Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η άμυνα δίνει πρόκριση, η επίθεση πρωτάθλημα!

Η άμυνα δίνει πρόκριση, η επίθεση πρωτάθλημα!
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 - 18:34

Καμία έκπληξη. Ο Βίκτορ Σάντσεθ έχει αποφασίσει πώς θα πορευτεί ο Ολυμπιακός στον δρόμο των προκριματικών. Η αμυντική λογική του είναι ξεκάθαρη. Και φάνηκε και στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με την Μπριζ. Θέτει ως βασική προτεραιότητα το «μηδέν» στην άμυνα. Και καλά κάνει. Τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση που βρίσκεται ο σύλλογος. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα τεράστιο στοίχημα: Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Στοίχημα που μεταφράζεται σε μερικές δεκάδες εκατομμυρίων (και σε πολλά περισσότερα από τα χρήματα).

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, που υπάρχει ανετοιμότητα και έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, η καλή άμυνα σου δίνει νίκες και προκρίσεις. Είναι η ασφαλιστική δικλείδα της επιτυχίας. Οπότε, ο Βίκτορ καλώς επιμένει σε αυτό το πλάνο. Σε αυτήν τη φάση της σεζόν.

Τα παραπάνω, βεβαίως, δεν σημαίνουν ότι η επιθετική εικόνα του Ολυμπιακού δεν πρέπει να βελτιωθεί. Είναι πασιφανές, εξάλλου, ότι αυτήν τη στιγμή οι Πειραιώτες χωλαίνουν δημιουργικά. Αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται με τον καιρό, τη βελτίωση της χημείας, την προσθήκη νέων ποδοσφαιριστών. Και είναι απαραίτητο να βελτιωθεί, καθώς η επίθεση δίνει πρωτάθλημα. Και αυτό είναι η βάση για κάθε συζήτηση στον Ολυμπιακό: το πρωτάθλημα.

ΥΓ.: Είναι σαφές ότι ο Κώστας Φορτούνης δεν αισθάνεται άνετα όταν αγωνίζεται μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του Ολυμπιακού. Σίγουρα, ο Βίκτορ κάνει δοκιμές και προσπαθεί να διαπιστώσει πώς μπορεί να διαχειριστεί το δυναμικό του. Αλλά στην περίπτωση του «Φόρτου» δεν υπάρχουν απορίες. Κάνει τη διαφορά παίζοντας πίσω από τον επιθετικό. Αρα, εκεί πρέπει να παραμείνει...

ΥΓ.2: Ηδη ο Ολυμπιακός άρχισε να δρέπει τους καρπούς της παρουσίας δύο εξαιρετικών και ισάξιων γκολκίπερ στο δυναμικό του. Ο Καπίνο έδειξε χθες ότι η άφιξη του Λεάλι τον «έφτιαξε», τον έκανε πιο συγκεντρωμένο, του έδωσε έξτρα κίνητρο. Η απόδοσή του ήταν μία πολύ ηχηρή επιβεβαίωση της άποψής του πως πρέπει να είναι πρώτος. Αλλά και ο Ιταλός έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η «μάχη» μόλις ξεκίνησε...

ΥΓ.3: Ο Βίκτορ δεν έχει κατασταλάξει στη μεσαία γραμμή που θέλει να χρησιμοποιήσει στον Ολυμπιακό. Εντούτοις δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει καταλήξει στα πρόσωπα που έχουν προβάδισμα. Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Μανιάτης είναι στην πρώτη γραμμή. Με τον Ζντιέλαρ να ακολουθεί και τον Κασάμι πιο πίσω από όλους.

ΥΓ.4: Για τον Ελβετό φαίνεται ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Και όλα δείχνουν ότι είναι πιθανό να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Και δεν αποκλείεται να υπάρξει έκπληξη.

ΥΓ.5: Η άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να είχε καλή απόδοση χθες, αλλά είναι σαφές ότι χρειάζεται έναν στόπερ διαφορετικό από τους υπάρχοντες. Και στην κουβέντα για Μποτία, Σιόβα, Ντα Κόστα, ο Μαροκινός βγαίνει ο «χαμένος». Οχι άδικα...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Οι δοκιμές και η «μάχη» στον «άσο»

Οι δοκιμές και η «μάχη» στον «άσο»

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για το φιλικό του Θρύλου με την Κλαμπ Μπριζ, για το ντεμπούτο του Λεάλι, αλλά και για τη μεγάλη μάχη που θα δώσει με τον Καπίνο για τη θέση του βασικού πορτιέρο.

Όλα τα λεφτά Πουλίδο και Μανθάτης

Όλα τα λεφτά Πουλίδο και Μανθάτης

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για το φιλικό του Θρύλου με την Βέστερλο και κάνει ειδική μνεία στον νεαρό μεσοεπιθετικό και στον Μεξικανό στράικερ.