Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευχαριστούμε, αδέρφια μας Σέρβοι!

Ευχαριστούμε, αδέρφια μας Σέρβοι!
Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016 - 21:32

Θα μου επιτρέψετε να αφήσω σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού φιλικού αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Ετσι κι αλλιώς το όλο θέμα, χθες, ήταν η επίσκεψη του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι. Για πρώτη φορά μετά το 1994, όταν τότε η ομάδα του Πειραιά είχε έρθει εν μέσω πολέμου στη σερβική πρωτεύουσα. Ξανά, λοιπόν, χθες στο θρυλικό «Μαρακανά» ο Θρύλος για ένα φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα, το οποίο μένει στην ιστορία. Οσοι βρεθήκαμε χθες στη Σερβία και το ζήσαμε όλο αυτό από κοντά, πραγματικά θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω στο Βελιγράδι, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω ματς στο «Μαρακανά» και μάλιστα έτυχε αυτό να είναι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα.

Δεν υπάρχουν λόγια για να σας περιγράψω όσα ζήσαμε. Από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο Βελιγράδι. «Είστε αδέρφια μας», μας έλεγε απλός κόσμος στο αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε για να μας διευκολύνει και να ξεμπλέξουμε γρήγορα με τον έλεγχο διαβατηρίων. Υπήρχε μαζί μας άνθρωπος που μιλούσε αγγλικά για να μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαζόμασταν. Ανοίγει η καρδιά των Σέρβων όταν βλέπουν Ελληνες.

Χωρίς δόση υπερβολής, σας μεταφέρω ότι αυτός ο λαός μάς αγαπάει πολύ. Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα πιστεύουν και τιμούν πολύ την αδελφική σχέση με τον Ολυμπιακό. Εχουν φιλοξενήσει άψογα από την πρώτη στιγμή τους οπαδούς του Θρύλου. Μας έκαναν όλους να αισθανθούμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Είναι πολύ όμορφο να πηγαίνεις σε ένα γήπεδο και να ακούς να τραγουδούν για τον Ολυμπιακό σε άπταιστα ελληνικά, αλλά είναι επίσης πολύ όμορφο να πηγαίνεις σε μία χώρα και να σε υποδέχονται με τέτοια θέρμη.

Είναι μία φιλία δύο χωρών, δύο λαών, δύο μεγάλων ομάδων, των μεγαλύτερων στις χώρες τους. Είναι οι στιγμές που αισθάνεσαι περήφανος που ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, διότι αυτό είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο. Το αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού ματς πραγματικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο πήγαν με σκοπό να χειροκροτήσουν τις δύο ομάδες και να τραγουδήσουν γι’ αυτές. Οι Σέρβοι μην ξεχνάμε πως είναι ένας λαός που πέρασε πολύ δύσκολα στον πόλεμο, το Βελιγράδι υπέστη μεγάλες ζημιές και ακόμα προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Μπορεί, λοιπόν, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα το ταξίδι μας στο Βελιγράδι να ήταν εξπρές, αλλά γυρνάμε γεμάτοι εμπειρίες και περηφάνια που αδέρφια μας είναι οι Σέρβοι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/05/2016)

Διαβάστε επίσης

Πραγματικό ποδόσφαιρο VS προβοκατόρων

Πραγματικό ποδόσφαιρο VS προβοκατόρων

Ο Νίκος Κώτσης γράφει για το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, αλλά και για τις ωμές παρεμβάσεις του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος δεν έχει το σθένος να χρεωθεί ο ίδιος την αναβολή του τελικού και τη «χρεώνει» σε Αστυνομία-ΔΕΑΒ.

Αυτοί πάνε να μας τρελάνουν τελείως…

Αυτοί πάνε να μας τρελάνουν τελείως…

Ο Χάρος της 7 σχολιάζει τις ωμές παρεμβάσεις του Σταύρου Κοντονή και παράλληλα δίνει τη δική του μάγκικη απάντηση στον Δημήτρη Μελισσανίδη και στην Κούλα.

Γιατί Ρομπέρτο, γιατί Καπίνο!

Γιατί Ρομπέρτο, γιατί Καπίνο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παίξει ο Ισπανός στον τελικό του Κυπέλλου και τρεις για τους οποίους θα πρέπει να αγωνιστεί ο Ελληνας πορτιέρο.