Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πέρα από τα ελληνικά δεδομένα…»

«Πέρα από τα ελληνικά δεδομένα…»
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 - 12:30

Έχει επιστρέψει εδώ και λίγο καιρό στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο Λουίτζι Τσενάμο είναι προπονητής (ασχολείται με το κομμάτι των τερματοφυλάκων) στην Κ19 του Θρύλου και μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στάθηκε στην οργάνωση, την οποία συνάντησε, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, αλλά και τη δουλειά, της οποίας γίνεται μάρτυρας και στην οποία συνεισφέρει και ο ίδιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η οργάνωση της ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι έξω από τα ελληνικά δεδομένα. Υπάρχει πλάνο, στήριξη από τη διοίκηση και εξειδικευμένο προσωπικό. Αν δεν το δείτε από μέσα, δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από Έλληνες παίκτες. Είμαι της άποψης πως έχουμε καλή πρώτη ύλη και χρειάζεται ειδικά οι μεγάλες ομάδες να κάνουν δουλειά στις υποδομές τους. Είναι δύσκολο όλα αυτά τα παιδιά να απορροφηθούν και να σταθούν σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά μπορεί να ωφεληθεί συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο βγάζοντας παιδιά από μια ακαδημία σαν του Ολυμπιακού».

Για τον ρόλο του ως προπονητής τερματοφυλάκων στις ακαδημίες, είπε: «Όλα όσα έχω αποκομίσει προσπαθώ να τα μεταδώσω στα παιδιά. Και φυσικά να αποφύγουν τα αρνητικά, τα λάθη και τις καταστάσεις που έζησα εγώ. Δεν έχω φιλοδοξίες να γίνω προπονητής πρώτης ομάδας, μου αρέσει να δουλεύω με τερματοφύλακες, επαγγελματίες και παιδιά. Είναι μια πρόκληση που δεν έχει όρια. Όση περισσότερη διάθεση έχεις τόσο ψηλότερα θα φτάσεις».

Διαβάστε επίσης

Μία νίκη, μία ήττα για τον Ολυμπιακό…

Μία νίκη, μία ήττα για τον Ολυμπιακό…

Η ομάδα Κ15 του Θρύλου επικράτησε με 1-0 της Ντέρμπι Κάουντι, ενώ λίγο αργότερα ηττήθηκε με 3-0 από τη Σάντερλαντ, καταλαμβάνοντας έτσι, την τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου…