Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλο και καλύτερος

Όλο και καλύτερος
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 - 18:11

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ

Από ματς σε ματς ο Ολυμπιακός είναι όλο και καλύτερος, ευτυχώς. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο να αλλάζεις προπονητή με το που αρχίζει η προετοιμασία. Οσο και να την ξέρει την ομάδα ο Σάντσεθ, οι αμφιβολίες για το αν θα πληρώσει η ομάδα το φευγιό του Σίλβα είναι υπαρκτές.

Ομως η ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο και από αυτά που βλέπω στο χορτάρι, καταλαβαίνω πως οι παίκτες έχουν καταλάβει απόλυτα τον νέο τους προπονητή. Αν και τα πόδια είναι βαριά ακόμα από τα αμέτρητα χιλιόμετρα και τα βάρη, αλλά το πλάνο βγαίνει. Υπάρχει η όρεξη για τρέξιμο, για πίεση ψηλά, για να πατήσουν όλο το γήπεδο, να παίξουν από τα άκρα και να κυριαρχήσουν κάνοντας το παιχνίδι τους. Γουστάρω να βλέπω τέσσερις στην επίθεση, να παίζουν σε όλο το πλάτος του γηπέδου και να πέφτουν πάνω στην μπάλα μόλις αυτή χαθεί. Εκεί κρύβεται και το μυστικό για τις άκρως ενθαρρυντικές εμφανίσεις του Μανθάτη.

Ο μικρός μπορεί να διαθέτει την έκρηξη, την ταχύτητα και την τεχνική για να πετύχει, αλλά τον βοηθάει πολύ και το σύστημα που παίζει ο Σάντσεθ. Τον βοηθάει γιατί βρίσκει τους κενούς χώρους, αλλά και γιατί του δίνεται η δυνατότητα να πάει στο ένας με έναν, εκεί που είναι πολύ καλός. Το προχθεσινό φιλικό έδειξε πως πάμε καλά. Σίγουρα θέλουμε περισσότερα, αλλά για τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε σούπερ, τραυματισμούς να μην έχουμε και η διοίκηση να βάλει την τελευταία πινελιά που έχει προγραμματίσει.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/07/2016)

Διαβάστε επίσης