Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλύτερα με Ιντέγε ή χωρίς Ιντέγε;

Καλύτερα με Ιντέγε ή χωρίς Ιντέγε;
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 - 14:52

Τα πέντε γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο χωρίς τον Ιντέγε στην ενδεκάδα του έκαναν αρκετούς να αναρωτηθούν μήπως η ομάδα είναι πιο παραγωγική με τον Πουλίδο στην ενδεκάδα της, ή τέλος πάντων με άλλον σέντερ φορ, αφού π.χ. και σε άλλο ματς που έβαλε πολλά γκολ έπαιζε άλλος κεντρικός κυνηγός, όπως ο Φινμπόγκασον στο 4-3 με τον Πανθρακικό.

Οπότε έχει, νομίζω, ένα ενδιαφέρον να δούμε τι μας λένε τα νούμερα! Τι έχει κάνει επιθετικά ο Ολυμπιακός με τον Ιντέγε στην ενδεκάδα του και τι έχει κάνει χωρίς τον Ιντέγε. Αν δηλαδή υπάρχουν διαφορές και δη σημαντικές διαφορές, τέτοιες που να οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι πράγματι η ομάδα είναι πιο αποτελεσματική χωρίς τον Νιγηριανό στράικερ, ότι δηλαδή με άλλον φορ σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία.

Λοιπόν, ο Ιντέγε έχει παίξει σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος, τα 20 βασικός και τα δύο αλλαγή. Συνολικά έχει παίξει 1.843 λεπτά, με ενεργητικό 9 γκολ. Σε αυτό το διάστημα της συμμετοχής του ο Ολυμπιακός έχει βάλει 49 γκολ. Ακόμη, έχει παίξει σε τρία παιχνίδια Κυπέλλου, στα οποία ο Ολυμπιακός όσο έπαιζε αυτός έβαλε 8 γκολ (ο ίδιος τα δύο από αυτά). Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν έχει νόημα να κάνουμε σύγκριση, υπό την έννοια ότι εκεί έπαιξε σε όλα ο Αφρικανός άσος, και στα οκτώ δηλαδή, με εξαίρεση το β’ ημίχρονο στο Λονδίνο, όπου εκεί ο Ολυμπιακός είχε βάλει το τρίτο του γκολ, μετά τα δύο στο α’ ημίχρονο.

Τώρα, τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός επιθετικά όταν δεν έπαιξε ο Ιντέγε. Με φορ τον Πουλίδο, και σε 503 λεπτά, η ομάδα έχει βάλει 19 γκολ (ο ίδιος τα 5). Και με φορ τον Φινμπόγκασον, και σε 263 λεπτά, η ομάδα έχει βάλει 6 γκολ (το ένα ο ίδιος). Αρα, σε σύνολο 766 λεπτών χωρίς τον Ιντέγε ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 25 γκολ. Αν θέλουμε πιο αναλυτικά, με τον Πουλίδο ο Ολυμπιακός βάζει ένα γκολ κάθε 27 λεπτά και με τον Φινμπόγκασον ένα γκολ κάθε 44 λεπτά!

Βάζοντάς τα λοιπόν κάτω, μπορείς να πεις ότι ο Ολυμπιακός με τον Ιντέγε στην ενδεκάδα του στο πρωτάθλημα σκοράρει ένα γκολ κάθε 37 λεπτά παιχνιδιού και χωρίς τον Ιντέγε σκοράρει ένα γκολ κάθε 31 λεπτά παιχνιδιού. Η διαφορά δεν είναι μικρή, αλλά σίγουρα δεν είναι και μεγάλη. Μεγάλη γίνεται αν συγκρίνουμε την παραγωγικότητα της ομάδας με τον Ιντέγε και τον Πουλίδο. Εδώ πράγματι υπάρχει διαφορά.

Ομως, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι τα πιο μεγάλα παιχνίδια ο Ολυμπιακός τα έχει παίξει όλα με τον Ιντέγε, δηλαδή τα δύο με τον ΠΑΟΚ, τα δύο με την ΑΕΚ, το ένα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και εκείνα με τον Πανιώνιο και τον Αστέρα εκτός έδρας κ.λπ., κ.λπ. Και σίγουρα είναι πιο δύσκολο το να σκοράρεις σε αυτά τα ματς, παρά στα υπόλοιπα.

Και για να γίνουμε ακόμη πιο δίκαιοι, αν προσθέσουμε τα ματς Κυπέλλου στη σούμα (τα σοβαρά, κι όχι με Χανιά και Αίγιο), τότε θα δούμε ότι με Ιντέγε ο Ολυμπιακός βάζει ένα γκολ κάθε 35,5 λεπτά (57 γκολ σε 2.030 λεπτά) και χωρίς τον Ιντέγε βάζει ένα γκολ κάθε επίσης 35,5 λεπτά (29 γκολ σε 1.023 λεπτά)!

Και έχει ενδιαφέρον και κάτι άλλο.

Η συνύπαρξη δύο σέντερ φορ μαζί. Και εκεί είδαμε ότι μπήκε ο Πουλίδο στο 80’ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (3-1) κι ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ. Μπήκε ο Ιντέγε στο 65’ στο Ολυμπιακός-Ξάνθη (1-0) κι ο Ολυμπιακός σημείωσε το μοναδικό γκολ. Μπήκε ο Ιντέγε στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος (4-0) κι ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ. Κι αν θέλετε, μπήκε ο Ιντέγε στο Απόλλωνας-Ολυμπιακός (1-2) στο Κύπελλο κι ο Ολυμπιακός σημείωσε το νικητήριο γκολ.

Κοινώς, στο πρωτάθλημα σε τρία ματς και με τους δύο μαζί για 60 λεπτά η ομάδα έχει σημειώσει πέντε γκολ! Από την άλλη, σε συνύπαρξη 80 λεπτών με την Αντερλεχτ η συγκομιδή ήταν ένα γκολ…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/04/2016)

Διαβάστε επίσης

ΟΙ (ΤΣΑΜΠΑ) ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ

ΟΙ (ΤΣΑΜΠΑ) ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ

Μόλις έμαθε ο Σαββίδης ότι το Κύπελλο ξαναρχίζει, άφησε να αιωρείται ότι ενδέχεται να παραταχθεί η ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ! Αν δεν είναι αυτό ο ΟΡΙΣΜΟΣ της τσάμπα μαγκιάς, τότε τι είναι;

Μάχες στο άγνωστο κατακαλόκαιρο!

Μάχες στο άγνωστο κατακαλόκαιρο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει τα δεδομένα για τη διαφαινόμενη παρουσία του Ολυμπιακού στα προκριματικά που θα δώσει για να μπει στους ομίλους του Champions League...

Ο Θρύλος στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Θρύλος στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για το μοναδικό επίτευγμα του Ολυμπιακού να τελειώνει το πρωτάθλημα με 28 νίκες στις 30 αγωνιστικές!

Το ροτέισον τελικά κάνει καλό!

Το ροτέισον τελικά κάνει καλό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την επιλογή του Μάρκο Σίλβα να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές τώρα στο φινάλε...