Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σωστό ποδόσφαιρο και ταλέντο»

«Σωστό ποδόσφαιρο και ταλέντο»
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 - 12:58

Μπορεί να μην κατάφεραν οι Παίδες του Ολυμπιακού να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο, αλλά οι πιτσιρικάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και σίγουρα άξιζαν κάτι καλύτερο. Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», Τάσος Θέος, μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για το ματς με τους Περιστεριώτες αλλά και γενικότερα για το νεοσύστατο πρωτάθλημα της Superleague στους Παίδες.

Σε ερώτηση αν η ομάδα έχει πρόβλημα όποτε δεν τελειώνει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αφού στα περισσότερα παιχνίδια «καθαρίζει» με την υπόθεση νίκη από τα πρώτα λεπτά των αναμετρήσεων, σχολίασε: «Τα παιδιά έχουν αυτή την ψυχολογία γιατί τα περισσότερα ματς τα έχουμε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να το έχουμε καθόλου στο μυαλό μας, ένα ματς τελειώνει όταν σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Πιστεύω ότι αυτό έχει δημιουργηθεί επειδή σε πολλά παιχνίδια έχουμε μεγάλο σκορ, αλλά αυτό δεν πρέπει να το έχουμε καν ως σκέψη». Όσον αφορά τις διαφορές του Ολυμπιακού με τον μοναδικό αντίπαλό του στον Νότιο όμιλο, τον Ατρόμητο: «Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα σοβαρή που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και είναι μία σφιχτή ομάδα, δηλαδή κερδίζει όλα τα ματς στο 1-0 και κρατάει την άμυνά της πολύ καλά προσπαθώντας να κλέψει τα ματς, αυτό είναι το χαρακτηριστικό της. Εμείς πιστεύω ότι έχουμε το καλύτερο ταλέντο σε όλη την Ελλάδα και προσπαθούμε να συνδυάσουμε το καλό ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα με σωστό ποδόσφαιρο για να γίνουν και τα παιδιά σωστοί ποδοσφαιριστές».

Για την καινούργια προσπάθεια της Superleague με το πρωτάθλημα των Παίδων, ανέφερε: «Είναι σημαντικό που σε αυτές τις ηλικίες έχει υπάρξει πρωτάθλημα της Superleague, απλά υπάρχουν πολλά κομμάτια που μπορεί να τα ενώσει. Επειδή είμαι αρκετά χρόνια στα πρωταθλήματα της Superleague, μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό αυτό που γίνεται γιατί έτσι τα παιδιά μπαίνουν σε άλλο κλίμα. Αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά σε γήπεδα και εγκαταστάσεις, βέβαια αυτό δεν είναι θέμα της Superleague αλλά όλης της δομής του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γίνονται κάποια βήματα αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό για να φτάσουμε την Ευρώπη και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Χρειάζονται αυτά τα πρωταθλήματα, για να έχουν και τα παιδιά μία πίεση για να μπουν σε κομμάτια τακτικής και πίεσης, αλλά και να μπει σε πιο μικρή ηλικία το ξενοδοχείο, η διατροφή, για να είναι πιο έτοιμοι. Δεν πρέπει να λέμε ότι 18-19 ετών είναι ταλέντο, ταλέντο είναι η ηλικία των 14-15 ετών, στα 18 και 19 είναι πλέον ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Απλά θα πρέπει όλες οι ομάδες να επικεντρωθούν σε αυτό γιατί εγώ πιστεύω ότι αυτό είναι και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Διαβάστε επίσης

Τέλος ο Πάβλοβιτς

Τέλος ο Πάβλοβιτς

Ο Σέρβος προπονητής δεν θα βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας...

Τέσσερις στην Εθνική Κ16

Τέσσερις στην Εθνική Κ16

Ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του Ολυμπιακού στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος...

Είδαν Νέους!

Είδαν Νέους!

Κριστιάν Καρεμπέ, Γρηγόρης Γεωργάτος και Πιερ Ισά παρακολούθησαν το ματς με τον Ατρόμητο...

3-0 αντί... 7-0!

3-0 αντί... 7-0!

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, τα τρία τέρματα που σημείωσε επί της Καλλονής ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ λίγα.