Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να το πάρουμε με όλα δικά τους

Να το πάρουμε με όλα δικά τους
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 - 02:50

Ο τελικός του Κυπέλλου, λοιπόν, γίνεται την Τρίτη.

Διαιτητής παίζει αυτός που θέλουν άλλοι, ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος όποτε σφυρίζει τον Ολυμπιακό σε σημαντικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός χάνει.

Επόπτες παίζουν αυτοί που θέλουν άλλοι, ο Ευθυμιάδης και ο Κωσταράς, σε… ευγενή συναγωνισμό ποιος είναι πιο αντιολυμπιακός από τον άλλο.

Ο ένας βοηθός γραμμής είναι ο Αρετόπουλος, τον οποίο από τότε που «ξεσκίσανε» (μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 κι ας κέρδισε ο ΠΑΟΚ) βλέπει τον Ολυμπιακό με μισό μάτι, και ο άλλος είναι ο Κουκουλάκης, γνωστός και «επώνυμος» αντιολυμπιακός διαιτητής.

Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι αυτή που θέλουν άλλοι. Με την ΑΕΚ ξεκούραστη μετά την ήττα της στην Τούμπα και τους παίκτες του Ολυμπιακού να βράζουν για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και τόσες εβδομάδες.

Η ΑΕΚ έχει τρία σοβαρά παιχνίδια στα πόδια της αυτό τον καιρό, τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και το ντέρμπι των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει να παίξει επίσημο αγώνα εδώ κι έναν ολόκληρο μήνα!!! Από τις 17 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου. Ασε που αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να πούμε ότι η ομάδα μας το τελευταίο δυνατό παιχνίδι της το έπαιξε πριν από δύο μήνες, στις 13 Μαρτίου (με τον Παναθηναϊκό)!!!

Ο Τζεμπούρ θα παίξει κανονικά στον τελικό, παρά τις γροθιές που έριξε στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ! Κανονικά θα παίξει και ο Μάνταλος και οι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ, που είχαν μικροτραυματισμούς.

Και μην ξεχνάμε ότι ο τελικός γίνεται στην έδρα της ΑΕΚ. Γιατί το ΟΑΚΑ είναι έδρα της ΑΕΚ εδώ και χρόνια, για να μην ξεχνιόμαστε. Μίας ΑΕΚ που επιπλέον έχει αρχίσει και… συνηθίζει και παίζει κεκλεισμένων των θυρών, στις συνθήκες δηλαδή που θα γίνει ο τελικός, αφού έχει δώσει χωρίς κόσμο και τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της, αλλά και εκείνο με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ…

Οπότε, ο τελικός γίνεται. Με αυτές τις συνθήκες που σας περιγράφω. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα από τον στόχο του Ολυμπιακού. Κι ο στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα ένας: η νίκη. Η νίκη και το νταμπλ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Και ίσως είναι και πιο ενδιαφέρουσα αυτή η πρόκληση. Τουλάχιστον για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Να χαρεί ένα Κύπελλο-νταμπλ κάτω από ακριβώς αυτές τις εχθρικές-πολεμικές συνθήκες. Είναι αυτό που λέμε, γουστάρει ο κόσμος του Ολυμπιακού να πάρει ένα τέτοιο Κύπελλο.

Μακάρι να είναι και οι παίκτες σε τέτοιο μήκος κύματος, γιατί αν εμφανιστούν έτσι όπως πρέπει, θα το πάρουν το Κύπελλο!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/05/2016)

Διαβάστε επίσης

Προσοχή στις προβοκάτσιες

Προσοχή στις προβοκάτσιες

Κάθε τελικός έχει τις ιδιαιτερότητές του. Πόσω μάλλον ένας τελικός Ολυμπιακού-ΑΕΚ, δηλαδή ενός ζευγαριού που είναι πάντα ντέρμπι, ανεξάρτητα από τις όποιες αγωνιστικές διαφορές των δύο ομάδων.

Αν έπαιζε ο Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό…

Αν έπαιζε ο Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για το ξύλο που έπεσε στην Τούμπα ανάμεσα στους παίκτες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και επισημαίνει ότι αν είχε γίνει σε ντέρμπι του Ολυμπιακού, τώρα θα ασχολούνταν όλη η Ελλάδα με τη συγκεκριμένη υπόθεση.