Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τους τρομάζει στα άκρα, τους διαλύει με κάθετες

Τους τρομάζει στα άκρα, τους διαλύει με κάθετες
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017 - 22:13

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Ανεβάζει συνεχώς ταχύτητα ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα ομάδες σαν τον Παναιτωλικό να τις σκορπάει. Τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Αγρίνιο δείχνει την αποτελεσματικότητά τους, η οποία προήλθε από 9 τελικές προσπάθειες και οι 7 ήταν στην εστία των γηπεδούχων.

Για να φτάσει, όμως ο Θρύλος σε αυτό το σημείο της απόδοσης, σημαίνει πως έχει γίνει ανάλογη δουλειά στο Ρέντη από τον Τάκη Λεμονή. Διότι οι φάσεις που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν… σκοτωμένες, αλλά από καλές θέσεις από τις οποίες εκτέλεσαν οι ποδοσφαιριστές του.

Και όταν η μηχανή λειτουργεί σωστά, τότε παίκτες με την ποιότητα του Φορτούνη και του Ανσαριφάρντ δεν συγχωρούν. Ακόμα και ο Κούτρης βγήκε τετ α τετ, άσχετα αν τον «νίκησε» ο Κυριακίδης στην συγκεκριμένη ευκαιρία.

Ποδοσφαιρικά το πρώτο πράγμα που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού είναι πως η ομάδα δείχνει, πλέον, καλά γυμνασμένη και άπαντες δείχνουν με περισσότερα τρεξίματα και πιο «εκρηκτικοί». Έχοντας σαν βάση αυτό το δεδομένο και σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη κλάση που υπάρχει στο έμψυχο υλικό όλα γίνονται απλά και εύκολα.

Με την παρουσία των Φορτούνη, Μάριν και Οτζίτζα η ομάδα κερδίζει πολλά, αφού και οι τρεις περνάνε κάθετες πάσες μέσα στην περιοχή. Ταυτόχρονα και οι τρεις κάνουν κίνηση στις «τρύπες» του άξονα και οι αντίπαλοι δεν ξέρουν ποιον να μαρκάρουν.

Πρώτα, όμως ο Ολυμπιακός τρομάζει τους αντιπάλους του από τα άκρα. Στην κατάσταση που βρίσκονται ο Κούτρης και ο Ομάρ είναι αδύνατο να τους σταματήσουν εντελώς οι αντίπαλοί τους. Αναγκάστηκαν και οι παίκτες του Παναιτωλικού να προσέχουν στα πλάγια και αφού ανοίξει η αντίπαλη άμυνα, οι κάθετες πάσες πέφτουν σαν… βροχή.

Και όταν μαζεύονται στον άξονα για να μην "φάνε" κάθετες πάσες, τότε έρχεται το κερασάκι στην τούρτα με μια τέλεια σέντρα από τον Ομάρ και γκολάρα του Τζούρτζεβιτς.

Ταυτόχρονα είναι ευτύχημα η παρουσία του Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης, διότι είναι απρόβλεπτος με την μεγάλη γκάμα των κινήσεων που έχει και μπορεί να υποστηρίξει κάθε τρόπο επίθεσης.

Φυσικά και δεν είναι όλα τέλεια στην ομάδα και το γνωρίζει ο προπονητής. Το πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία παραμένει και χθες δέχθηκε πολλές φάσεις από τον Παναιτωλικό, σε σχέση πάντα με την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Και δεν είναι μόνο θέμα προπονητή να το λύσει.

Θα πρέπει όλοι οι παικταράδες που διαθέτει στην μεσοεπιθετική γραμμή και… κεντάνε με την μπάλα στα πόδια να δώσουν κάτι παραπάνω ανασταλτικά για να χαίρονται και οι ίδιοι το ποδόσφαιρο. Επιβάλλεται να γίνει βίωμα, ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στους Ρομαό και Ταχτσίδη και να μην χρειάζεται σε κάθε ματς να κάνει 3 μεγάλες αποκρούσεις ο Προτό.

Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Διαβάστε επίσης

Ο κοντός, ο «χοντρός» και ο… όμορφος

Ο κοντός, ο «χοντρός» και ο… όμορφος

Η συνύπαρξη των Μάριν, Οτζίτζα και Φορτούνη αλλάζει τις ισορροπίες στην 11άδα του Ολυμπιακού. Η επίθεση γίνεται φωτιά, αλλά ανασταλτικά χρειάζεται συνολική προσπάθεια. Η άποψη του Δημήτρη Ζώρζου.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν διαθέτει την πληρότητα στο ρόστερ του Ολυμπιακού και όσοι αποκτηθούν θα πρέπει να είναι ανώτεροι από τους υπάρχοντες. Η γνώμη του Δημήτρη Ζώρζου.