Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Κ15: Μάγκες, λιοντάρια, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Ολυμπιακός Κ15: Μάγκες, λιοντάρια, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 - 17:09

Το σήκωσε στο Αγρίνιο ο Θρύλος Κ15, στα πέναλτι με τον ΠΑΟΚ και τον προσπέρασε σε τίτλους! ΜΑΓΚΕΣ οι «μικροί» του Πάντου, δεν λύγισαν ακόμη και όταν δέχθηκαν γκολ στις καθυστερήσεις! Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός τακτικά και έκανε μικρά λάθη, μεμονωμένα, τα οποία όμως του κόστισαν στο ματς, αλλά όχι και στην κούπα! Ο Θρύλος πανηγύρισε εντέλει τον τίτλο, αφού ακόμη και όταν είδε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-1 στις καθυστερήσεις του ματς, απάντησε με νέο γκολ, έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου και το πήρε!!

Η εξέλιξη

Απειλή με Κωστούλα μόλις στα…. 14 δευτερόλεπτα ο Θρύλος! Καλή ευκαιρία με κοντινό πλασέ, που πρόλαβε τον Μπελερή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ… Άρχισε δυνατά ο Ολυμπιακός το ματς και έδειχνε ότι… το θέλει!

Το γκολ δεν άργησε να έρθει! Στο 12’ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα, με υπέροχο τελείωμα του Ζουριδάκη, μετά από ασίστ του Κωστούλα, σε υποδειγματική αντεπίθεση! Μετά το λάθος του Κοσίδη, στην άμυνα του ΠΑΟΚ, οι δύο παίκτες του Θρύλου έφυγαν με τρομερές προϋποθέσεις και τελείωσαν Ι-ΔΑ-ΝΙ-ΚΑ τη φάση, δίνοντας προβάδισμα στη Θρυλάρα!

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Συμπαγής και εξαιρετικός τακτικά ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, είχε και άλλες ευκαιρίες για να βρει δίχτυα, αλλά κυρίως βασίστηκε στον εξαιρετικό έλεγχο του αγώνα, τον οποίο είχε στα χέρια του. Ο Τάσος Πάντος έδινε τις οδηγίες του από τον πάγκο και η ομάδα, με προσήλωση στο πλάνο, έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό και να πλησιάζει στο τρόπαιο!

Δίχως αλλαγή

Ο Ολυμπιακός ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα του στο πρώτο μέρος. Και έτσι δεν χρειάστηκε ο Τάσος Πάντος να αλλάξει κάτι περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε -και ήταν- φλύαρος και δεν απειλούσε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό Κ15.

Έτσι… μιμούμενη των πρώτη ομάδα του συλλόγου, η οποία παίρνει τα πέναλτι σαν… στραγάλια, πήρε και σε επίπεδο Κ15 ακόμη ένα… Ο διαιτητής Τσοπλάκος υπέδειξε παράβαση υπέρ του ΠΑΟΚ, σε αμυντική προσπάθεια του Φράγκου, πάνω στον Τσίτιλα και στο 52’ του τελικού είχαμε… γνώριμο σκηνικό. Πως αλλιώς θα ισοφάριζε ο ΠΑΟΚ; Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αμυντικά και κρατούσε την τακτική του…

Ο Δαρβίρας και ο Οσάφι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, τρία λεπτά πριν το φινάλε του 80λεπτου και ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-1!

Θρίλερ στο φινάλε!

Ο ΠΑΟΚ, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε στο 80’+2’ να βρει γκολ με τον Καρακώστα και να πάρει για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα… Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν οι νεαροί του Ορφανού, αφού στην πρώτη του επίθεση, μετά το γκολ του Καρακώστα, ο πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό Κωστούλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πάνο και ο Δαρβίρας ισοφάρισε για τον ΘΡΥΛΟ, με εύστοχο κτύπημα πέναλτι και έστειλε το ματς στη… ρώσικη ρουλέτα!! Με καρδιά πρωταθλητή και δίχως να τα παρατήσει, η ομάδα του Πάντου έμεινε στο ματς στις καθυστερήσεις και έστειλε τον τελικό στα πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι

Ο Θρύλος πήγε στην άσπρη βούλα, έχοντας τη δυνατότητα να το σηκώσει στα πέναλτι, απέναντι στον ΠΑΟΚ και να γράψει εκ νέου ιστορία…

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι με τον Θρύλο να εκτελεί πρώτος:

Φίλης 1-0 (2-3 συνολικό σκορ) για τον ΘΡΥΛΟ!

Ελευθεριάδης 1-1 (3-3) για τον ΠΑΟΚ.

Δαρβίρας 2-1 (3-4) για τον ΘΡΥΛΟ!

Κοσίδης 2-2 (4-4) για τον ΠΑΟΚ.

Ζουριδάκης 3-2 (4-5) για τον ΘΡΥΛΟ!

Τσιότας 3-3 (5-5) για τον ΠΑΟΚ.

Φράγκος 4-3 (5-6) για τον ΘΡΥΛΟ!

Πάνος 4-4 (6-6) για τον ΠΑΟΚ.

Κωστούλας απόκρουση Μπελερή, έμεινε το 4-4 και 6-6 συνολικό σκορ…

Καρακώστας απόκρουση Γεωργακόπουλο! Έμεινε ξανά το 4-4 και το 6-6 συνολικό σκορ στο ματς!

Σουλανιάκου 5-4 (6-7) για τον ΘΡΥΛΟ!

Ντούνγκα ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΘΡΥΛΟΥ ΜΕ 6-7!!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ!

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Κοσίδης, Μύθου (76’ Δριγκάκης), Βυρσωκινός, Ελευθεριάδης, Πάνος, Τουρσουνίδης (73’ Καρακώστας), Τσίτσιλας (80’+ Ρομανίδης), Ντούνγκα, Θεοφίλου (41’ Σιδηρόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Σουλανιάκου, Καρακατσάλης, Φράγκος, Καρακώστας (75’ Φίλης), Μιχαηλίδης (55’ Οσάφι), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης.

Διαβάστε επίσης