Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός | Ακαδημία: Το football3 στο Ρέντη! (photos)

Ολυμπιακός | Ακαδημία: Το football3 στο Ρέντη! (photos)
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 - 15:45

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης της Ακαδημίας του Ολυμπιακού «Life outside the box», το football3 μπαίνει στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών στο Ρέντη! Η Ακαδημία του Ολυμπιακού συνεχίζει να πρωτοπορεί σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς, αδιάκοπα!

To football3 στο Ρέντη!

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης της Ακαδημίας του Ολυμπιακού «Life outside the box», το football3 μπαίνει στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών μας!

Πρόκειται για μια καινοτόμο μεθοδολογία που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει και να αναπτύξει τις αξίες του δίκαιου παιχνιδιού, της ισότητας των φύλων, του σεβασμού και της συνεργασίας. Στο football3 οι κανόνες ορίζονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες με την κουβέντα πριν τον αγώνα και μετά να λειτουργεί ακόμα και ως αφετηρία για την ανάλυση ενός κοινωνικού ζητήματος. Μετά το τέλος του ματς, η κάθε ομάδα αξιολογεί και βαθμολογεί την αντίπαλο με κριτήριο τη συνέπεια στους κανόνες.

Ο εισηγητής της συγκεκριμένης μεθοδολογίας στους προπονητές της Ακαδημίας μας, είναι ο Δημήτρης Μπενετάτος (προπονητής Ολυμπιακού Κ16) που παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες στους προπονητές μας Χρήστο Ρόγκα (Κ10, Κ11), Γιάννη Αποστολάκη (Κ12), Τάσο Λαζάρου (Κ13), Άρη Κυριαζή (Κ14) και Νίκο Κατσικώστα (προπονητή τερματοφυλάκων Κ10-Κ13) ενώ παρών ήταν και ο προπονητής της Κ15, Τάσος Πάντος.

Ο κ. Μπενετάτος μεταφέρει τη γνώση της φιλοσοφίας football3, που εφαρμόζεται από το 2020 στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα και υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος #DIALECT.

Η αξία της συνεργασίας στις μικρές ηλικίες είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα με την Ακαδημία του Ολυμπιακού να πρωτοστατεί σε μία ακόμα –ποδοσφαιρική- δράση με κοινωνικό απόηχο.

Διαβάστε επίσης