Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βρήκε το κουμπί

Βρήκε το κουμπί
Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 - 22:39

Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει εκ των υστέρων ότι αν ο Ολυμπιακός δεν έβαζε τόσο γρήγορα το γκολ στον ΠΑΟΚ, θα έπαιζε καλύτερα! Γιατί ενώ μπήκε η ομάδα με ορμή, κάπου χαλάρωσε σκοράροντας τόσο γρήγορα, διαβλέποντας μία διαγραφόμενη εύκολη νίκη, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ «μαζεύτηκαν» και «συγκεντρώθηκαν» πιο πολύ, φοβούμενοι καμία νέα τεσσάρα και την ντροπιαστική επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

Ομως, η ουσία είναι ότι ο Μάρκο Σίλβα έχει σιγουρευτεί πια ότι έχει βρει το κουμπί, έχει το μυστικό για τις νίκες του Ολυμπιακού: ακριβώς αυτό που λέμε το γρήγορο γκολ. Και δεν είναι τυχαίο ότι από εκεί που ο Ολυμπιακός «πετούσε» τόσα α’ ημίχρονα σε σειρά ολόκληρη αγώνων του, τελευταία σε όλο και πιο πολλά παιχνίδια μπαίνει πάρα πολύ δυνατά και ψάχνει επίμονα και πιεστικά να ανοίξει το σκορ όσο το δυνατό πιο γρήγορα: με τον ΠΑΟΚ το 1-0 έγινε στο 7’, στα Γιάννινα έγινε στο 13’, με τον Αστέρα στο Κύπελλο έγινε στο 13’, με τα Χανιά έγινε στο 4’, με τον Λεβαδειακό έγινε στο 15’ και λίγο νωρίτερα με την Καλλονή είχε γίνει στο 9’. Βάλτε τα κάτω, είναι έξι στα 10 τελευταία παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ στο πρώτο τέταρτο! Καθόλου άσχημα. Ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι στα τρία από τα έξι ματς, το σκορ στο ημίχρονο το είχε κάνει 2-0, με τα Γιάννινα, τον Αστέρα και το Λεβαδειακό.

Είναι σαφές ότι ο Μάρκο αυτό θέλει να το περάσει όσο το δυνατό πιο έντονα στην ομάδα: θέλει φουλ επίθεση από την αρχή και να μην αφήνει περιθώρια ει δυνατόν σε κανέναν αντίπαλο. Αλλωστε, δεν θα μπορούσε να… ξεχάσει ότι κάπως έτσι είχε κερδίσει στο α’ μισό της σεζόν και μέσα στην Τούμπα, όπως κι άλλα παιχνίδια (βλέπε 3-0 τον Πανιώνιο, 2-0 τον Ηρακλή, 3-1 τον Πλατανιά, 4-3 τον Πανθρακικό). Με τη διαφορά ότι τώρα είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός επιδιώκει συστηματικά να πάρει προβάδισμα και να κάνει τη διαφορά από τα πρώτα λεπτά, κάτι το οποίο άλλωστε και ζητάει επίμονα από τους παίκτες του σε κάθε ματς, άσχετα αν ξέρει ότι αυτό δεν είναι εφικτό να γίνεται πάντα…

Και παρά τη μέτρια γενικά εικόνα της ομάδας ο Μάρκο έμεινε ευχαριστημένος από την αμυντική συμπεριφορά της, σε ένα στιλ παιχνιδιού που βγήκε τελικά και λίγο πρόβα ενόψει Αντερλεχτ, αφού στην Ευρώπη προέχουν ακριβώς τα τρεξίματα, τα μαρκαρίσματα, οι επιστροφές, η σωστή τακτική και δεν υπάρχει εκεί το, «πάμε όλοι μπροστά για γκολ». Κι ίσως κάπως έτσι να κυλήσει και το ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ, ως ένα ακόμη πιο σοβαρό τεστ, καθότι κι εκτός έδρας, ενόψει του πρώτου αγώνα στις Βρυξέλλες.

Στα ευρωπαϊκά ματς δεν γίνεται αν δεν πας προετοιμασμένος καλά. Κι ίσως τα δύο αυτά ντέρμπι να αποδειχθούν μία καλή προετοιμασία τελικά ενόψει Αντερλεχτ, του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς και της ΑΕΚ για το πρώτο ματς…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Το μπαλάκι του Ατρόμητου ήταν κρύο ή ζεστό;

Το μπαλάκι του Ατρόμητου ήταν κρύο ή ζεστό;

Ο Αντώνης Πίκουλας γράφει για τη ξεφτίλα του ΠΑΟ αλλά και για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος που απέφυγε τη μοιραία συνάντηση με τον Ολυμπιακό.

Ο Μιχαλάκης, η «κατάρα του Θεού»!

Ο Μιχαλάκης, η «κατάρα του Θεού»!

Είχε αέρια ο... Γκέμπελς και βγήκε το δημοσιογραφικό καλούπι του σπίκερ του ΟΤΕ και καλεσμένου του Σαββίδη που έμπειρος πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού ονόμαζε «κατάρα του Θεού»!