Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η γιούχα κάνει χειρότερο τον Σεμπά

Η γιούχα κάνει χειρότερο τον Σεμπά
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 - 10:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Για πολλά χρόνια το αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού «όργωνε» ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Κάθε σύγκριση με τον «μεγάλο αρχηγό» είναι δύσκολη για τους διαδόχους του. Μόνο ο Κέβιν Μιραλάς επί της ουσίας μπόρεσε να ανταποκριθεί στα «θέλω» του απαιτητικού κόσμου της ομάδας, αν και ο Βέλγος έκανε το ξεπέταγμά του με τα ερυθρόλευκα, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης.

Ακόμα και ο Άλμπερτ Ριέρα, που είχε έρθει με μεταγραφή από την Λίβερπουλ το 2010, δεν άφησε ικανοποιημένους τους οπαδούς του Θρύλου. Περίμεναν ότι ο Ισπανός θα είναι πιο αέρινος και πως θα κάνει περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο και δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά την διάρκειά εκείνης της σεζόν τα «αχ» από την εξέδρα δεν ήταν για επιδοκιμασία των προσπαθειών του.

Η δική του δοκιμασία στον Ολυμπιακό κράτησε μόλις μια σεζόν, διότι την επόμενη τον αγόρασε η Γαλατάσαραϊ. Πριν λίγες μέρες ο Ριέρα ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενό μας. Ένα από τα αρνητικά πρόσωπα του πρώτου προημιτελικού με την ΑΕΚ ήταν ο Σεμπά.

Ο Βραζιλιάνος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο της ομάδας από την πρώτη του σεζόν. Μόνο πέρυσι μπόρεσε να ξεφύγει από τις αποδοκιμαστικές εκφράσεις των υποστηρικτών του Θρύλου, καθώς για μισή σεζόν ήταν ο καλύτερος παίκτης.

Ο Σεμπά αφίχθηκε στο Μεγάλο Λιμάνι το καλοκαίρι του 2015, την χρονιά που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και ο Μάρκο Σίλβα. Ο Ολυμπιακός πήγε… τρένο στο πρωτάθλημα με 17 σερί νίκες, όμως ο πρώην παίκτης της Εστορίλ δεν γέμιζε το μάτι των οπαδών της ομάδας. Δεν είναι ο τύπος του εξτρέμ που αρέσει, αφού χρησιμοποιεί περισσότερο την δύναμη και πολύ λιγότερο την τεχνική.

Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 4 γκολ (2 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) και έδωσε 6 ασίστ (2 στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο). Πέρυσι αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια, συνολικά και είχε 7 γκολ, εκ των οποίων τα 4 στο Europa League και τα 3 στο πρωτάθλημα. Το πιο εκπληκτικό στατιστικό του ήταν οι 10 ασίστ που μοίρασε στο πρωτάθλημα, ενώ άλλες 2 πιστώθηκε στο Κύπελλο.

Και πάλι, όμως, δεν έπεισε τον κόσμο και φτάσαμε στο ματς της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Οι περισσότεροι περίμεναν τον Μιραλάς να ξεκινήσει και μόλις είδαν τον Βραζιλιάνο… στράβωσαν. Δεν του βγήκαν και οι ενέργειες και ήταν εμφανής η απογοήτευση από την εξέδρα σε κάθε επαφή του με την μπάλα.

Το κατάλαβε και ο ίδιος από νωρίς και έγινε… πτώμα. Δεν μπορούσε καν να τρέξει καλά-καλά και άρχισε να τον κυριεύει ο εκνευρισμός. Πραγματικά έκανε κακό παιχνίδι ο Σεμπά και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αλλάξει τις εντυπώσεις του κόσμου. Δε νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει, διότι η γιούχα (ηθελημένη ή αθέλητη) τον κάνει χειρότερο.

Ο Σεμπά δεν θα γίνει ποτέ «Τζόλε» και σίγουρα η τεχνική του στο ποδόσφαιρο απέχει παρασάγγας από του συμπατριώτη του, Τζιοβάνι. Κανείς δεν πιστεύει ότι πρέπει να είναι βασικό εξτρέμ στον Ολυμπιακό, αλλά και η ολική απαξίωση του κάνει ζημιά. Φέτος έχει συμμετάσχει σε 22 ματς και το μοναδικό θετικό στατιστικό του είναι μια ασίστ στο πρωτάθλημα.

Αντιθέτως έχει παρατηρηθεί με 6 κίτρινες κάρτες, δείγμα του εκνευρισμού που βγάζει και της ψυχικής απόστασης, που έχει με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Και αυτό κατά την γνώμη μου δεν πρόκειται να αλλάξει και το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα.

Ίσως πρέπει να βρεθεί μια λυτρωτική λύση για τον φιλότιμο Βραζιλιάνο.

Διαβάστε επίσης

Η παραμονή του Οτζίτζα είναι σαν μεταγραφή

Η παραμονή του Οτζίτζα είναι σαν μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός έπραξε λελογισμένα στις μεταγραφές, όσο κι αν θεωρούν ορισμένοι ότι πρέπει να δαπανάται πακτωλός χρημάτων σε μια βασανισμένη ελληνική κοινωνία. Γράφει ο Δημήτρης Ζώρζος

Πως ο Όσκαρ ξεγέλασε φίλους και… εχθρούς

Πως ο Όσκαρ ξεγέλασε φίλους και… εχθρούς

Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα με τον Μιραλάς πίσω από τον Τζούρτζεβιτς, αλλά η ταχύτητα του Βέλγου έδωσε την ευχέρεια το 4-2-3-1 να γίνεται 4-4-2 και 4-2-4. Γράφει ο Δημήτρης Ζώρζος.

Όλοι σας και μόνοι μας και το 2018

Όλοι σας και μόνοι μας και το 2018

Ο πόλεμος κατά του Ολυμπιακού έχει κορυφωθεί εντός και εκτός γηπέδων και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να τα βγάλουν εις πέρας στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Δημήτρης Ζώρζος αναλύει…