Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αφοσιωθείτε στο ματς και… σβήστε τους

Αφοσιωθείτε στο ματς και… σβήστε τους
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 - 17:19

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Το ξέρω ότι το έχετε ακούσει και το έχετε διαβάσει αμέτρητες φορές, αλλά πρέπει να το πούμε και σήμερα. Κανένας δεν πέρασε από την κλήρωση. Και κανένας δεν αποκλείστηκε από την κλήρωση. Είναι πολλά τα παραδείγματα καλών ομάδων που την έχουν πατήσει από απίθανους ή σχεδόν απίθανους. Γι’ αυτό, λοιπόν, χρειάζεται η ανάλογη προσοχή. Είτε έρθει στο διάβα του Ολυμπιακού η Σέριφ είτε έρθει η Μπερ Σεβά, άπαντες στην ομάδα πρέπει να μπουν στο γήπεδο με το μάτι να γυαλίζει και στόχο να καθαρίσουν όσο το δυνατόν ευκολότερα και γρηγορότερα την υπόθεση πρόκριση. Αν το κάνουν αυτό, δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Ακόμα και αν περάσουν οι Ισραηλινοί και κουβαλήσουν μαζί τους αυτόν τον κόρακα που τους έσπρωχνε με τα χίλια για να νικήσουν στο πρώτο ματς τους Μολδαβούς.

Σημαντικό είναι, λοιπόν, οι παίκτες να βλέπουν από σήμερα και μέχρι την ημέρα του πρώτου αγώνα μόνο αυτό το ματς εμπρός τους. Να αφοσιωθούν στην προετοιμασία για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες γκέλας. Αν ήταν μέσα στη διάρκεια της σεζόν το παιχνίδι είτε με τον έναν είτε με τον άλλον, ο Ολυμπιακός θα το έπαιρνε με συνοπτικές διαδικασίες. Επειδή είναι ξεκίνημα, όμως, καλό θα είναι άπαντες να είναι λίγο περισσότερο σφιγμένοι. Και υποψιασμένοι…

Και κάτι ακόμα: σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια που τα πόδια είναι βαριά και τα κορμιά κουρασμένα από την προετοιμασία, καλό θα είναι ο προπονητής να ποντάρει λίγο περισσότερο στους… περσινούς. Σε αυτούς, δηλαδή, που ξέρουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και μπορούν να βγάλουν και αυτοματισμούς και συνεργασίες με μεγαλύτερη άνεση. Παίζει περισσότερο ρόλο η λεπτομέρεια σε αυτά τα ματς και λιγότερο η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Να μην τα ξαναλέμε, λοιπόν… Ούτε να γίνουμε γραφικοί και να αρχίσουμε να λέμε ότι θα αποκλειστούμε από δαύτους ούτε να μπούμε στο γήπεδο τριαλαρί - τριαλαρό… Ασ’ τους πρώτα να φαγωθούν μεταξύ τους και μετά τα ξαναλέμε.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Όλο και καλύτερος

Όλο και καλύτερος

Ο Ακατονόμαστος γράφει για τον Ολυμπιακό του Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερος.

Οι δοκιμές και η «μάχη» στον «άσο»

Οι δοκιμές και η «μάχη» στον «άσο»

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για το φιλικό του Θρύλου με την Κλαμπ Μπριζ, για το ντεμπούτο του Λεάλι, αλλά και για τη μεγάλη μάχη που θα δώσει με τον Καπίνο για τη θέση του βασικού πορτιέρο.