Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στοίχισαν τα λάθη διαχείρισης και η εμμονή με τον Μάριν

Στοίχισαν τα λάθη διαχείρισης και η εμμονή με τον Μάριν
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 - 09:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Η κόπωση σημαντικών «γραναζιών» του Ολυμπιακού, όπως ο Ρομαό και ο Κούτρης και τα λάθη τακτικής του Όσκαρ Γκαρθία οδήγησαν στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Γενικά η διαχείριση του Ισπανού δεν ήταν η κατάλληλη, έστω κι αν από την είσοδο του Οτζίτζα και έπειτα πήγε να σώσει την τελευταία στιγμή την κατάσταση.

Κακή ήταν η έμπνευση του να παίξει με τον Μιραλάς πίσω από τον Ανσαριφάρντ, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Βέλγος ήταν χαμένος μεταξύ κέντρου και επίθεσης, ενώ δεν μπορούσε να συνδυαστεί με τον Ιρανό, ο οποίος επίσης είχε κακές επιλογές.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο στιβαρός στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και δικαίως προηγήθηκε, έστω και από στημένη φάση, αφού και αυτές μέσα στο ποδόσφαιρο και πολλές φορές έχουν κρίνει τίτλους. Η μετατόπιση του Μάριν ως επιτελικού μέσου και του Μιραλάς στα αριστερά σίγουρα έκανε πιο ορθολογικό το 4-2-3-1 του Ολυμπιακού.

Θα μπορούσε ο Κέβιν να σκοράρει από δύο εκτελέσεις φάουλ, αλλά πέρα από αυτό, άνοιξαν οι χώροι στο γήπεδο και βρέθηκε ο τρόπος να τροφοδοτηθεί ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι και το μετουσίωσε σε γκολ.

Η έξοδος του Μάριν στο ημίχρονο δεν με βρίσκει σύμφωνο (και το λέω ανεξαρτήτως αποτελέσματος), αν και η είσοδος του Φορτούνη ήταν επιβεβλημένη. Δεν χρεώνω στον Ισπανό ατόπημα ότι άφησε τον Έλληνα στον πάγκο, μιας και είχε εμφανίσει σημάδια κόπωσης στο β’ ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ωστόσο, η εικόνα του ματς έδειχνε ότι θα ήταν πιο σωστό να βγει ο Πάρντο.

Θα πει κανείς, μα ο Κολομβιανός έκανε το γύρισμα στον Ανσαριφάρντ στο πέναλτι, αλλά αν δούμε κατάματα την αλήθεια η μπάλα έφτασε στον Καρίμ περισσότερο από τύχη και λιγότερο από στόχευση. Είναι αρνητικό να βλέπει κανείς τον Πάρντο να βγαίνει μόνος του για σέντρα και να στέλνει την μπάλα στα… πουλιά.

Από την άλλη μεριά, είναι προφανές ότι ο Ισπανός δεν είναι ικανοποιημένος από την τακτική συμπεριφορά του Μάριν. Όμως, επειδή το προηγούμενο διάστημα ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, αλλιώς η ομάδα θα χάσει ένα σημαντικό της ατού για την συνέχεια.

Και δυστυχώς η εμμονή του προπονητή πληρώθηκε με την ισοπαλία. Φαίνεται ότι έχει «σημαδέψει» τον Γερμανό και τον… Χατζισαφί. Και αναφέρομαι στον δεύτερο Ιρανό της ομάδας, επειδή κάποιος έπρεπε να δώσει ανάσες στον Κούτρη. Δεν γίνεται ο Έλληνας μπακ να βγάλει τα συνεχόμενα παιχνίδια και να ανταπεξέλθει και αμυντικά και επιθετικά.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν η κάκιστη εικόνα στο β΄ ημίχρονο μέχρι την αλλαγή του Οτζίτζα, ο οποίος έδωσε στον Ολυμπιακό καλύτερα πατήματα στην μεσαία γραμμή, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ρομαό επίσης ήταν αρνητικός, με πολλά λάθη και χωρίς καθαρό μυαλό και σαφώς είναι θέμα κόπωσης. Έτσι, όπως έχει δομηθεί το ρόστερ δεν υπάρχει άλλο καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, αλλά αν είναι ο Τογκολέζος να βγάζει τέτοια κούραση θα έπρεπε ο Όσκαρ να βρει την άκρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην «μάχη» για τον τίτλο και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θα πρέπει να είναι αλάνθαστοι όχι μόνο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή, αλλά και στα άλλα δύο μεγάλα εκτός έδρας ματς με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Η παραμονή του Οτζίτζα είναι σαν μεταγραφή

Η παραμονή του Οτζίτζα είναι σαν μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός έπραξε λελογισμένα στις μεταγραφές, όσο κι αν θεωρούν ορισμένοι ότι πρέπει να δαπανάται πακτωλός χρημάτων σε μια βασανισμένη ελληνική κοινωνία. Γράφει ο Δημήτρης Ζώρζος

7πλό κίνητρο για νίκη στο ντέρμπι

7πλό κίνητρο για νίκη στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός έχει παραπάνω από έναν λόγο να αποδείξει την ανωτερότητά του επί της ΑΕΚ και να παραμείνει φαβορί στην κούρσα του τίτλου. Γράφει ο Δημήτρης Ζώρζος

Η γιούχα κάνει χειρότερο τον Σεμπά

Η γιούχα κάνει χειρότερο τον Σεμπά

Με λανθασμένες επιλογές και χωρίς καλή ψυχολογία λόγω των αντιδράσεων του κόσμου, ο Βραζιλιάνος είναι δύσκολο να γυρίσει πάλι το χαρτί στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Δημήτρης Ζώρζος.

Πως ο Όσκαρ ξεγέλασε φίλους και… εχθρούς

Πως ο Όσκαρ ξεγέλασε φίλους και… εχθρούς

Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα με τον Μιραλάς πίσω από τον Τζούρτζεβιτς, αλλά η ταχύτητα του Βέλγου έδωσε την ευχέρεια το 4-2-3-1 να γίνεται 4-4-2 και 4-2-4. Γράφει ο Δημήτρης Ζώρζος.