Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Θρύλος και στη Σουηδία!

Θρύλος και στη Σουηδία!
Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020 - 21:49

Ο Θρύλος δεν σταματά να μεγαλώνει το δίκτυο της Ακαδημίας του και των Σχολών του! Η Ακαδημία του Ολυμπιακού συνεχίζει να μεγαλώνει και να επεκτείνεται (και) στο εξωτερικό, με την «ερυθρόλευκη» οικογένεια να καλωσορίζει στις τάξεις της τη νέα Σχολή ποδοσφαίρου στη Σουηδία!

Στη χώρα στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που έπαιξε στον Ολυμπιακό, ο Όλοφ Μέλμπεργκ ο Θρύλος πλέον έχει το δικό του σημείο αναφοράς και το δικό του δίαυλο προκειμένου να ανιχνεύει και να περνάει από το μικροσκόπιό του τα ταλέντα της Σουηδίας, της Σκανδιναβίας αλλά και της βόρειας Ευρώπης γενικότερα.

Πρόκειται κατ’ ουσία για τη δεύτερη Σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού που ανοίγει στην Ευρώπη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το διεθνές Δίκτυο Σχολών, μετά το Σικάγο, την Ουάσινγκτον, τη Μελβούρνη και την Κύπρο. Τα βήματα γίνονται πλέον με γοργούς ρυθμούς, ούτως ώστε μετά το κορυφαίο Δίκτυο ποδοσφαιρικών Σχολών στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να καθιερώνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνεργασία πραγματοποιείται σε επίπεδο σχολών ποδοσφαίρου με το σύλλογο της Hammarö FK, που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη (Hammarö), στα νότια της Σουηδίας, ανάμεσα στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη και στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο Ντέγκερφορς, απ’ όπου ο Όλοφ Μέλμπεργκ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα!

Η συνεργασία άλλωστε ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με επισκέψεις από την τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, συμμετοχή στο σεμινάριο των Σχολών του Ολυμπιακού που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και παρουσίαση του project του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Με ανάλογα δυναμικό τρόπο θα συνεχιστεί η συνεργασία και στο άμεσο μέλλον, αφού για τον ερχόμενο Ιούνιο, είναι προγραμματισμένο summer camp του Ολυμπιακού στην περιοχή, με σκοπό να αξιολογηθούν παιδιά και να γίνουν επισκέψεις σε φορείς και σε ομάδες της περιοχής.

Λίγο νωρίτερα, επιλεγμένοι παίκτες της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης, θα επισκεφθούν τον Πειραιά για δοκιμαστικά και φιλικούς αγώνες, κάτι που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Επικεφαλής της Σχολής στη Σουηδία, αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Μακρυγιάννης μαζί με τους Ντέιβ Μόσον και Τόμας Ούλμαν, συνεργάτες με εξαιρετικό επίπεδο τεχνογνωσίας, που γνωρίζουν άριστα την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Σουηδίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αντλώντας έμπνευση από την ιδέα που εκπόνησε ο Θανάσης Μακρυγιάννης λόγω της αγάπης του για τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, ο σύλλογός μας πρωτοστατούντος του ηγέτη του, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ξεχωρίζει σε επίπεδο ποδοσφαιρικών ακαδημιών, εδραιώνοντας όλο και περισσότερο τη διεθνή του κυριαρχία.

Διαβάστε επίσης

Άλλη μια νίκη για την Κ17

Άλλη μια νίκη για την Κ17

Με γκολ στις καθυστερήσεις οι Έφηβοι του Ολυμπιακού επικράτησαν με 2-1 του Πανιωνίου και έτσι εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Μία ακόμα νίκη για την Κ19

Μία ακόμα νίκη για την Κ19

Η ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο Ρέντη για την 26η αγωνιστική της Super League.