Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλύτερα τώρα παρά στα επίσημα ματς

Καλύτερα τώρα παρά στα επίσημα ματς
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 - 19:23

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό παιχνίδι. Η ήττα με 3-1 στο φιλικό με τον Ατρόμητο μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για τα ευρωπαϊκά ματς που έρχονται εναντίον της Χάποελ Μπερ Σεβά. Και είναι πραγματικά καλύτερο που έγινε τώρα και μπορεί να υπάρξουν διορθώσεις στα επίσημα, παρά να εμφάνιζε η ομάδα αυτό το πρόσωπο στην αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς.

Υπάρχουν πολλά σημεία που μπορεί να σταθεί κανείς. Στο α’ ημίχρονο υπήρξε δημιουργία, καλές ευκαιρίες και ατυχία με τα δύο δοκάρια, αλλά μόνο ένα γκολ κι αυτό από τον αμυντικό χαφ. Εκείνο που δεν άρεσε σε αυτό το διάστημα είναι ότι στη μοναδική κόντρα επίθεση που έκαναν οι γηπεδούχοι σκόραραν κιόλας!

Μεγάλα κέρδη για τον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα ήταν η παρουσία του Μανιάτη στο κέντρο και κυρίως η ευχέρεια των δύο ακραίων, Σεμπά και Ντουρμάζ, να φτιάξουν καταστάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Επιβάλλεται, όμως, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στις ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Στα υπέρ είναι και η παρουσία του Ιντέγε, έστω κι αν δεν σκόραρε.

Στο β’ ημίχρονο άλλαξαν παίκτες, όμως δεν δικαιολογείται αυτή η εικόνα. Πέρα από τα προσωπικά λάθη, τον… ξεχασιάρη Φιγκέιρας, που δεν ήταν όταν έπρεπε στη θέση του για να κόψει, γενικά έλειψε η όρεξη. Ωστόσο, και σε αυτό το μέρος υπάρχει ένα μεγάλο κέρδος, που είναι η όρεξη και η ένταση με την οποία έπαιξε ο Μαζουακού. Εδειξε θέληση ο Γάλλος και μάλλον έχει συνειδητοποιήσει ότι αν δεν διακριθεί στον Ολυμπιακό, μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα δεν πρόκειται να πάρει.

Οι μεγάλες αποφάσεις, όμως, θα παρθούν από τον Βίκτορ, διότι όποιους παίκτες και να φέρει… αύριο ο Θρύλος, στο χέρι του Ισπανού είναι να αλλάξει την κατάσταση. Πρέπει να γίνει πιο αυστηρός, ίσως να χρειαστεί να αλλάξει και σύστημα και γενικά να βγάλει την πυγμή του. Το πρώτο ματς με τη Χάποελ είναι πολύ κοντά και ο προπονητής πρέπει να βγάλει χαρακτήρα και να το μεταδώσει αυτό και στους ποδοσφαιριστές του.

Διαβάστε επίσης

Πάνω απ’ όλα είναι η πρόκριση

Πάνω απ’ όλα είναι η πρόκριση

Ο Γιώργος Στασινόπουλος αναλύει γιατί θα ήταν πιο επίφοβο αν είχαν μπει τα γκολ στο α’ μέρος από τις φάσεις που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι».

Όλο και καλύτερος

Όλο και καλύτερος

Ο Ακατονόμαστος γράφει για τον Ολυμπιακό του Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερος.