Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο πονηρός Σουηδός, που σπρώχνει στις στημένες φάσεις

Ο πονηρός Σουηδός, που σπρώχνει στις στημένες φάσεις
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 - 22:43

Εγώ δεν το κρύβω, ότι δεν υποτιμάω την ΑΕΚ. Το ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ είναι κακή ομάδα. Και ορισμένους καλούς παίκτες έχουν, και θα παίξουν ορκισμένοι, αφού θα είναι καλά πριμοδοτημένοι.

Δεν μπορώ να πω ότι έχει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι της, αλλά κάνει καλά ένα πράγμα, που δυσκολεύει κάθε άμυνα: βγάζει σε θέση βολής κρυφούς παίκτες. Δηλαδή έχει τον σέντερ φορ να δίνει μάχες με τα στόπερ και βγάζει σε θέση κρυφού φορ άλλοτε τον Βάργκας, άλλοτε τον Μάνταλο, άλλοτε τον Γιόχανσον κι άλλοτε τον Αραβίδη, εννοείται όταν δεν παίζει αυτός κεντρικός στην επίθεση και παίζει ο Τζεμπούρ -που ο Τζεμπούρ θα παίξει στον τελικό, αφού δείχνει σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Κι επίσης μπορεί να μην έχει πολύ ψηλή ομάδα, αλλά έχει καλά κτυπήματα στις εκτελέσεις των στημένων. Και ο Βάργκας και ο Μάνταλος έχουν καλά κόρνερ και φάουλ και στέλνουν την μπάλα με φάλτσα και δύναμη στην περιοχή. Χρειάζονται μεγάλη προσοχή ιδίως ο Κολοβέτσιος με τον Γιόχανσον, που είναι οι βασικοί αποδέκτες, όσο και ο Τζεμπούρ. Ο δε Γιόχανσον είναι και… πονηρός, αφού συνέχεια σπρώχνει στις στημένες φάσεις, για να πάρει καλύτερες θέσεις.

Ετσι άλλωστε έβαλε το γκολ στην Τούμπα την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ. Δεν έκανε φάουλ στον Γλύκο, αλλά στον Τζιόλη, τον οποίο «πέταξε» εκτός φάσης…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/05/2016)

Διαβάστε επίσης

Προσοχή στις προβοκάτσιες

Προσοχή στις προβοκάτσιες

Κάθε τελικός έχει τις ιδιαιτερότητές του. Πόσω μάλλον ένας τελικός Ολυμπιακού-ΑΕΚ, δηλαδή ενός ζευγαριού που είναι πάντα ντέρμπι, ανεξάρτητα από τις όποιες αγωνιστικές διαφορές των δύο ομάδων.

Να το πάρουμε με όλα δικά τους

Να το πάρουμε με όλα δικά τους

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί με διαιτητή και επόπτες που θέλουν άλλοι.