Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Λέστερ δεν επένδυσε;

Η Λέστερ δεν επένδυσε;
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 - 22:34

Η ανάδειξη της Λέστερ ως πρωταθλήτριας Αγγλίας έκανε τους αντιπάλους του Ολυμπιακού να πιστέψουν ότι έχουν ένα παράδειγμα στα χέρια τους, για να αντικρούσουν την πάγια άποψη των πρωταθλητών Ελλάδας ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να επενδύεις για να προχωράς. Και καλά δηλαδή ότι στην Αγγλία το πήρε η Λέστερ, ενώ εδώ το παίρνει συνέχεια ο Ολυμπιακός.

Κατ’ αρχάς και στην Αγγλία εδώ και 30 χρόνια οι ίδιες και οι ίδιες ομάδες παίρνουν το πρωτάθλημα. Κατά βάση η Γιουνάιτεντ και άλλες τρεις-τέσσερις. Οπως και στην Ελλάδα στο ίδιο διάστημα το παίρνει κατά βάση ο Ολυμπιακός και πού και πού άλλες μία-δύο ομάδες. Εδώ το είχε πάρει μία φορά η Λάρισα, εκεί το πήρε μία φορά η Λέστερ. Ετσι για να ξέρουμε και την πραγματικότητα, όχι την εικονική, αλλά και τι μας γίνεται…

Τέλος πάντων, όμως, ακόμη κι αυτά που λένε, περί επενδύσεων, πάλι λάθος είναι! Για τον απλούστατο λόγο ότι η Λέστερ το περασμένο καλοκαίρι επένδυσε πολλά χρήματα για να ισχυροποιήσει την ομάδα της, που πέρσι μόλις είχε σωθεί από τον υποβιβασμό!

Πλήρωσε πάνω από 50 εκατ. ευρώ η Λέστερ και αγόρασε μία σειρά παικτών: Τον Οκαζάκι από τη Μάιντς με 11 εκατ., τον Καντέ από την Καέν με 9 εκατ., τον Ινλέρ από τη Νάπολι με 7 εκατ., τον Μπεναλουανέ από την Αταλάντα με άλλα 7 εκατ., τον Χουτ από τη Στόουκ με 4,2 εκατ. κι ακόμη δύο πιτσιρικάδες, τον Αμαρτεϊ από την Κοπεγχάγη με 6,6 εκατ. και τον Γκρέι από την Μπέρμιγχαμ με 5,1 εκατ. Και πήρε ως ελεύθερο από τη Σάλκε τον Φουκς.

Από την άλλη, πούλησε μόλις δύο παίκτες της, αντί λιγότερο των 10 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι, λοιπόν, η Λέστερ που δεν επένδυσε; Πώς το πήρε το πρωτάθλημα, έτσι, διά μαγείας; Σαφώς κι ήταν ένα θαύμα η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ εκ μέρους της, αλλά έκανε και η ίδια πολλά για να φτάσει σε αυτό το θαύμα. Αλλαξε προπονητή, έτσι δεν είναι; Πήρε τον Ρανιέρι, που είχε περάσει επί σειρά ετών από την Τσέλσι. Και πήρε και πολλούς παίκτες, βγάζοντας από τα ταμεία της 51 εκατ. ευρώ μόνο για αγορές παικτών.

Ετσι, για να ξέρουμε τι λέμε…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/05/2016)

Διαβάστε επίσης

Ασχοληθείτε με τον θίασό σας!

Ασχοληθείτε με τον θίασό σας!

Ο Χάρος της 7 απαντάει όπως μόνο αυτός ξέρει στον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκο Κυριάκο και ξεκαθαρίζει πως όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ είναι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για την ομαδάρα του Θρύλου, τη Διοίκησή του και τον ΠΡΟΕΔΡΟ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ…

Γιατί Ρομπέρτο, γιατί Καπίνο!

Γιατί Ρομπέρτο, γιατί Καπίνο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παίξει ο Ισπανός στον τελικό του Κυπέλλου και τρεις για τους οποίους θα πρέπει να αγωνιστεί ο Ελληνας πορτιέρο.

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός…

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός…

Ο Χάρος της 7 γράφει για το μεγαλείο του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει την τύχη να έχει στο τιμόνι του έναν σπουδαίο ηγέτη όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Υποχρέωση το Κύπελλο

Υποχρέωση το Κύπελλο

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου ο Ολυμπιακός έχει χρυσή ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω και πάνω απ’ όλα να δώσει στην ΑΕΚ ένα καλό μάθημα.