Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έλιωσαν» οι μικροί!

«Έλιωσαν» οι μικροί!
Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 - 21:57

Απίστευτη κούραση για τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Ολυμπιακού, των τμημάτων Νέων και Εφήβων. Οι πιτσιρικάδες χθες είχαν τα τεστ φυσικής αντοχής στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Γερμανός επικεφαλής της ακαδημίας Μπερντ Στορκ τους... έλιωσε! Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν συνολικά 10 χιλιόμετρα και στο τέλος της προπόνησης όλα τα παιδιά αυτό που τόνιζαν ήταν πως δεν έχουν αισθανθεί πιο κουρασμένοι σε προηγούμενες χρονιές που έκαναν την προετοιμασία τους τα καλοκαίρια. Βέβαια να σημειωθεί πως τέτοια τεστ δεν έχουν γίνει ξανά σε ομάδα της ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Και πολύ περισσότερο αυτό που ήταν τελείως διαφορετικό από άλλες χρονιές, ήταν το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν 10 χιλιόμετρα στο ΟΑΚΑ και κατά τη διάρκεια της προπόνησης όλα παιδιά έδιναν αίμα. Συνολικά έδωσαν πάνω από 6 φορές αίμα οι παίκτες της ακαδημίας. Να σημειωθεί βέβαια πως τα 10 χιλιόμετρα δεν τα έτρεξαν με τη μία οι πιτσιρικάδες, αλλά σε διάφορα σετ των 200 και 300 μέτρων. Όμως αυτό που τους ζητούσαν οι προπονητές του Ολυμπιακού, ήταν σε κάποια σημεία να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους και να τρέχουν σε φουλ ρυθμό και ένταση.

Οι άνθρωποι της ομάδας σε συνεργασία με τους γιατρούς, πρόκειται να κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις όσον αφορά τους χρόνους που έτρεχαν τα παιδιά στα διάφορα σετ που τους έβαλαν, αλλά και σε συνδυασμό με το αίμα που έδιναν κάθε στιγμή που κρινόταν απαραίτητο. Έτσι θα δουν οι Πειραιώτες σε τι κατάσταση βρίσκεται ο κάθε ποδοσφαιριστής και παράλληλα θα μπορέσουν να ξέρουν ποια παιδιά χρειάζονται βελτίωση και σε ποιον τομέα, όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση.

Βέβαια δεν άντεξαν όλοι μικροί να βγάλουν το πρόγραμμα μέχρι το τέλος, αφού κάποιοι παίκτες προς το τέλος εγκατέλειψαν, κάτι όμως το οποίο θεωρείται φυσιολογικό από τους προπονητές. Άλλωστε και ο Μπερντ Στορκ είχε τονίσει στα παιδιά από τις προηγούμενες ημέρες πως δεν θα μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης

Με εννέα προπονητές!

Με εννέα προπονητές!

Όλοι οι κόουτς της ακαδημίας είναι στο γήπεδο μαζί με τους μικρούς για την καλοκαιρινή προετοιμασία...