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες πρέπει να ρυθμίσουν το μυαλό τους. Πρέπει να σκέφτονται μέρα με τη μέρα, όχι εβδομάδα με εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να πετύχουμε ένα στόχο κάθε φορά, είτε απέναντι σε ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, είτε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, και με όλο το σεβασμό για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Αυτό κάναμε και στην Αγγλία, δεν μας ενδιαφέρει ποιον αντίπαλο έχουμε απέναντί μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα μέσο να πετύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει».

Διαβάστε επίσης