Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα προκριματικά του Champions League δεν είναι παίξε-γέλασε

Τα προκριματικά του Champions League δεν είναι παίξε-γέλασε
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016 - 23:58

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» θα συγκεντρωθούν στις 20 Ιουνίου και πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν είναι να περάσουν τον σκόπελο των προκριματικών και να φτάσουν μέχρι τους ομίλους του Champions League.

Και μπορεί οι Πειραιώτες να ηγούνται όλης της κατάταξης στην πλευρά των πρωταθλητών έχοντας 70.940 βαθμούς, όμως, τα προκριματικά δεν είναι παίξε-γέλασε. Το αβαντάζ που έχει ο Θρύλος είναι πως θα παραμείνει ισχυρός και στις δύο κληρώσεις. Τόσο στο γ’ προκριματικό, όσο και στα πλέι οφ, εφόσον φυσικά αποκλείσει την αντίπαλό που θα προηγηθεί.

Η πρώτη κλήρωση θα γίνει στις 15 Ιουλίου και ο Ολυμπιακός θα μάθει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει και μέσα στις πιθανές αντιπάλους του είναι οι εξής: Γκαραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), η Αστάνα (Καζακστάν), Αστρα Γκιόργκιου (Ρουμανία), Σέριφ (Μολδαβία), Ερυθρός Αστέρας(Σερβία), Ντιναμό Τυφλίδας (Γεωργίας), Χαφναφιάρνταρ (Ισλανδία), Τρεντσίν (Σλοβακία) και Δε Νιου Σεντς (Ουαλία).

Με μια πρώτη ματιά μπορεί κάποιος να ξεγελαστεί ότι το έργο του Ολυμπιακού θα είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν και… παγίδες όπως η Ρόζενμποργκ, η Αστρα και Ερυθρός Αστέρας. Φυσικά αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που πρέπει στα δύο ματς (26 ή 27 Ιουλίου το πρώτο και 2 ή 3 Αυγούστου η ρεβάνς), τότε πράγματι δεν θα έχουν πρόβλημα. Ωστόσο, πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι για… μάχη και να μη νομίσει κανείς ότι θα κάνουν περίπατο. Μόνο με σοβαρότητα μπορείς να περάσεις εύκολα.

Από ‘κει και πέρα τα πράγματα είναι πιο ζόρικα στα πλέι οφ, όπου θα μάθει την αντίπαλο του στην κλήρωση της 5ης Αυγούστου και πιθανότατα θα είναι μία εκ των εξής: Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) και Κοπεγχάγη (Δανία). Εδώ όλες κρύβουν δυσκολίες, καθώς και οι 5 ομάδες έχουν εμπειρία από ομίλους του Champions League και κυρίως από προκριματικά, που σημαίνει ότι κατά το παρελθόν έχουν καταφέρει να περάσουν. Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση τόσο στο πρώτο ματς που γίνει 16 ή 17 Αυγούστου, όσο και στον επαναληπτικό μία εβδομάδα μετά…

Αυτό σημαίνει και καλό σκάουτινγκ, δηλαδή σωστή ανάγνωση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του αντίπαλου. Προσωπικά θα ήμουν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει, αν κρατούσε την ίδια ομάδα που είχε την σεζόν που τελείωσε, λόγω ομοιογένειας. Οπότε όσο λιγότερες αλλαγές γίνουν, τόσο το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης

Εμείς το χρέος μας και ο πρόεδρος το δικό του…

Εμείς το χρέος μας και ο πρόεδρος το δικό του…

Ο «Χάρος της 7» γράφει ότι όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ πρέπει να κλείσουν θέση στον Ναό εν όψει της νέας χρονιάς και ότι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα κάνει τα πάντα για να ενισχύσει τον Θρύλο.