Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παλικαρίσια νίκη για την Κ19 του Θρύλου, διέλυσε τη Λέτσε με 3-1!

Παλικαρίσια νίκη για την Κ19 του Θρύλου, διέλυσε τη Λέτσε με 3-1!
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023 - 19:02

Μεγάλη, παλικαρίσια νίκη για τα «λιοντάρια» του Θρύλου! Η Κ19 του Ολυμπιακού κέρδισε με 3-1 τη Λέτσε στο Ρέντη και έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του UEFA Youth League!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι αγωνίστηκαν με παίκτη παραπάνω από το 16ο λεπτό του αγώνα, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και κυριαρχόντας στο χορτάρι. Στο 20' ο Παπακανέλλος με μία φανταστική ενέργεια, «άδειασε» τον αντίπαλό του και σούταρε έξω από την περιοχή για να πετύχει ένα φανταστικό γκολ και να βάλει μπροστά τον Θρύλο. Οι πρωταθλητές Ιταλίας ισοφάρισαν σε 1-1 στο 61', όμως οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου δεν πτοήθηκαν και με τον Χαράλαμπο Κωστούλα πήραν ξανά το προβάδισμα στο 71'. Το... κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Πνευμονίδης, μετά από μία εξαιρετική συνεργασία των «ερυθρόλευκων», σκοράροντας στο 86'!

Ο αγώνας

Ο Θρύλος ξεκίνησε καλά τον αγώνα και είχε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με την κεφαλιά του Κ. Κωστούλα να σταματάει στον αντίπαλο γκολκίπερ. Οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 16′ όταν ο Ζιβάνοβιτς έριξε στο έδαφος τον Πνευμονίδη που ήταν πρόσωπο με την εστία και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 20′ ο Παπακανέλλος με ένα όμορφο χαμηλό σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στο 28′ ο Παπακανέλλος είχε ακόμα μία σημαντική στιγμή όταν πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Η Λέτσε είχε ένα καλό διάστημα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και απείλησε δύο φορές με τον αρχηγό της, Βουλτουράρ, όμως να αστοχεί αρχικά με εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια με κεφαλιά.

Οι Ιταλοί κατάφεραν στο 60′ να ισοφαρίσουν σε 1-1 με την κεφαλιά του Πασκαλάου, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη στην αναμέτρηση. Στο 71′ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι προβάδισμα, όταν μετά από λανθασμένη απομάκρυνση σε σουτ του Αλαφάκη, ο Χ. Κωστούλας ήταν στο σωστό σημείο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ψηλά ψάχνοντας και τρίτο γκολ. Ωραία ατομική ενέργεια του Χ. Κωστούλα στο 86′, ο οποίος πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ήταν ο Πνευμονίδης και με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Αλαφάκης, Πρεκατές (66′ Πλειώνης), Κουτσίδης, Κ. Κωστούλας, Λιατσικούρας (76′ Μουζακίτης), Πνευμονίδης, Κουτσογούλας, Χ. Κωστούλας, Παπακανέλλος (85′ Δρόσος), Μπάκουλας (66′ Δαρβίρας).

Λέτσε (Φ. Κοπιτέλι): Λιάμπινεν, Άντο, Πασκαλάου, Βουλτουράρ, Ζιβάνοβιτς, Μινέρβα, Γκρόμεκ (67′ Μπόργκο), Μπάξτερ (18′ Πάτσια), Αγκρίμι, Κοντόρ (76′ Περίτσι), Μπουρνέτ.

Διαβάστε επίσης

Ασταμάτητοι οι Νέοι, κέρδισαν 3-1 τον Άρη!

Ασταμάτητοι οι Νέοι, κέρδισαν 3-1 τον Άρη!

Λίγες ημέρες μετά από την ευρωπαϊκή νίκη των Νέων του Ολυμπιακού για το UEFA Youth League με 3-1 επί της Λέτσε, νίκησαν με το ίδιο σκορ και τον Άρη για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Κ19.