Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τουλάχιστον, αφήστε την ομάδα να ταξιδέψει όλη μαζί με το πούλμαν!

Τουλάχιστον, αφήστε την ομάδα να ταξιδέψει όλη μαζί με το πούλμαν!
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 - 17:07

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Μήπως κάποιος έχει υπόψη του τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για το Αγρίνιο το Σάββατο; Ίσως να ρωτήσουμε τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει η αποστολή του Ολυμπιακού για να παίξει με τον Παναιτωλικό και να μην μηδενιστεί…

Ορισμένοι από εμάς τρομάξαμε όταν είδαμε την απόφαση απαγόρευσης οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων του Θρύλου από το ανώτατο στέλεχος της Κυβέρνησης, που δέχθηκε εύκολα, απλά και "ωραία" την εισήγηση της αστυνομικής διεύθυνσης Ακαρνανίας και τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΑΒ…

Κάτι δεν πάει καλά στην Δανιμαρκία… Μοιάζει λες και έχει στοχοποιηθεί ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του. Δηλαδή το 50% των Ελλήνων φιλάθλων… Πρέπει να λέμε πάλι καλά, που αφήνουν την «ερυθρόλευκη» αποστολή να ταξιδέψει με το δικό της πούλμαν στο Αγρίνιο;

Το κλισέ «ο 12ος παίκτης της ομάδας είναι ο λαός της» δεν είναι απλά μια έκφραση για τον Ολυμπιακό, αλλά η πραγματικότητα που βιώνει η Ελλάδα από το 1925, που ιδρύθηκε αυτός ο σύλλογος. Το να φοβούνται να βρεθεί δίπλα στην ομάδα ο κόσμος του Θρύλου δεν είναι θεμιτό.

Άλλωστε, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ είναι η μόνη που έχει καταφέρει να συνεργαστεί άψογα με τους φιλάθλους και τους συνδέσμους των οργανωμένων της ομάδας, ώστε να μειώσει στο ελάχιστο και να εξαλείψει παραβατικές συμπεριφορές. Ούτε αυτό δεν μπορούν να παραδεχθούν οι αντίπαλοί του;

Το γεγονός ότι ο κ. Βασιλειάδης είναι Πειραιώτης, μικρή σημασία έχει, αν και θα έπρεπε να γνωρίζει ακόμα καλύτερα ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν φυλακίζεται. Η εχθρότητα που πηγάζει από την φιλοσοφία της σημερινής Κυβέρνησης είναι εμφανής και προφανής ο σκοπός της. Δεν γίνεται να αποκόψει ουδείς την σχέση λατρείας που έχουν οι υποστηρικτές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με τον σύλλογο και εν γένει με την ομάδα ποδοσφαίρου.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας και ψηφίζουν. Το σωστό είναι να μην παρασύρεται κανείς στην πολιτική επιλογή του στις εκλογές από την συλλογική προτίμηση του και ο ερυθρόλευκος κόσμος δεν το κάνει. Ωστόσο, κάποιοι που θεωρούνται πιο ευφυείς από εμάς και κινούν τα νήματα διακυβέρνησης της χώρας έχουν υποτιμήσει τους φιλάθλους του Θρύλου. Πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να είναι οι σωστοί, όταν ρίχνουν την ψήφο τους στην κάλπη και πως θα μείνουν απαθείς βλέποντας τον «πόλεμο» που γίνεται στην ομάδα.

Το χειρότερο στην σύγχρονη Ελλάδα είναι η κρίση αξιών, περισσότερο ακόμα και από την οικονομική. Η γραφειοκρατία είναι στα… χάι της και μπορεί ο κάθε δημόσιος λειτουργός να παίρνει μια απόφαση, που θα καθυστερεί την εξέλιξη, αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες κι ας είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Η δικαιοσύνη και η ισονομία έχουν γίνει δύο έννοιες δυσεύρετες. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του δεν μπορεί και δεν απαιτεί εύνοια, αλλά ισονομία, η οποία είναι η βασική αρχή της δημοκρατίας.

Όταν απαγορεύει ο υφυπουργός και την μεμονωμένη μετακίνηση υποπίπτει σε μεγάλο ατόπημα. Ασυγχώρητο δε, όταν οι οπαδοί των άλλων ομάδων έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Δεν χρειάζεται τέτοια πρεμούρα για να χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Εφόσον ευαγγελίζονται την εξυγίανση, ας ξεπεράσουν τις φοβίες του και ας δώσουν στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας αυτά που δικαιούται. Άλλωστε, ακόμα κι αν καταφέρουν πρόσκαιρα τον στόχο τους, με το «έτσι-θέλω», μέσα στην διάρκεια του χρόνου εκείνοι θα βγούνε χαμένοι.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός, που κέρδισε με το σπαθί του το προσωνύμιο Θρύλος, έχει στο παλμαρέ του 44 πρωταθλήματα Ελλάδας. Ακόμα κι αν αύριο απαγορευόταν με… τσαρικό διάταγμα να μην συμμετέχει στις διοργανώσεις, θα χρειαζόταν το ελάχιστο 25 χρόνια για να το ξεπεράσει ο μεγάλος του αντίπαλος ο Παναθηναϊκός. Ας μην μιλήσουμε για τους άλλους που θα τους είναι αναγκαίος μισός αιώνας για το φέρουν στα ίσα, αν μπορούσαν να κατακτήσουν όλα τα πρωταθλήματα από ‘δω και πέρα.

Και μέχρι τότε κ. Βασιλειάδη, εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες της κρίσης δεν θα ζούμε και θα είμαστε ιστορία. Και τότε θα μας κρίνουν για τις πράξεις μας τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και οι επόμενες γενιές, αν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή την χώρα.

Διαβάστε επίσης

Ο κοντός, ο «χοντρός» και ο… όμορφος

Ο κοντός, ο «χοντρός» και ο… όμορφος

Η συνύπαρξη των Μάριν, Οτζίτζα και Φορτούνη αλλάζει τις ισορροπίες στην 11άδα του Ολυμπιακού. Η επίθεση γίνεται φωτιά, αλλά ανασταλτικά χρειάζεται συνολική προσπάθεια. Η άποψη του Δημήτρη Ζώρζου.

Αυτό λέγεται «πίστη στον εαυτό σου»!

Αυτό λέγεται «πίστη στον εαυτό σου»!

Ο Νίκος Κώτσης γράφει για τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος άφησε στα κρύα του λουτρού ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, παρότι του εγγυούνταν θέση στην 11άδα και ήρθε στον Θρύλο για να τα… βάλει με Ιντέγε και Καρντόσο!