Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μπαλάκι του Ατρόμητου ήταν κρύο ή ζεστό;

Το μπαλάκι του Ατρόμητου ήταν κρύο ή ζεστό;
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 - 19:22

Εγινε λόγος πολύς πριν από την κλήρωση της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, κυρίως από τον Παναθηναϊκό, σχετικά με τις… θερμοκρασίες στα μπαλάκια της κληρωτίδας! Υπαινίχθηκε δηλαδή ο Γιάννης Αλαφούζος ότι η θερμοκρασία στα μπαλάκια ήταν εκείνη που πιθανόν να καθόριζε τα ζευγάρια των προημιτελικών. Δηλαδή ότι η κλήρωση θα μπορούσε να είναι στημένη! Ετσι, έβαλε τον εκπρόσωπό του να τα… ψαχουλέψει! Και ο υποτακτικός του Αλαφούζου έβαλε τα χέρια του μέσα στη γυάλα και… πήρε τη θερμοκρασία από τα μπαλάκια!

Τώρα λοιπόν, εκ των υστέρων και αφού έχουν ολοκληρωθεί τα δύο παιχνίδια Παναθηναϊκού και Ατρομήτου, που έληξαν με τους Περιστεριώτες να αποκλείουν τους «πράσινους» και να περνάνε στην επόμενη φάση, ευλόγως μπορεί κάποιος να ρωτήσει τον ηγέτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, που στάθηκε τυχερός στην κλήρωση, αφού είχε αποφύγει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, «τελικά το μπαλάκι του Ατρόμητου ήταν κρύο ή ζεστό;». Και αν του άρεσε το μπαλάκι την ώρα που βγήκε από τη γυάλα, σήμερα, αποστασιοποιημένα και με καθαρό μυαλό, εξακολουθεί να του αρέσει;

Πάντως, για να πούμε και τη μαύρη την αλήθεια, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, πρέπει να ομολογήσουμε πως ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού πιο πολύ και από τους «πράσινους» στεναχωρεί όλους εμάς τους ΓΑΥΡΟΥΣ! Γιατί χάθηκε άλλη μία ευκαιρία να δούμε σκληρή ποδοσφαιρική τσόντα! Τη μία φορά έκαψαν τη Λεωφόρο, προέβησαν σε εκτεταμένα επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο, έριξαν φωτοβολίδες ευθείας βολής στους παίκτες μας, και έτσι απέφυγαν το παιχνίδι στους Αμπελοκήπους, γλιτώνοντας τη με μαθηματική βεβαιότητα τεσσάρα και διασυρμό!

Αυτή τη φορά, τη δεύτερη, έρχεται ο Ατρόμητος να τους διασώσει από τη μεγάλη ξεφτίλα που θα επήρχετο είτε στον ημιτελικό ή ακόμη και στον τελικό, εάν φυσικά κατάφερναν να προκριθούν απέναντι σε μία από τις άλλες προκριθείσες ομάδες! Και θα πρέπει να θρηνήσουμε το ότι χάσαμε την ευκαιρία για να τους ξεφτιλίσουμε και ταυτόχρονα, βαθιά μέσα του, ο… Τουίτι θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος που απέφυγε το μοιραίο. Εν πάση περιπτώσει, ας κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και ας περιμένουμε το παιχνίδι του δεύτερου γύρου στο Καραϊσκάκη, ένα ματς που λογικά δεν μπορούν να αποφύγουν! Εκτός και αν πάλι χάσουν τον δρόμο… Οπότε, μπορούμε να τους το θυμίσουμε μέσα σε λίγες λέξεις: «Συγγρού όλο ευθεία και μετά αριστερά».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Βρήκε το κουμπί

Βρήκε το κουμπί

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για το... κόλπο του Μάρκο Σίλβα για δυναμική εκκίνηση και γκολ σε κάθε παιχνίδι...