Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανετη νίκη-πρόκριση στον τελικό για τα «λιοντάρια» του Θρύλου!

Ανετη νίκη-πρόκριση στον τελικό για τα «λιοντάρια» του Θρύλου!
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 - 17:48

Σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Final-4 του πρωταθλήματος Κ15 στo «Αθ. Διάκος» πανηγύρισε ο Ολυμπιακός!

Ο Θρύλος πήγε στη Λαμία ξεκάθαρα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και μπορεί να το κάνει, έδειξε με το «καλημέρα» τις προθέσεις του, «καθαρίζοντας» τον Άρη με 3-1 και έτσι εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό. Σκόρερ των «ερυθρόλευκων» στον ημιτελικό ήταν οι Παπαγεωργίου (3'), Σιώζιος (33') και Λαζαρίδης (55'), με την ομάδα του Βασίλη Σπέρτου να παίρνει μια πανάξια πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στον τελικό το νικητή του άλλου ζευγαριού, έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού, που κοντράρονται σήμερα, Σαββάτο (18/5) στις 20:00.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του ημιτελικού και θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη με μεγαλύτερο σκορ, σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και έδειξαν από την αρχή διάθεση να γίνουν επιθετικοί και μάλιστα με το… καλησπέρα του ματς ευτύχησε να προηγηθεί με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Συγκεκριμένα, στο 3’ ο Παπαγεωργίου με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 35 μέτρα περίπου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, αιφνιδιάζοντας τον Σαββουλίδη. Στη συνέχεια, η ομάδα του Βασίλη Σπέρτου είχε δύο καλές στιγμές για να διαπλασιάσει τα τέρματα της, με τα σουτ των Λαζαρίδη και Παναγόπουλου, αλλά δεν ήταν εύστοχα.

Στο 25’ ο Παπαπαδόπουλος επιχειρεί το διαγώνιο σουτ, αποκρούει ο σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Παπασαραφιανός πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Tρία λεπτά, οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Αγγελόπουλο. Ο νεαρός άσος μπήκε στην περιοχή και μετά από μια υπέροχη προσποίηση πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 33’, ο Σιώζιος βρήκε χώρο και εξαπέλυσε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Παπασαραφιανός κατάφερε να πάρει την κεφαλιά στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες ήταν και πάλι ανώτεροι από τον Άρη και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες, με πρώτη να είναι στο 43′, όταν ο Αγγελόπουλος μπήκε στην περιοχή και έκανε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Οι Πειραιώτες, στο 55’ βρήκαν και τρίτο τέρμα «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση στον τελικό. Ο Λαζαρίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των παικτών του Άρη που δεν απομάκρυναν την μπάλα και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα του Βασίλη Σπέρτου συνέχισε να πιέζει ψηλά και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να απειληθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και εν τέλει το σημαντικό προβάδισμα της, διατήρησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, επικρατώντας με 3-1 και παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Final-4.

Ολυμπιακός (Σπέρτος): Ταβουλάρης, Σιώζιος, Τσαλαπατανάκης, Φαρίνης (65’ Μάρας), Γούσιος, Μωυσιάδης (66’ Γορανίτης), Αγγελόπουλος (56’ Χριστίδης), Παπαγεωργίου(77’ Λεοντόπουλος), Λαζαρίδης (77’ Μαγλογιάννης), Σεφερλής, Παναγόπουλος.

Άρης (Γιαπουτζής): Σαββουλίδης, Παπαδόπουλος, Βοριαζίδης, Ευστρατίου, Γέργος, Αμπελάς, Κυριαζής, Σιούτας, Τοζίδης, Παπασαραφιανός, Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης