Ντουντούκα
Όλοι ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ιστορική υποχρέωση των παικτών το 8ο σερί

Ιστορική υποχρέωση των παικτών το 8ο σερί
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 - 13:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Πέρυσι τέτοια εποχή οι παίκτες του Ολυμπιακού έφυγαν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο. Το ίδιο και πρόπερσι και αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη χρονιά στην επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε, και την προ τριετίας που τελικά λύθηκε η συνεργασία με τον Μίτσελ, καμία άλλη σεζόν την τελευταία επταετία δεν κινδύνεψε η ομάδα να χάσει τα πρωτεία.

Μάλιστα, τις περισσότερες από αυτές τις φορές είδαμε τον Ολυμπιακό να ρίχνει τον ρυθμό του στον β’ γύρο και απλά να παίρνει κάποια αυτονόητα αποτελέσματα για να εξασφαλίσει τον τίτλο, χωρίς να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Φέτος, όμως δεν μπορεί να συμβεί αυτό.

Οι επόμενες 15 αγωνιστικές θα είναι πιο σκληρές και επιβάλλεται οι «ερυθρόλευκοι» να δείξουν πόσο επαγγελματίες είναι. Είναι επίτευγμα για τον Τάκη Λεμονή και το επιτελείο του ότι βελτίωσε σε τέτοιο βαθμό την φυσική κατάσταση και την εκρηκτικότητα των παικτών του, ενώ βρήκε και τον κορμό της 11άδας που θα πορευτεί στην συνέχεια.

Οι 6 σερί νίκες και η πρωτοκαθεδρία στο πρωτάθλημα δεν είναι τυχαίο γεγονός, έστω κι αν ο Θρύλος ευνοήθηκε και από τις γκέλες των άλλων. Το ουσιαστικό είναι ότι η ομάδα θυμήθηκε τον χαρακτήρα της και ενώ έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει (ανασταλτικά κυρίως), αναδείχθηκε η ποιότητά της, εξού και η καλύτερη επίθεση και με διαφορά στην Super League.

Το θέμα είναι να γυρίσουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού το ίδιο δυνατοί και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κάθε λάθος στον β’ γύρο θα είναι καθοριστικό και μπορεί να στοιχίσει. Το πρόγραμμα έχει πολλές παγίδες και δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό.

Η φετινή σεζόν είναι μια ιστορική στιγμή και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουν. Το χρωστούν στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και στους προκατόχους τους που έχτισαν το σερί των 7 πρωταθλημάτων. Με τον 8ο συνεχές τίτλο ο Ολυμπιακός θα σπάσει το δικό του ρεκόρ και είναι αμφίβολο αν κάποια άλλη ομάδα θα πλησιάσει ποτέ ένα τέτοιο επίτευγμα.

Καλό θα είναι, λοιπόν, το μήνυμα να περάσει σε όσους βρίσκονται στο ρόστερ, αλλά και σε αυτούς που θα το πλαισιώσουν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ευτυχώς που εκτός από τους Έλληνες, υπάρχουν και ξένοι σαν τον Προτό και τον Ρομαό που αντιλαμβάνονται το μέγεθος του θριάμβου σε ευτυχή κατάληξη της χρονιάς.

Και θα είναι διπλό το παράσημο για όλους, αν αναλογιστεί κανείς με πόσα προβλήματα ανέλαβε την ομάδα ο Λεμονής, έπειτα από την απόλυση του Μπεσνίκ Χάσι. Χρειάζεται συσπείρωση και εγρήγορση για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.

Διαβάστε επίσης

Όλοι σας και μόνοι μας και το 2018

Όλοι σας και μόνοι μας και το 2018

Ο πόλεμος κατά του Ολυμπιακού έχει κορυφωθεί εντός και εκτός γηπέδων και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να τα βγάλουν εις πέρας στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Δημήτρης Ζώρζος αναλύει…

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν διαθέτει την πληρότητα στο ρόστερ του Ολυμπιακού και όσοι αποκτηθούν θα πρέπει να είναι ανώτεροι από τους υπάρχοντες. Η γνώμη του Δημήτρη Ζώρζου.