Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πραγματικό ποδόσφαιρο VS προβοκατόρων

Πραγματικό ποδόσφαιρο VS προβοκατόρων
Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016 - 22:34

Το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι είχε (και τώρα, και παλαιότερα) πολύ μεγαλύτερη σημασία από το καθαρά αθλητικό σκέλος. Η σχέση του Θρύλου και των οπαδών του με τον Ερυθρό Αστέρα και τους περίφημους Delije είναι σχέση αδερφική, σχεδόν αίματος. Από αυτές τις σχέσεις που επιβεβαιώνουν ότι το ποδόσφαιρο ενώνει. Εξάλλου σκοπός του παιχνιδιού είναι να περάσει ο κόσμος καλά, να ευχαριστηθεί, να φωνάξει, να ξεσκάσει, να ξεσπάσει, να συγκινηθεί, ακόμη και να βρίσει, να εκτονωθεί και να επιστρέψει σπίτι του γεμάτος από όμορφα και έντονα συναισθήματα. Αυτό που συνέβη χθες το απόγευμα στο ιστορικό «Μαρακανά» είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο. Αυτό που όλοι θέλουμε, που μπορούμε να έχουμε. Και όλα αυτά σε μία χώρα που έχει αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει προβλήματα χουλιγκανισμού και ακραίων συμπεριφορών. Ακόμη και υπό αυτό το καθεστώς, όμως, το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλους και όλα.

Χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τη Σερβία και παράλληλα προσγειώθηκε στην ελληνική ζοφερή πραγματικότητα. Εδώ, στη χώρα των πολιτικών ανδρείκελων του είδους «Κοντονή» και της «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» τακτικής της πολιτικής ηγεσίας (που ζωντανεύει απολυταρχικές πρακτικές του παρελθόντος), ο Ολυμπιακός πρέπει να ανέχεται τον κάθε προβοκάτορα, τον κάθε «βαλτό», που αποφάσισε ότι δεν πρέπει να διεξαχθεί ένας θεσμός όπως το Κύπελλο.

Στην ίδια χώρα που ένας υπουργός δεν έχει το τυπικό (πολιτικό) σθένος να χρεωθεί ο ίδιος την αναβολή του τελικού και τη «χρεώνει» σε Αστυνομία-ΔΕΑΒ, για να μην τον βαρύνει η ευθύνη από πιθανή αντίδραση UEFA-FIFA, ευτελίζοντας και τους δύο φορείς.

Κι όμως, αυτό το σύστημα παραγωγής χυδαιότητας συνεχίζει να κάνει απρόσκοπτα τη «δουλειά του», αδιαφορώντας για το ποδόσφαιρο και φροντίζοντας να καλύπτει με ωμό, άκομψο και προκλητικό τρόπο κάθε παραστράτημα, κάθε πρόδηλη καταπάτηση της λογικής (μέχρι και ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ... επεισόδια σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ)!

Είναι δεδομένο ότι η απέναντι πλευρά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να διεξαχθεί ο τελικός. Για δικούς της λόγους. Πιθανόν για... επίδειξη δύναμης. Πιθανότερο, επειδή φοβάται την ποδοσφαιρική ΤΙΜΩΡΙΑ. Διότι εκεί, στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός θα δείξει την πραγματική διαφορά με την ΑΕΚ. Κανείς από το στρατόπεδο Μελισσανίδη, ωστόσο, δεν δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί με οτιδήποτε αφορά στο ποδόσφαιρο.

ΥΓ.: Εάν ο τελικός διεξαχθεί (σε αντίθεση με ό,τι προσπαθούν Μελισσανίδης, Κοντονής), θα έχει μεγάλη πλάκα. Κυρίως για όσα συμβαίνουν στο Ρέντη αυτές τις ημέρες. Η τιμωρία θα είναι ηχηρή...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/05/2016)

Διαβάστε επίσης

Ευχαριστούμε, αδέρφια μας Σέρβοι!

Ευχαριστούμε, αδέρφια μας Σέρβοι!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος υποκλίνεται στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στον Ολυμπιακό, αλλά και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν μαζί με τους ΓΑΥΡΟΥΣ στο Μαρακανά.

Αυτοί πάνε να μας τρελάνουν τελείως…

Αυτοί πάνε να μας τρελάνουν τελείως…

Ο Χάρος της 7 σχολιάζει τις ωμές παρεμβάσεις του Σταύρου Κοντονή και παράλληλα δίνει τη δική του μάγκικη απάντηση στον Δημήτρη Μελισσανίδη και στην Κούλα.