Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαυρογενίδης για το fair play του Λίγδα: «Αυτός είναι ο χαρακτήρας μας»

Μαυρογενίδης για το fair play του Λίγδα: «Αυτός είναι ο χαρακτήρας μας»
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 - 20:20

Στον τελικό του πρωταθλήματος της Super League Κ17, προκρίθηκαν οι Έφηβοι του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη τους με 2-0 επί του Άρη στον ημιτελικό του Final Four που γίνεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης σημειώθηκε ένα περιστατικό το οποίο έκλεψε την παράσταση και ξεπερνά το αγωνιστικό αλλά και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Συγκεκριμένα στο 36ο λεπτό του ματς ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Μαγής, ενώ ήταν κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο καθώς τραυματίστηκε. Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Λίγδας, ήταν ακριβώς μπροστά του και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του και ενώ θα μπορούσε να είχε βγει τετ α τετ και να διεκδικήσει να σκοράρει, σταμάτησε την προσπάθειά του και έβγαλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, δείχνοντας το ήθος της ομάδας του Ολυμπιακού.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Κ17 του Θρύλου, Δημήτρης Μαυρογενίδης δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια στον Άρη, είχε ένα καλό πλάνο στο παιχνίδι του και μας δυσκόλεψε, όμως δικαιούμασταν την πρόκριση. Τα παιδιά είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, όμως στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να δώσουν περισσότερα. Πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά και μέσα από τη διαδικασία της εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών όλο αυτό το διάστημα, έχει γαλουχηθεί και ο χαρακτήρας τους και είναι αρκετά σημαντικό αυτό.

Για εμάς είναι δεδομένο, δεν το διαπραγματεύομαι στο αναπτυξιακό κομμάτι το Fair Play. Είμαι σχεδόν 26 χρόνια στον Ολυμπιακό και αυτό δεν αλλάζει, αυτός είναι ο χαρακτήρας μας και η συμπεριφορά των παιδιών θα είναι πάντα αυτή».

Διαβάστε επίσης